slide1 l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 32/2009. (VI. 30.) KHEM rendelete a hajózó személyzet képzésérõl és s PowerPoint Presentation
Download Presentation
A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 32/2009. (VI. 30.) KHEM rendelete a hajózó személyzet képzésérõl és s

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 12

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 32/2009. (VI. 30.) KHEM rendelete a hajózó személyzet képzésérõl és s - PowerPoint PPT Presentation


  • 112 Views
  • Uploaded on

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 32/2009. (VI. 30.) KHEM rendelete a hajózó személyzet képzésérõl és szakszolgálati engedélyérõl.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 32/2009. (VI. 30.) KHEM rendelete a hajózó személyzet képzésérõl és s' - nadda


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1
A közlekedési, hírközlési és energiaügyi

miniszter

32/2009. (VI. 30.) KHEM

rendelete

a hajózó személyzet képzésérõl és szakszolgálati

engedélyérõl

slide2
E rendelet hatálya a hajózószemélyzetre, a hajózószemélyzet képzését végzõ szervezetre (a továbbiakban: képzési szervezet), a nyelvismereti vizsgáztatást végzõ szervezetre és a légiközlekedési hatóságra terjed ki.
slide3
9. §(1) A szakszolgálati engedély érvényességét a bejegyzett jogosításra és nyelvi kiterjesztésre, valamint az orvosi minõsítésre meghatározott érvényességi idõ együttesen határozza meg.
slide4
(4) A növendék pilóta szakszolgálati engedély nem

hosszabbítható és nem újítható meg.

Az érvényességi idõ lejártát követõen a növendék pilóta szakszolgálati engedélyre a megszerzés feltételeit kell alkalmazni.

slide5
27. § (1) A JAA tagállam légiközlekedési hatósága által kiadott repülõgép pilóta szakszolgálati engedély, az abban bejegyzett jogosítás és nyelv ismereti kiterjesztés az érvényességi idõn belül a Magyar Köztársaságban minden további eljárás nélkül érvényes.
slide6
28.§ (1) A nem JAA tagállam, de a Chicagói Egyezmény Szerzõdõ Államának légi közlekedési hatósága által kiadott pilóta szakszolgálati engedély az érvényességi idején belül minden további eljárás nélkül érvényes magán célú repülésre, látva repülési szabályok között (VFR) egypilótás légi jármûvön a Magyar Köztársaság területén és légterében.
slide7
31. § (1) ….szakszolgálati engedélyt szerzett személy szakszolgálati tevékenységet nyelvi kiterjesztés nélkül 2011. március 5-ig láthat el,
slide8
34. §

(1) A rendelet hatályba lépését megelõzõen vagy a 32. §(2) bekezdése alapján kiadott motoros, ultra light A2, MOVIT pilóta szakszolgálati engedélyeket a légiközlekedési hatóság az érvényességük lejártát követõen – a szakszolgálati engedély típusához szükséges érvényes orvosi minõsítés bemutatása mellett,– kérelemre meghosszabbítja vagy meg újítja, amennyiben a kérelmezõ megfelel a 17. mellékletben meghatározott követelmények. A meg hosszabbított vagy meg újított szakszolgálati engedélyek érvényességük lejártáig, de legfeljebb 2011. december 31-ig érvényesek.

slide9
35. §

E rendelet hatályba lépése elõtt alkalmazott, de e rendeletnek nem megfelelõ repülési naplót a hajó zószemélyzet e rendelet hatálya alá tartozó tagjának e rendelet hatályba lépését követõ nappal összesítve le kell zárnia, és az összesített adatok feltüntetésével e rendeletben meghatározott repülési naplót kell vezetnie.

slide10
1.305 Oktatói jogosítások és felhatalmazások – Rendeltetések

Oktatói kategóriák:

a) Repülés-oktatói jogosítás – repülőgép (FI(A));

b) Típusjogosítás oktató jogosítás – repülőgép (TRI(A));

c) Osztályjogosítás oktató jogosítás– repülőgép (CRI(A));

d) Műszerjogosítás oktató jogosítás – repülőgép (IRI(A));

e) Földi repülés-gyakorló berendezésen repülés-oktatói felhatalmazás – repülőgép (SFI(A));

f) Repülő személyzeti együttmöködés oktatói felhatalmazás– repülőgép (MCCI(A));

g) Földi repülés-gyakorló berendezésen kiképző-oktatói felhatalmazás - repülőgép (STI(A));

slide11
1.315 Oktatói jogosítás és felhatalmazások – Az érvényesség időtartama

a) Minden oktatói jogosítás és felhatalmazás 3 évig érvényes.

b) Egyedi felhatalmazás érvényességi időtartama legfeljebb 3 év lehet.

c) Az az oktató, aki a készség ellenőrzés bármelyik szakaszát nem tudja teljesíteni a jogosítás lejárta előtt,

mindaddig nem gyakorolhatja előjogait, amíg az adott jogosítás készség ellenőrzését sikeresen nem teljesíti.