Informator vaterpolo i pliva ki savez crne gore broj 4 jun 2014
Download
1 / 20

- PowerPoint PPT Presentation


  • 86 Views
  • Uploaded on

INFORMATOR Vaterpolo i plivački Savez Crne Gore Broj 4 – jun 2014.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - maja


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Informator vaterpolo i pliva ki savez crne gore broj 4 jun 2014

INFORMATORVaterpoloiplivačkiSavezCrne Gore Broj4 – jun 2014.


Informator vaterpolo i pliva ki savez crne gore broj 4 jun 2014

Od 11. marta 2014. godinekrenuo je INFORMATORVaterpoloiplivačkogSavezaCrne Gore. Cilj je da se doprineseštoboljojinformisanosti o vaterpoloiplivačkimaktuelnostima u našojzemlji, da se pružipregledaktuelnihdogađaja, akata. Očekujemodazajedničkimsnagamaovaj sport podignemonajošvećinivo, takođe, očekujemodavašimsugestijamapomognetedanašsajtwww.wpolo.meunaprijedimo, modernizujemo, dabudenapravinačindostupansvimljubiteljimavaterpolaiplivanja, ne samo u CrnojGori, negoi u inostranstvu. Broj4donosivamnajnovijadešavanja u posljednjihmjesecdana.


Sadr aj
Sadržaj:

06Bronza za ‘’ajkule’’! Perović: Zaslužena medalja!

08 Satnicemečevana EP u Budimpešti

10Internacionalni vaterpolo turnir ‘’Portonovi Kup’’

12 Održano ‘’Humanitarno veče’’ na Škveru!

15 OPCG u plivanju: Napravili smo odličan program

VaterpoloiplivačkiSavezCrne Gore

PO box 33, 85330, KotorCrna Gora

Tel: +382 32 302 752

Fax: +382 32 302 755

http:// www.wpolo.me

InformatormožetepreuzetiinasajtuSavezawww.wpolo.me


Ajkule uzele bronzu u svjetskoj ligi perovi zaslu eno uzeli medalju
‘’Ajkule’’ uzele bronzu u Svjetskoj ligi!PEROVIĆ: Zasluženo uzeli medalju!

Prvo veliko takmičenje za ovu godinu, crnogorski vaterpolisti okončali su bronzanom medaljom! U Dubaiju je održan završni turnir Svjetske lige, a kao i prošle godine ‘’ajkule’’ su, nizu odličja, dodali i ono koje pripada osvajačima trećeg mjesta. U dosta oslabljenom i podmlađenom sastavu, Janović i drugovi su završili iza velikih favorita, Srbije i Mađarske, a upravo su naši susjedi osvojili takmičenje u Dubaiju.

U meču za bronzu naši vaterpolisti su bili bolji od Australije nakon boljeg izvođenja peteraca, nakon što je u regularnom toku utakmica završena 8:8. Sa pet metara za Crnu Goru uspješni su bili Mlađan Janović, Darko Brguljan, Jovan Sarić i Antonio Petrović, a golman Zdravko Radić odbranio je šut Gilkrista, dok je Kvoterli pogodio stativu.

"Bio je težak meč, to smo i očekivali s obzirom na to da su se Australijanci pripremali konkretno za ovo takmičenje i da su spremniji od nas. Patili smo od početka do kraja, ali mislim da smo zaslužili ovu medalju. Zadovoljan sam medaljom, ispunili smo ono što smo zacrtali pred dolazak u Dubai i ovo je put koji treba da slijedimo. Sada se okrećemo nastavku priprema za Evropsko prvenstvo", rekao je Perović.

Nakon priprema u Herceg Novom, crnogorski vaterpolisti putuju za Dizeldorf, gdje će od 3. jula učestvovati na jakom turniru sa selekcijama Mađarske, Amerike i domaćina Njemačke. Dakle, još jedna odlična provjera za naše momke, provjera za ono glavno što nas očekuje ovog ljeta, Evropsko prvenstvo u Budimpešti.


Satnica i raspored takmi enja na ep u budimpe ti
SATNICA I RASPORED TAKMIČENJA NA EP u Budimpešti

1. kolo Poneđeljak, 14 Jul2. kolo Utorak, 15 Jul

Grupa A Grupa A

13:00h Rumunija - Gruzija 11:30h Gruzija - Grčka

16:00h Crna Gora – Grčka 14:30h Crna Gora- Rusija

19:00h Italija - Rusija 16:00h Italij-Rumunija

Grupa B Grupa B

11:30h Hrvatska - Njemačka 13:00h Njemačka - Srbija

14:30h Francuska - Srbija 19:00h Hrvatska - Španija

20:30h Mađarska - Španija 20:30h Mađarska - Francuska

4. kolo, Subota, 19 Jul5. kolo, Poneđeljak, 21 Jul

Grupa A Grupa A

13:00h Gruzija – Rusija 11:30h Crna Gora – Gruzija

14:30h Rumunija – Grčka 13:00h Rusija - Rumunija

19:00h Crna Gora – Italija 19:00h Grčka - Italija

Grupa B Grupa B

11:30h Španija - Francuska 14:30h Francuska - Njemačka

16:00h Hrvatska - Srbija 16:00h Srbija - Španija

20:30h Njemačka – Mađarska 20:30h Mađarska - Hrvatska

3. kolo, Četvrtak, 17 Jul

Grupa A

11:30h Italija - Gruzija

16:00h Grčka - Rusija

19:00h Crna Gora - Rumunija

Grupa B

13:00h Francuska – Hrvatska

14:30h Španija - Njemačka

20:30h Srbija - Mađarska


Internacionalni vaterpolo turnir 96 herceg novi portonovi cup
Internacionalni vaterpolo turnir 96’ Herceg Novi‘’PORTONOVI CUP’’

Od 11, do 13. jula 2014. godine Herceg Novi biće domaćin Internacionalnog vaterpolo turnira za igrače 1996. godište pod nazivom ‘’PORTONO CUP’’. Pored domaćina, selekcije Crne Gore, na turniru će učestvovati i reprezentacije Srbije, Hrvatske, Italije i Mađarske. Takmičenje će se održati na Otvorenom bazenu na Škveru.


Odr ano humanitarno ve e na kveru
Održano ‘’Humanitarno veče’’ na Škveru

Prijateljski vaterpolo meč, humanitarnog karaktera, između reprezentacija Crne Gore i Rusije pripao je našoj selekciji 11:9. U duelu održanom na Škveru, prevashodni cilj bila je pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a ujedno je označio i početak priprema ''ajkula'' za Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

Organizatori humanitarne večeri bili su PVK Jadran i Vaterpolo i plivački Savez Crne Gore. Duelu dvije selekcije prethodio je, od 18 sati i 15 minuta, meč juniorskih ekipa Jadrana iz Herceg Novog i Sinteza iz Kazanja, a slavila je naša ekipa rezultatom 10:4. U umjetničkom programu nastupili su klapa ''Stari kapetan'', gradska muzika i mažoretke. Na ulazu bazena bile su postavljene kutije u kojima su posjetioci mogli da doniraju novčana sredstva, a prikupljeno je oko 2.100 eura pomoći poplavljenim područjima u Srbiji i BiH.


Opcg u plivanju napravili smo odli an program
OPCG u plivanju: Napravilismoodličan program

Podgorica će 12. i 13. jula biti domaćin Otvorenog prvenstva Crne Gore u plivanju. Takmičenje će biti održano u konkurenciji mlađih i starijihpionira, kadeta, juniora i senior, a pravo nastupa imaju registrovani plivači po pravilniku Svjetske plivačke i vaterpolo federacije.Samostalni savjetnik u Sekretarijatu za kulturu i sport opštine Podgorica Rajko Ćupić kazao je da je cilj takmičenja popularizacija plivanja u Podgorici.

‘’U Podgorici vlada veliko interesovanje za plivanje i siguran sam da će ga manifestacija dodatno povećati. Podgorica je do sada bila organizator velikog broja međunarodnih takmičenja i pokazala se kao dobar domaćin. Siguran sam da će tako biti i u julu. Ubijeđen sam da će manifestacija postati tradicionalna i da će okupljati sve više plivača", kazao je Ćupić na konferenciji za novinare.

Predsjednik Stručnog savjeta za plivanje Mladen Klikovac očekuje da u Podgorici nastupi od 250 do 350 plivača iz inostranstva i oko 110 iz Crne Gore.

"Napravili smo spektakularan program. Pokušaćemo da sve svedemo u program od jednog sata gdje će se sve odvijati u A finalima. Neće biti dugih trka, 1500, 800, 400 mješovito, koje smo ostvaili za drugu priliku. Nastojali smo da kao suorganizator podršku damo u organizacionom smislu, tako što ćemo najkvalitetnje ljude iz klubova povući u Podgoricu", kazao je Klikovac, koji je naglasio da je pivanje adekvatan sport za svu djecu.

"Muška neka igraju vaterpolo, a ko hoće neka nastavi da pliva, a ženska treba da ostaju u plivanju. Moramo imati školu plivanja, u kojoj će raditi kvalitetni ljudi", kazao je Klikovac.

Konferenciji su prisustvovali plivački treneri Slađana Vučetić i Dika Saveljić koja je najavila da će na manifestaciju dovesti 14 plivača kotorskog Primorca, po sedam dječaka i djevojčica. Vučetić, koja je i sudija, poručila je da će uraditi sve da manifestacija prođe u najboljem mogućem redu.Najbolji plivač i plivačica u apsolutnoj konkurenciji, oni koji imaju najveći zbir FINA bodova iz dvije discipline, biće nagrađeni novčanom nagradom od 200 EUR. Svaki učesnik ima pravo nastupa u tri discipline, a prijave se mogu poslati do 7. jula. Takmičari će se nadmetati u trkama na 50, 100 i 200 slobodno, 50 i 100 delfin, leđno i prsno i 200 mješovito, kao i u štafeta 4x50 slobodno i 4x50 mješovito.


Otvoreno prvenstvo crne gore u plivanju
Otvoreno prvenstvo Crne Gore u plivanju

OSNOVNO INFORMACIJE:

DATUM: 12-13.jul.2014.godine

MJESTO: Podgorica

BAZEN: Otvoreni bazen Sportskog centra “Morača”, dužine 50 m, 8 staza

PRAVILA: Takmičenje se odvija po FINA pravilima

MJERENjE: Elektronsko, „Sprint-Tronic“, elektronika

RAZVRSTAVANjE: Takmičari se razvrstavaju u serijama od 8 plivača, prema vrijednostima propisno prijavljenih rezultata. Najbolja grupa nastupa poslednja.

TIP TAKMIČENjA: Takmičenje je pojedinačno i ekipno.

PRAVO NASTUPA: Svaki učesnik ima pravo nastupa u 3 (tri) discipline svakog dijela programa, dvije discipline plus štafetu.

ROK ZA PRIJAVE: Prijave slati do 07.jula 2014.godine,

ROK ZA ODJAVE: 10.07.2014.godine do 20.00 časova,

STARTNINA: 10 € (EUR) po takmičaru – ki,

Kontakt:

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore

Adresa: PO box 33, 85330, Kotor MONTENEGRO

Telefon: +382 32 302 752

Mob. tel. +382 69 553 528

Fax : +382 32 302 755

e-mail: mmilomir@gmail.com

Internet: http:www.wpolo.me/


Savez
SAVEZ:

Predsjednik Saveza i UO: Srđan Kovačević

Predsjednik Skupštine: Đuro Marić

Predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo i VD direktor Saveza: Petar Porobić

Selektor za vaterpolo: Ranko Perović

Selektor za mlađe vaterpolo selekcije: Mirko Vičević

Predsjednik Stručnog savjeta za plivanje: Mladen Klikovac

Selektor za plivanje: Sead Adrović

Komesar: Dragan Rajević

Predsjednik Medicinske komisije: Dr. Predrag Dabović

Komisija za sudijska i delegatska pitanja: Željko Avramović

Predsjednik Udruženja sudija: Stanko Ivanovski

Predsjednik Udruženja delegata: Dragan Rajević

PR: Bojan Šuković

UPRAVNI ODBOR:

Aleksandar Tičić, potpredsjednik Vaterpolo i plivački Savez Crne Gore

Slobodan Tanasijević PO box 33, 85330, Kotor Crna Gora

Ruždija Tuzović Tel: +382 32 302 752

Dejan Bajić Fax: +382 32 302 755

Pavle Radulović http:// www.wpolo.me

Predrag Stamatović


Organizacija vpscg
ORGANIZACIJA VPSCG:

UPRAVNI ODBOR

DIREKTOR

STRUČNA SLUŽBA- kancelarija VPSCG

SPORTSKI DIREKTOR

SLUŽBA ZA SPORTSKO OPERATIVNE POSLOVE

Sekretar

Menadžer svih reprezent. selekcija

Radna tijela stručnog savjeta

Stručni savjet za vaterpolo

Stručni savjet za plivanje

Referent za finansije i knjigovodstvo

Selektor A

Komesar

Selektor za plivanje

Selektor mlađih reprezentacija

Menadžer za marketing i PR

Medicinska komisija

Štab A

Štab mlađih reprezentacija

Referent za administrativne poslove organa saveza

Komisija za sudijska i delegatska pitanja

Administrativno- tehnički operater