slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Merkitse tälle sivulle pohjakoulutuksesi. PowerPoint Presentation
Download Presentation
Merkitse tälle sivulle pohjakoulutuksesi.

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Merkitse tälle sivulle pohjakoulutuksesi. - PowerPoint PPT Presentation


 • 108 Views
 • Uploaded on

Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi. Pääset etenemään seuraavaan vaiheeseen, kun olet täyttänyt kaikki pakolliset tiedot. Henkilötunnus Merkitse henkilötunnus muodossa ppkkvv-loppuosa. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, merkitse vain syntymäaikasi (ppkkvv).

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Merkitse tälle sivulle pohjakoulutuksesi.' - malaya


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

HenkilötiedotTäytä tälle sivulle henkilötietosi. Pääset etenemään seuraavaan vaiheeseen, kun olet täyttänyt kaikki pakolliset tiedot.

Henkilötunnus Merkitse henkilötunnus muodossa ppkkvv-loppuosa. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, merkitse vain syntymäaikasi (ppkkvv).

LähiosoiteKirjoita tähän osoite, johon sinulle voi lähettää tarvittaessa postia opiskelijavalintaan liittyen. Kirjoita osoite ensimmäiselle riville ja käytä toista riviä vain jos ensimmäinen rivi ei riitä. Kutsu pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeeseen lähetetään tähän osoitteeseen. Ilmoita osoitteenmuutoksesta Opetushallituksen Ohjaus- ja neuvontapalveluun.

MatkapuhelinnumeroPuhelinnumero ei ole pakollinen tieto, mutta se on tärkeä, jotta sinuun saa tarvittaessa yhteyden.  Voit saada matkapuhelimeesi halutessasi vahvistuksen hakemuksesi vastaanottamisesta. Merkitse puhelinnumero ilman välilyöntejä ja -merkkejä.

Lisätietoja saat näppäämällä vihreitä ?-merkkejä.

slide2

Merkitse tälle sivulle pohjakoulutuksesi.

Valitse pohjakoulutus, jonka perusteella haet. Voit merkitä vain yhden kohdan. Jos olet suorittanut lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon, et voi hakea perusopetuksen päättötodistuksella. Ammatillisella perustutkintotodistuksella ei voi hakea.

* Perusopetuksen oppimäärä

Perusopetuksen oppimäärä, keskikoulu, kansakoulu tai kansanopiston peruskoululinja.

* Perusopetuksen erityisopetuksen osittain yksilöllistetty (mukautettu) oppimäärä

Mikäli olet opiskellut perusopetuksessa puolet tai alle puolet oppiaineista yksilöllistetyn (mukautetun) oppimäärän mukaan, valitse tämä kohta.* Perusopetuksen erityisopetuksen yksilöllistetty (mukautettu) oppimäärä, opetus järjestetty toiminta-alueittain

Mikäli olet opiskellut perusopetuksessa yksilöllistetyn oppimäärän, jossa opetus on järjestetty toiminta-alueittain (harjaantumisopetus), valitse tämä kohta.

* Perusopetuksen pääosin tai kokonaan yksilöllistetty (mukautettu) oppimäärä

Mikäli olet opiskellut perusopetuksessa kokonaan yksilöllistetyn (mukautetun) oppimäärän mukaan, valitse tämä kohta. Toimi näin myös, mikäli yli puolet oppiaineistasi on suoritettu yksilöllistetyn (mukautetun) oppimäärän mukaan.Haetko joustavassa valinnassa? Jos sinulla on erityinen henkilökohtainen syy ja olet päättänyt hakea tähän koulutukseen joustavassa valinnassa, merkitse perustelut. Lähetä tulostettu hakemuksesi, sekä liitteet joihin vetoat (lääkärintodistukset ja lausunnot) oppilaitokseen.

slide3

Hakutoiveet

Valitse pudotusvalikoista Opetuspiste, eli oppilaitos, mihin haluat hakea ja sen jälkeen vielä Koulutus, eli linja (kaikissa Opetuspisteissä ei ole Koulutusvaihtoehtoja)

Valitse ainakin 3 vaihtoehtoa!! Aina pitää olla varautunut suunnitelmiin B ja C ellei A toteudu!

Ole huolellinen hiirenkäytössä tehdessäsi valintaa!

slide4

Kielten tunnukset ja arvosanat

 • Opetussuunnitelmien mukaiset kielitasot ovat:
 • A 1 = vuosiluokilta 1-6 yhteisenä alkanut kieli
 • A 2 = vuosiluokilta 1-6 vapaaehtoisena alkanut kieli
 •  merkitse vain, jos olet opiskellut A2 kieltä 9-luokalle saakka.
 • B 1 = vuosiluokilta 7-9 alkanut yhteinen kieli (B-kieli)
 • B 2 = vuosiluokilta 7-9 alkanut valinnainen kieli  (C-kieli)
 • B 3 = lukion lyhyt kieli (D-kieli)
 • jos olet saamassa B2 kielestä mielestäsi heikon arvosanan, etkä halua että se laskee keskiarvoasi, voit anoa että päättötodistukseen numeron kohdalle merkitään S = suoritusmerkintä

Valinnaiset aineet sarakkeeseen merkitään numerot vain niistä aineista, mistä tulee numero, eli aineet mitä ole opiskellut 2 tuntia 8. ja 9- luokalla.

 • Lisätietoja saat näppäämällä vihreitä ?-merkkejä hakuohjelmassa.
slide5

Lupatiedot

Tässä kohdassa voit antaa oppilaitokselle luvan julkaista tiedot valinnastasi Internetissä. Voit antaa myös luvan käyttää nimi- ja yhteystietosi koulutusmarkkinoinnissa. Jos et ole jo henkilötiedoissa antanut sähköposti- ja matkapuhelinnumerosi, voit antaa ne vielä tällä sivulla.

slide6

LOPUKSI:

TARKISTA TIETOSI!

Tarvittaessa, voit palata edellisiin kohtiin tekemään muutoksia vasemmalla olevista numeropalkeista.

HUOM! Järjestelmä kirjaa hakemuksesi henkilötunnuksen mukaan.

Toista kertaa ei voi hakea samalla henkilötunnuksella!!

HYVÄKSY HAKEMUS.

Kirjoita oma hakunumerosi talteen.

Hakunumero ilmestyy ruudulle hakemuksen lähettämisen jälkeen, mikäli haku onnistui! Hakunumerolla opinto-ohjaaja voi tarkistaa, että tietosi ovat varmuudella menneet perille.

slide7

Tästä lisäpalvelusta voit hakea koulutuksia

 • paikkakunnan mukaan
 • opintoalan mukaan
 • oppilaitoksen ja opetuspisteen mukaan
 • koulutusohjelman mukaan TAI
 • tutkintonimikkeen mukaan
 • Näin saat helposti selville esim. missä kaikkialla voit toivomaasi ammattia opiskella tai missä lukioissa on erityisiä painotuksia esim. liikuntaan.