statistika p r sh rbesat e sporteve l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
STATISTIKA PËR SHËRBESAT E SPORTEVE PowerPoint Presentation
Download Presentation
STATISTIKA PËR SHËRBESAT E SPORTEVE

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 13

STATISTIKA PËR SHËRBESAT E SPORTEVE - PowerPoint PPT Presentation


 • 518 Views
 • Uploaded on

STATISTIKA PËR SHËRBESAT E SPORTEVE Church Sports International Rodger Oswald Sporte dhe Argëtim … një Fenomen Kulturor “Rruga Romake” e shekullit 21 Ndërtimi i Urave dhe Kapërcimi i Pengesave STATISTIKAT NË SH.B.A

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'STATISTIKA PËR SHËRBESAT E SPORTEVE' - lotus


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
statistika p r sh rbesat e sporteve

STATISTIKA PËR SHËRBESAT E SPORTEVE

Church Sports International

Rodger Oswald

sporte dhe arg tim nj fenomen kulturor rruga romake e shekullit 21
Sporte dhe Argëtim … një Fenomen Kulturor“Rruga Romake” e shekullit 21

Ndërtimi i Urave

dhe

Kapërcimi i Pengesave

statistikat n sh b a
STATISTIKAT NË SH.B.A
 • Më 1999, të ardhurat nga sportet në Sh.B.A. ishin $231 miliardë. Kjo ishte më e madhe se të ardhurat e gjigantëve të automobilave, GeneralMotors, Ford dhe Chrysler të marrë së bashku. Amerikanët i duan makinat, por më shumë duan sportet dhe argëtimin. (USA TODAY)
 • 75% e amerikanëve shohin, lexojnë, ose marrin pjesë në sporte dhe argëtim një herë në javë, dhe 98% e bëjnë një herë në muaj. (Anketimet Gallup)
slide4
1995: Një projekt kërkimor global nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar për të studiuar ndërgjegjësimin për simbolin olimpik – 10,000 njerëz nga nëntë vende u pyetën të identifikonin tetë logo:
  • 78% njohën unazat olimpike
  • 66% njohën harqet e McDonald’s
  • 61% njohën logon e Benc-Mercedes
  • 41% njohën kryqin
  • 30% njohën simbolin e Kombeve të Bashkuara
slide5
Një artikull i USA TODAY dha statistika për grupmosha të ndryshme dhe përqindjet e grupmoshës që përfshihej në ushtrime, ose pjesëmarrje në sporte, të paktën një herë në javë:

12 – 17 vjeçarët 72%

18 – 24 “ “ 57%

25 – 34 “ “ 48%

35 – 44 “ “ 46%

45 – 54 “ “ 40%

55 – 64 “ “ 28%

65 + 25%

statistika globale
STATISTIKA GLOBALE
 • INDONEZI – Më 2006, qeveria indoneziane urdhëroi gjithë stacionet televizivë që të ndërprisnin transmetimet 4 orë/ditë për të kursyer energjinë... i vetmi përjashtim ishte nëse transmetohej ndeshje futbolli nga Evropa (SPORTS ILLUSTRATED)
 • EGJIPT– Më 2004, qeveria islamike egjiptiane i dha leje një koalicioni kishtar të krishterë të përdorte një stadium kombëtar (e para herë në histori) për një eveniment sportiv për të rinjtë, KIDS’ GAMES. (Raport Kombëtar)
slide7
IZRAEL – Më 2005, dy arabë palestinezë luajtën për skuadrën kombëtare izraelite të futbollit!! Vendi është i gatshëm të pranojë “armiqtë e urryer” si pjesë të skuadrës për “hir të kombit.” Kjo do të thotë se donin të dilnin me sukses në Kupën Botërore të Futbollit më 2006. Drejtori i Futbollit të Izraelit tha: “Futbolli do të arrijë më tepër se ambasadorët apo traktatet për të sjellë bashkëjetesën e arabëve dhe judenjve.” (SPORTS ILLUSTRATED)
r nd sia kulturore
RËNDËSIA KULTURORE
 • 75 – 80 % e njerëzve besojnë te Krishti mes moshës 5 dhe 18 vjeç... pikërisht grupmosha më e përfshirë në sporte dhe argëtim.
 • 50% e të punësuarve pasuniversitarë përfshihen ende në sporte dhe aktivitete fizkulturore.
 • Rreth 50% e “babyboomers” dhe “babybusters” (brezat e lindur nw vitet ’45-’65 dhe ’65 e tutje) përfshihen në sport. Ata janë grupi që i thonë ‘jo’ kishës, dhe ‘po’ sporteve.
slide9
25% e të moshuarve të anashkaluar kanë interes, dhe përfshihen, në forma të ndryshme ushtrimesh fizike, “programe mjeshtërorë,” dhe konkurrime të modifikuara.
 • Njerëz të shumtë “me aftësi të kufizuar” duan të argëtohen dhe të përjetojnë anë të jetës që duket se u janë mohuar. Është thirrje për “normalitet,” dhe i hap dyert ungjillit.
 • Nëse fëmija është i pari person në familje që bëhet i krishterë, ka 3.5% mundësi që të gjithë të tjerët në familje të bëjnë të njëjtën gjë.
slide10
Nëse e para bëhet e krishterë nëna, ka 17% mundësi që gjithë të tjerët në familje të bëjnë të njëjtën gjë.
 • Nëse i pari është babai, mundësia është 93% që ata do të ndjekin Krishtin.
r nd sia biblike
RËNDËSIA BIBLIKE
 • Krishterimi është besim misionar. (Veprat 1:8)
 • Shpallja e ungjillit është pjesë kritike e misionit tonë.

(Marku 1615; Mateu 28:19,20)

 • Shpallja duhet të ketë kuptim brenda kontekstit kulturor

(I Kor. 9:20-22)

urdh resat biblike
URDHËRESAT BIBLIKE
 • Volia – Efesianët5:16
 • Imanenca – Gjoni 9:4
 • Përshtatshmëria Kulturore – I Korintasve 9:20-22
 • Përjetësia – Hebrenjve 9:27;10:31
p rfundimet biblike kulturore dhe logjike
PËRFUNDIMET BIBLIKE, KULTURORE DHE LOGJIKE?

“Dhe unëi bëj tëgjithagjërat

për hir tëungjillit …”I Korintasve 9:23

Sportetdheargëtimi

për qëllimet e Mbretërisë