Lwc lintara
Download
1 / 5

LWC LINTARA - PowerPoint PPT Presentation


  • 68 Views
  • Uploaded on

LWC LINTARA. Linterse Whisky Club. LWC LINTARA.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'LWC LINTARA' - nellie


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Lwc lintara

LWC LINTARA

Linterse Whisky Club


Lwc lintara1

LWC LINTARA

Peter Dreessen en Dominique Struys zijn al jaren vaste klant bij de Diestse Whiskyclub. Deze club is ambassadeur als het op Schotse Single Malt whisky aankomt. Het was daar dat Peter en Dominique ondergedompeld werden in de rijke geschiedenis en tradities van dit edele vocht. Analoog met deze club werd besloten om in Linter een zusterclub op te richten. Zo proberen we om de Schotse Single Malt meer bekendheid te geven in onze regio. Deze samenwerking is ondertussen uitgegroeid tot de United Whisky Clubs waarvan ook The Celtic uit Ham deel van uitmaakt.

Hoe het begon …..


Lwc lintara2

LWC LINTARA

Voor de clubnaam werd de geschiedenis van Linter onder de loep genomen. De gemeentenaam Linter betekent volgens naamkundigen ‘de nederzetting bij de Lintara’. De Lintara was de vroegere benaming van de Genovevabeek, die in Tienen ontspringt. Schotse Single Malt whisky heeft zijn naam te danken aan het Iers-Gaelische Uisce Beatha of Uisge Beatha (uitspraak iesjkje bjaha) en het Schots-Gaelische Usquebaugh (uskwebà), wat "levenswater" betekent. De combinatie levenswater – beek bracht ons bij de huidige clubnaam.

Een naam …..


Lwc lintara3

LWC LINTARA

‘A man’s gotta do what a man’s gotta do’ heeft een bevlogen filosoof ooit eens uitgekraamd.

Wel, wat wij willen doen – het is een roeping als het ware – is elke whisky die we tegenkomen te proeven. Onversneden als het kan, versneden als het moet.

We weten het, het is een zware taak die ons te beurt valt, maar we dragen de last met het hoofd soms in de wind, maar altijd opgeheven. Deze missie resulteert in een spoor van “Tasting Notes”, doorspekt met min of meer relatieve randinfo, kooptips en wellicht relevante onzin. Ongetwijfeld dilletant, maar heerlijk hoogdravend en blasé als het kan, tegen beter weten in een schijn van kennis van zaken pretenderend.

Missie …..


Lwc lintara4

LWC LINTARA

  • Peter Dreessen

  • 0476/497471 – dreessen.peter@telenet.be

  • Dominique Struys

  • 011/78 12 79 – kruideniershoek@hotmail.com

  • www.lintara.be

info …..


ad