plan de invatare individualizat n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Plan de invatare individualizat PowerPoint Presentation
Download Presentation
Plan de invatare individualizat

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 18

Plan de invatare individualizat - PowerPoint PPT Presentation


 • 85 Views
 • Uploaded on

Plan de invatare individualizat. LIMBA SI LITERATURA ROMANA Clasa a III- a . Deficiente observate in urma evaluarii initiale :. - exprimarea greoaie cauzata de temperamentul introvertit si emotivitatea elevului - folosirea incorecta a structurilor gramaticale ;. Evaluare initiala :.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Plan de invatare individualizat' - media


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
plan de invatare individualizat
Plan de invatareindividualizat

LIMBA SI LITERATURA ROMANA

Clasa a III- a

deficiente observate in urma evaluarii initiale

Deficienteobservate in urmaevaluariiinitiale:

-exprimareagreoaiecauzata de temperamentulintrovertitsiemotivitateaelevului

-folosireaincorecta a structurilorgramaticale;

obiective propuse pe termen lung
Obiectivepropuse :Petermen lung
 • -descoperireaşifolosireapotenţialuluipsihic de învaţare a subiectului, a ritmuluipropriu de achiziţie ,prinobservareazilnicăşiprinconcentrareatuturorinformaţiilor din cadrulfamilieişi a şcolii;
 • -dezvoltareaexprimăriiorale,întelegereaşiutilizareacorectă a semnificaţiilorstructurilorgramaticale;
 • -dezvoltareaexpresivităţiişicreativităţii;
pe termen scurt
Petermenscurt:
 • -formareaabilităţilor de comunicare;
 • -dezvoltareacapacităţii de scrierecorectăşicaligrafică;
 • -participarea la activităţi de grup;
activitati propuse pentru atingerea obiectivelor operationale
Activitatipropusepentruatingereaobiectiveloroperationale
 • -discutiideschisepetema data, undeelevulisipoateexprimapropriaopinienestingherit;
 • -activitatiaristico-practice de grup, extrascolare:

Proiectul :e-Vacanta;

 • -creatiiliterare cu teme date:
 • Iarnasi 8 Martie;
 • -sarcinisuplimentareacasa;
compunere cu tema data1
Compunere cu tema data

Printreprimelecompunerirealizate

Excursia la Polul Nord

Într-o excursie la Polul Nord,am vazut un urs Polar imblanzit.L-am întrebat pe paznic daca il pot fotografia.A zis ca il pot.

Atunci eu am fost bucuros prentru ca voi avea si eu poze cu un urs polar si o sa am ce arata prietenilor mei.Ursul polar este und mamifer mare,are blana de culoare alba,este un foarte bun inotator si are mirosul foarte dezvoltat care il ajuta sa isi prinda hrana.A sosit clipa cand trebiua sa imi i-au ramas bun de la el.

Mi-am luat larevedere de la el dar am fost suparat pentru ca as fi vrut sa mai stau cu el.

Drumul spre casa a fost foarte lung am vazut locuri minunate dar in schimb a fost foarte distractiv.

             Cand am ajuns acasa mama s-a uitat la o emisiune cu ursi polari.Pentru ca imi plac urșii polari m-am pus in pat și m-am uitat si eu.

Abia am asteptat sa  vina a doua zii sa ma intalnesc cu prieteni mei ca sa le povastesc si sa le arat pozele facute la Polul Nord.

                                                A fost cel mai fericit an din viata mea !!!!

poezie compozitie proprie
Poeziecompozitieproprie

8 martie –Ziuamamei

compunere cu tema data3
Compunere cu tema data

-dupamulteexersari

-temasuplimentarapentruacasa

La săniuş

B.P , clasa a III-a A

Iarna este foarte frig.Toti copacii sut îmbrăcați cu cojoace grele de zapada.Vântul geme jalnic.Este un peisaj mirific,covorul moale şi pufos de zăpadă domină pământul.Iarna este ca o zână albă ce soseşte pe meleagurile noastre în sania ei de argintă de reni.Cerul este posomorât şi trist iar,soarele,prizonier în spatele draperiilor de nori grei şi ameninţători.Prin văzduh plutesc steluţe mici şi albe de nea.

Gerul năpraznic nu ne-a împiedicat pe mine şi prietenii mei să ieşim la săniuş.Deşi era frig afară, ne-am gândit să ieşim să ne îmbujorăm puţin aşa că ne-am luat săniuţele şi am pornit pe derdeluş.

Drumurile par nişte oglinzi plouate de soarele strălucitor.Săniuţele noastre se auzeau scârţâind prin omătul alb.Dealurile,ca nişte uriaşi,dorm sub zăpadă.Pe derdeluş,un şirag de săniuţe se împing între ele şi alunecă până la un câmp de cristal.

Suntem şi noi pe sănii gata pregătiţi pentru o partidă de distracţie.Unii se dau cu săniuţele,alţii cu placa,alţii cu schiurile.Liniştea se sparge de glasurile vesele ale copiilor.

Dealul este foarte înalt şi abrupt,dar noi fiind curajoşi coborâm încet în jos.

După partida cu săniuţele a urmat un concurs „Cine face cel mai frumos om de zăpadă”.Unii copii fac oameni de zăpadă,îngeri de omăt,iar alţii se bat cu bulgări.Noi ne-am jucat până târziu în noapte.Apoi obosiţi am ieşit de pe derdeluş,ne-am luat rămas bun unii de la alţii şi ne-am dat întâlnire pentru a doua zi.

A fost o zi minunată şi aş vrea să se mai repete.

concluzii
Concluzii
 • -elevulsi-a imbunatatitcapacitatea de exprimare, comunicand cu maimultausurinta in grupdepasindu-sibariereleemotionale;
 • - odata cu realizareaunorcreatiiliterareproprii, s-a constatat o ameliorare a deficientelorstructurilorgramaticale;
 • relatiileinterpersonale in cadrulgrupului s-au imbunatatit ,autoimplicandu-se in diverse activitati;
concluzii finale
Concluzii finale
 • “Întrucât natura şi societatea umană progresează prin diferenţiere şi nu prin uniformizare, interesul educatorilor nu trebuie să fie tocirea particularităţilor individuale pâna la dispariţie, ci respectarea lor, pentru ca prin educaţie şi instrucţiune fiecare individualitate să poată fi transformată într-o personalitate umană, capabilă să creeze noi valori materiale şi spirituale.”(„Dicţionar de pedagogie contemporană”, Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 1993, p. 35)
slide15

Una dintre direcţiile modernizării învăţământului contemporan vizează flexibilitatea instrucţiei şi educaţiei pentru a asigura dezvoltarea capacităţilor şi aptitudinilor fiecărui elev, în raport cu propriile posibilităţi.

 • Problema instruirii diferenţiate, nevoia realizării unui plan individualizat de învăţare, nu este nouă, ci numai modul de abordare. În acest sens, aria preocupărilor s-a extins :
 • -în sensul impunerii unei aprofundări a cunoaşterii copilului la intrarea într-un nou ciclu de învăţare, în vederea proiectării şi desfăşurării unui demers didactic flexibil, centrat pe elev, prin respectarea particularităţilor de vârstă şi individuale;
 • -în direcţia conceperii unei activităţi instructiv-educative mai variate, nuanţate, în raport cu diferenţele dintre elevi, în raport cu nevoile fiecăruia ;
 • -în sensul promovării unei acţiuni complexe de asistenţă a copilului (medicală, socială, psihopedagogică).
slide16

Instruirea diferenţiată, învăţarea individualizată vizează adaptarea activităţii de învăţare , îndeosebi sub raportul conţinutului, al formelor de organizare şi a metodologiei didactice, la posibilităţile diferite ale elevilor, la capacitatea de înţelegere, ritmul de lucru, proprii unor grupuri de elevi sau chiar fiecărui elev în parte.

slide17

Evaluareaelevilor la începutul unui ciclu de învăţare reprezintă un sprijin real în proiectarea demersului didactic diferenţiat deoarece aceasta :

 • are rol diagnostic, permiţînd dascălului cunoaşterea aspectelor deficitare în dezvoltarea fiecărui subiect sau premisele pe care se pot dezvolta aptitudini, talente.
 • constituie fundamentul ce conduce la adoptarea strategiilor didactice adecvate (alegerea celor de tip activ-participativ, de simulare şi corelare a relaţiilor interindividuale şi încurajare a învăţării experenţiale), la adaptarea conţinuturilor la particularităţile învăţării fiecărui şcolar şi ale clasei de elevi.
 • demonstrează, prin cauzele depistate, necesitatea unei colaborări complexe între învăţător, logoped, psiholog, medic în demersul de asistenţă a copilului.

Evidenţierea progresului înregistrat de fiecare copil, presupune reconsiderarea rolului evaluării în ansamblul programului de formare, asigurarea concordanţei între metode şi tehnici de evaluare şi obiectivele, conţinuturile specificate în curriculum.

realizatori
Realizatori:

Comisia metodică a învățătorilor Liceului Traian Vuia,

Tăuții Măgherăuș .