TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR

1 / 22

# TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR - PowerPoint PPT Presentation

TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR. KERTAS 2. 1 5. million. 2. 1. 2 million =. 1 5. Give the answer in whole number. 0.2. x 1 000 000. = 200 000. 2 000 000. + 200 000. = 2 200 000. 4 5. 5 ) 1 4. = 2. - 1 0. 14 5. 2. Convert to a mixed number.

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.

## PowerPoint Slideshow about 'TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR' - narcisse-gauthier

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
TEKNIK MENJAWAB

SOALAN

MATEMATIK

UPSR

KERTAS 2

1

5

million

2

1. 2 million =

1

5

Give the answer in whole number

0.2

x 1 000 000

= 200 000

2 000 000

+ 200 000

= 2 200 000

4

5

5 ) 1 4

= 2

- 1 0

14

5

2.Convert to a mixed number

14

5

= 14 ÷ 5

2

4

5 . 7 0 0

3. Round off 5.673 to the

nearest tenths.

5 . 6 7 3

+ 1

1.2 kg

1.4 kg

4.Diagram 1 shows the mass of a

packet of salt.

What is the mass,

in kg, of the salt ?

= 1.4 kg

1.6 l

1.4 l

1.2 l

5.Diagram 2 shows the volume of

water in a container.

1.6 l

= 1.6 X 1000

= 1600 ml

What is the volume of water, in ml

hr min

6.Diagram 3 shows a time in the

afternoon.

15 45

+ 40

= 3 : 45 pm

15 85

= 1545 hour

+ 1 - 60

16 25

3:45pm

= 1625 hour

What time would it be in the 24 hour system, 40 minutes later ?

30

100

=

60000

100

=

7. 30% of 2 kg

2 kg = 2000 g

30% X 2000 g

X 2000

=

600g

1

2

=

1 X 7

2 X 2

=

7

4

3

4

=

= 1

8.

1

2

÷

2

7

=

7

2

x

3

4

1

km

1

9.

3

4

km

-

990m

=

=

1750 m

1750 m – 990 m =

760 m

10.Diagram 3 shows a square X and a

rectangle Y.

Perimeter

4 cm

= 9 + 9 + 4

15 cm

9 cm

+ 15 + 5 + 24

= 66 cm

What is the perimeter of the whole diagram ?

11. 19 X ( 120 – 75 ) =

120 – 75 =

45

855

19 X 45 =

32

100

1.58

6

4 ) 6.32

- 4

2 3

2 0

32

32

6

12.

32

100

÷

4

=

6.32 ÷ 4 =

1.58

= 6.32

3

12

=

13.Diagram 4 consists of several squares

of equal size.

Fraction of the shaded part :

Percentage of the shaded part :

3

12

300

12

X 100 % =

What percentage of the whole diagram is shaded ?

= 25 %

3

5

2

m

14.Diagram 5 shows the length of a rope.

Calculate the length, in cm, from P to R

Length from P to R :

= 2.6 m

260 cm + 175 cm

= 435 cm

2.6 m =

260 cm

3

4

1

=

3

4

1

15.

years X 5, is how many months ?

7

4

21 months X 5

= 105 months

7

4

year = _____ months

7

4

21 months

X 12 =

16.Diagram 6 shows a combination of

a square KLMN and a rectangle PQMR.

Area KLMN

= 7cm X 7 cm = 49 cm2

Area PQMR

= 3cm X 5 cm = 15 cm2

3cm

49 cm2 - 15 cm2

= 34 cm2

Find the area, in cm2, of the shaded region in the diagram.

17.In the Mathematic test, the average marks

marks of Ahmad, Orhan, Chew and Dennis is 92. Ahmad and Borhan scored a total of 194 marks altogether. Find the average marks of Chew and Dennis

Total = average X numbers of group

Total = 92 X 4

Average marks of Chew and Dennis

= 368

174 ÷ 2 = 87

Total marks of Chew and Dennis

368 - 194 = 174

18.Table 1 shows the unit price of two

types of stationery.

Shahril bought 2 books and 3 pens. He paid with a RM 100 note. How much money did he get back ?

2 books :

Total :

RM 7.80 X 2 = RM 15.60

RM 15.60 + RM 48.00 = RM 63.60

3 pens :

Balance :

RM 16.00 X 3 = RM 48.00

RM 100.00 – RM 63.60 = RM 36.40

19.The pie chart in Diagram 7 shows the percentages of

pupils in a school according to 3 races. The total number of pupils is 1 200.

i) What is the percentage of

Indian pupils ?

100% - 27% - 48%

= 25%

52

100

X 1200 =

19.The pie chart in Diagram 7 shows the percentages of

pupils in a school according to 3 races. The total number of pupils is 1 200.

ii) How many Chinese and

Indians pupils are there in

the school ?

Total Chinese and Indian

27% + 25% = 52%

25%

52% of 1200

624 pupils

1750 g

20.Diagram 8 shows the weight of two watermelons.

The weight of watermelon P is 1.15kg. What is the weight, in kg, of 3 similar watermelon Q ?

3 similar watermelon Q

Q = total weight – weight of P

= 3 X 600g

= 1750 g – 1150 g

= 1800 g

= 600 g

= 1.8 kg