salar de uyuni desertul de sare n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
SALAR de UYUNI - desertul de sare -

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 29

SALAR de UYUNI - desertul de sare - - PowerPoint PPT Presentation


  • 166 Views
  • Uploaded on

SALAR de UYUNI - desertul de sare -. Salar de Uyuni este cel mai intins platou de sare din lume , avand 10582 km2. Este situat in sud-vestul Boliviei , langa crestele Anzilor , la 3650m inaltime

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'SALAR de UYUNI - desertul de sare -' - magnar


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
salar de uyuni este cel mai intins platou de sare din lume avand 10582 km2
Salar de Uyuniestecelmaiintinsplatou de sare din lume, avand 10582 km2
  • Este situat in sud-vestulBoliviei, langacresteleAnzilor, la 3650m inaltime
  • Cu 40.000 de ani in urmafacea parte din Lacul Minchin, un lacpreistoric gigantic.
  • Candacestlac a secat, in urmasa au ramasdoualacuri de dimensiunimaireduse, LaculPooposiLaculUruUru, precumsidouamarideserturi de sare: Salar de CoipasasiSalar de Uyuni
slide4

Se estimeaza ca Salar de Uyunicontinepeste 10 miliarde tone de sare,

din care 25.000 de tone se extraganual

slide6

Alb ca o pagină nescrisă, deşertul de sare se contopeşte cu cerul, singurele pete de culoare fiind vârfurile muntoase purpurii din depărtare.

slide9

Din loc in loc, platoul salin este intrerupt de cate o mica portiune de pamant curat. Aceste "insule", in marea de sare sunt singurele locuri in care creste ceva : cactusi inalti, cu brate imense.

slide18

Desi pare o zonastearpa, Salar de Uyuniascundecatevalocuri cu activitategeotermalaintensa. O zona de aproapedoikilometripatratiesteacoperita de vulcaninoroiosisigheizere.

slide19

“…Acum se intampla adevarata minune, cea care atrage miile de turisti si fotografi. Norii si albastrul cerului se oglindesc in cei cativa centimetri de apa limpede, creand un peisaj cum n-ai mai vazut vreodata. Daca te uiti in sus, vezi cerul. Daca te uiti in jos, vezi cerul. Este ca si cum ai pluti pe un cer imens, nesfarsit. Obiectele din jur par sa pluteasca suspendate in aer, iar oamenii par sa zboare ca pasarile flamingo …”

slide23

Totituristiiincepvizitaprindesertul de sare din Uyuni, un micorasaflat la margineaplatouluisalin . Uyuniestecartierul general al turistilorsi, desieste o asezareminiera mica siprafuita, locuitoriilui au auzitprobabiltoatelimbilePamantului. Un flux continuu de "gringos" (straini) traverseazastrazileorasuluice face legaturaintrelumesiSalar de Uyuni.

slide29

Bibliografie: internet

Realizator: profa_de_geogra