slovenia n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
SLOVENIA PowerPoint Presentation
Download Presentation
SLOVENIA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 14

SLOVENIA - PowerPoint PPT Presentation


 • 157 Views
 • Uploaded on

SLOVENIA. Grupa 5 Clasa a X -a D Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaş ” Beiuş Prof. Bercovici Manuel . SLOVENIA. Limba slovena. Capitala Sloveniei este Ljubliana.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'SLOVENIA' - nardo


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slovenia

SLOVENIA

Grupa 5

Clasa a X-a D

Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaş” Beiuş

Prof. Bercovici Manuel

slovenia1
SLOVENIA
 • Limba slovena
capitala sloveniei este ljubliana
Capitala Sloveniei este Ljubliana

Oportunitatile si riscurile sunt strans legate pe pieteleinternationale, de aceea cunoasterea conditiilor locale este adesea un criteriu determinant pentru succesul afacerii. Prin CofaceGloballiancedispuneti de o retea de asigurare unica la nivel mondial, ce tine cont de particularitatile economice ale tarilor in care exportati sau doriti sa va deschideti sucursale. Putetiincheia o polita globala la nivel de grup pentru toate subsidiarele dumneavoastra, toate informatiile privind bonitatea partenerilor dumneavoastra de afaceri fiind colectate de catre birourile Coface la nivel local. Pentru administrarea cu usurinta a contractului de asigurare, va stau la dispozitieexpertii locali.

orase importante
Orase importante
 • Adjovscina
 • Bled
 • Bovec
 • KranjskaGora
 • Lipica
 • Ljubliana
 • Maribor
 • Prian
 • Portoroz
 • Postojna
 • Ptuj
 • Radenci
 • Rogaska Slatina
 • Sezana
 • SpodnijaIdrija
 • Zrece
forme de relief din slovenia
Forme de relief din Slovenia

Foiba (plural: foibas sau foibe) este un tip de natural adânc de scurgere , doline, chiuveta si este o parte prăbuşit of temelie de mai sus un gol. Sinks may be a sheer vertical opening into a cave, or a shallow depression of many acres which are common in the Kras (Carso) region, a karstic plateau region shared by Italy , Slovenia and Croatia . Chiuvete poate fi o deschidere verticala pur într-o peşteră, sau o depresie superficial de hectare multe care sunt comune în Kras (Carso) regiune

forme de relief din slovenia1
Forme de relief din Slovenia

Golful Piran sau Golful Piran ( slovenă : Piranski zaliv,croată : Piranski zaljev sau Vala Savudrijska,italiană : Baia di Pirano) este situat în partea de nord a Mării Adriatice , şi este o parte din Golful Trieste . It was named after the town of Piran , and its shores are shared by Croatia and Slovenia . A fost numit după oraşul Piran , şi malurile sale sunt împărtăşite de către Croaţia şi Slovenia . It is delimited by a line connecting Cape Savudrija ( Savudrijski rt ) in the south to the Cape Madona ( Rt Madona ) in the north and measures around 19 square kilometres (7.3 sq mi). Acesta este delimitat de o linie care uneşte Capul Savudrija (Savudrijski RT), în sud, până la Capul Madona (Madona Rt) în nord şi măsurile în jur de 19 de kilometri pătraţi (7.3 mp MI). Since the 1990s, the name Bay of Savudrija ( Savudrijska vala ) has also been used in Croatia. Începând cu anii 1990, numele de Golful Savudrija (Savudrijska Vala) a fost de asemenea folosit în Croaţia.

vegetatia din slovenia
Vegetatia din Slovenia

Republica are o suprafaţă de 20.251 km2, cu o polulaţie de 1,97 mil. loc şicu o densitate medie de 99 loc./km2. Capitala îi este Ljubljana (populaţie de 330.000 loc.), moneda tolarul, limba slovenă şi religia catolică.Slovenia este o ţară muntoasă şi îşi împarte munţii cu Austria şi Italia. Ţara este bine împădurită. Cel mai înalt vârf din această ţară este aflat în muntele Triglav. Râurile Mura, Drava şi Sava. Alpii Iulieni, munţii dominanţi din Slovenia formează o graniţă naturală cu Italia. Muntele Triglav(în fig alăturată) este cea mai înaltă formă de relief din Slovenia având 2863 m. Sud-vestul Sloveniei are o mică ieşire, la marea Adriatică, lungă de 32 km de-a lungul Golfului Veneţiei.PopulaţiaSlovenii, un popor slav, constituie aproximativ 88% din populaţia republicii. Aceştia au fost influenţaţi de cultura germanilor şi a austriecilor de la începutul mileniului. Slovena este scrisă în alfabet latin nu ca şi sârbii sau alte limbi slave. Majoritatea slovenilor sunt romano-catolici. Etniile sârbe(2%), croaţii (3%) şi alte grupuri (7%) constituie restul populaţiei Sloveniei.

vegetatia din slovenia1
Vegetatia din Slovenia

Staţiunea Internaţională BLEDZlatorogul, animal magic asemănător mufonului, este în prezent unul din simbolurile naţionale ale Sloveniei. La fel ca şi staţiunea de faimă internaţională Bled. Cel mai popular loc, probabil, din această ţară balcanică, Bledul sărbătoreşte, în anul 2004, nu mai puţin de 1000 ani de la prima atestare documentară. Chiar dacă primele dovezi ale prezenţei umane în aceste locuri datează din Epoca Fierului, chiar dacă romanii cunoşteau binefacerile izvoarelor termale de la poalele Alpilor Iulieni şi chiar dacă primele valuri de migratori slavi s-au stabilit în vatra Bledului acum peste un mileniu, prima dovadă scrisă a existenţei unei aşezări structurate a fost emisă de împăratul Sfântului Imperiului Roman de Naţiune Germană, Henric al II-lea, în anul 1004.Nu sunt puţine lucrurile care fac din Bled un loc absolut special, greu de uitat. Situat într-un decor de basm, care-ţi taie răsuflarea, mărginit din toate părţile de crestetele Alpilor Iulieni, Bledul este binecuvântat cu izvoare termale şi cu un castel de poveşti, cocoţat deasupra unui lac cu o limpezime de cleştar. În mijlocul lacului se află o insulă minusculă, singura insulă a Sloveniei, adăpost al unei biserici creştine seculare. Parte a Parcului Naţional Triglav, lacul Bled este punct de atracţie pentru nenumăraţi turişti. Punctele de atracţie însă nu se rezumă doar la peisajul din Bled, ci şi la posibilităţile de drumeţie din preajma staţiunii. Cascade, chei, lacuri glaciare, creste abrupte, toate se găsesc la îndemâna amatorilor de drumeţii prin Parcul Triglav.

fauna din slovenia
Fauna din Slovenia

La fel cum caracteristicile naturale şi buna gestionare a pădurilor din trecut au menţinut o mare varietate de vegetatie, a faunei sălbatice din pădurile slovenă este, de asemenea diverse. Printre animalele pădurii statutul special este acordat la joc, care pot fi vânate în temeiul dispoziţiilor de joc şi Actul de vanatoare. Organismelor responsabile cu gestionarea joc în Slovenia sunt Serviciului Forest din Slovenia, care este responsabil pentru planurile de vânătoare, vânătoare managerii sol (asociaţii de vânătoare reprezentate în slovenă vanatoare Federaţiei, şi terenuri de vanatoare cu destinaţie specială, ca parte a Serviciului Forest din Slovenia , Parcul Naţional Triglav şi Brdo Serviciul Protocol), care pune în aplicare planurile, inspectorii de vânătoare şi linia de Ministerul Agriculturii, Silviculturii şi Alimentaţiei, care este organismul de supraveghere. Kocevje şi Notranjska sunt principala zona de habitat pentru speciile protejate de animale sălbatice mari, acestea fiind ursul brun - cel mai mare animal sălbatic din Europa, lup şi râs. Management de animale mari şi faunei sălbatice alte protejată este în întregime în competenţa Ministerului Mediului şi de planificare spaţială.

fauna din slovenia1
Fauna din Slovenia

În pădurile în cea mai mare parte din Slovenia, există un număr mare de cerbi, căprioare şi mistreţi, şi în zonele montane şi capra neagra ibex poate fi constatat, de asemenea, cu mufloni prezent la nivel local. Printre animalele joc sunt mai mici, jderul de fag şi pin jderul, iepurele european bursuc, şi vulpea. Lumea păsărilor este la fel de diversificate în aceste păduri, cu cocoşul de mesteacăn şi cocoşul de munte, păsări de pradă (vulturul de aur, buzzard, vultur, vulturul codalb), bufniţele (bufniţă roşcat, bufniţă Ural, bufnita cu urechi mari şi buha ) şi ciocănitori (ciocănitoarea verde, negru şi gri), care sunt toate speciile de animale sălbatice protejate şi nu pot fi vânate. Un locuitor al padurilor de fag în mare carstice este alunarii grăsime sau Loir. Vânătoare aceste dormice este o veche tradiţie în Slovenia, în special în regiunile Kocevje şi Notranjska, şi reprezintă o parte din tradiţia culturală în această ţară.

industria din slovenia
Industria din Slovenia

Şef industrii slovenă produce echipamente electrice, electronice, camioane, produse chimice, alimente prelucrate, textile, a produselor din hârtie şi hârtie, şi produse din lemn. Ferrous metallurgy and rolling mill products, aluminum reduction and rolled products, and lead and zinc smelting are also developed. metalurgiei feroase şi produse laminoare, reducerea aluminiu şi produse laminate, şi plumb şi zinc sunt, de asemenea, topirea dezvoltate. In the third quarter of 2000, industrial production grew by 6.2 percent, although there was a slowdown in the largely loss-making coal-mining sector and in power output. În al treilea trimestru din 2000, producţia industrială a crescut cu 6,2 la sută, deşi a existat o încetinire în sectorul în mare parte de pierderi cărbunelui şi în putere. Net profits in manufacturing, however, have soared from SIT 2 billion in 1997 to SIT 28.7 billion in 1998, all due to an increase in production, as opposed to previous years in which job cuts had played the primary role in boosting productivity. profituri nete în industria prelucrătoare, cu toate acestea, au crescut de la 2 miliarde SIT 1997-28700000000 SIT în 1998, toate din cauza unei creşteri a producţiei, spre deosebire de anii precedenţi, în care reducerea locurilor de muncă au jucat rolul primordial în creşterea productivităţii.

principalele atractii turistice din slovenia
Principalele atractii turistice din Slovenia

Turismul este faraindoiala unul dintre sectoarele cele mai promitatoare din economia Slovaciei. Pozitia tarii – in centrul Europei, la intersectia rutelor comerciale - , resursele culturale, istorice si naturale si conditiile de clima favorabile creeaza posibilitatea dezvoltarii turismului in aceasta tara.

Infiintarea Consiliului Slovac pentru Turism contribuie la succesul lansarii produsului turistic al Slovaciei pe piata turistica internationala. Consiliul Slovac pentru Turism a fost infiintat de catre Ministerul Economiei, din care face parte si un Departament pentru Turism, la 1 septembrie 1995, ca fiind o organizatie non-comerciala. Principalele sarcini ale Consiliului sunt sprijinirea dezvoltarii turismului in scopul prosperitatii economice a Slovaciei si crearea constiintei de tara gazda, cu suficiente atractii turistice. Acest proces tine cont de nevoia ocrotirii mediului inconjurator si sustinerii standardului de viata al populatiei. Principalele activitati ale acestui Consiliu includ:

principalale atracii turistice din slovenia
Principalaleatracii turistice din Slovenia
 • cercetari de marketing si evaluari;
 • distribuirea de materiale promotionaletiparite si audio-video;
 • participarea la crearea produsului turistic;
 • intalniri cu presa, organizarea unor conferinte de presa si a unor excursii si circuite pentru ziaristiistrainispecializati in turism;
 • organizarea si coordonarea activitatilor turistice la nivel national si asistenta in prezentarea produsului turistic pe pietelestraine;
 • cooperarea cu sectorul privat si autoritatile de stat implicate in turism;
 • sprijinul acordat diverselor organizatii din turism cu privire la participarea la targuri si expozitiiinternationale;
 • cooperarea cu organizatii turistice internationale (din ianuarie 1997 este membru ASTA).
 • Pe viitor se doreste crearea unui sistem complet de informare turistica, folosindu-se articole adunate de la fiecare centru de informare turistica sau punct turistic din Republica Slovaca. Deocamdata, promovarea internationala a ofertei turistice slovace se realizeazaatat prin pliantele si brosurile distribuite, cat si prin intermediul unor site-uri pe INTERNET – unul la nivel national, al Consiliului Slovac pentru Turism, si mai multe locale, destinate celor interesati de amanunte si care doresc sa calatoreasca in aceasta tara.
diverse
Diverse

Zvâcnire plin de viaţă de divertisment pot fi găsite în Maribor şi, adesea, de asemenea, în oraşele din jur, pe Pohorje, în mediul rural de dealuri viticole şi pe râul Drava.