d u et parla descobreix la seva paraula l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
DÉU et parla. Descobreix la seva PARAULA PowerPoint Presentation
Download Presentation
DÉU et parla. Descobreix la seva PARAULA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

DÉU et parla. Descobreix la seva PARAULA - PowerPoint PPT Presentation


  • 122 Views
  • Uploaded on

DÉU et parla. Descobreix la seva PARAULA. Anna Pla Marsiñach. Aquest es el meu manament; Jn 15, 11-14.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'DÉU et parla. Descobreix la seva PARAULA' - loren


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

Aquest es el meu manament; Jn 15, 11-14

11Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. 12 Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. 13 Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. 14 Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano.

slide3

* El que ens diu Jesucrist en aquest text creus que avui dia és vàlid per la nostra vida i per la societat actual?

Aquest text de l’evangeli de sant Joan, està situat en el discurs que Jesús va fer al darrer sopar. Jesús sabia que el volien matar i per això les seves paraules són com el seu testament. »Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra”.

Què els ha dit Jesús? Jesús els ha parlat del cep i de les sarments, del fruit que espera d’ells , de l’amor amb el que els ha estimat i de la necessitat d’estar units amb ell, tot això serà , diu Jesús, motiu de Joia.

slide4

I és en aquest context on Jesús fa el seu testament. És molt senzill però molt profund: “estimeu-vos els uns al altres tal com jo us he estimat”. No es pot dir més en menys paraules. Jesús ens invita a estimar-nos i a fer-ho d’una manera nova, tal com ell ho va fer. Aquesta és l’originalitat del testament de Jesús. Si complim el seu manament i estimem com ell ens va estimar serem els seus deixebles. Per això ens diu: “Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano”, el que ell els manava era estimar tal i com ell ho va fer.

slide5

Aquest testament de Jesús és molt cert, ja que tot el que no vols que te facin a tu no ho has de fer al altres, i tot el que vols que et facin tu també ho has de fer, o si més no intentar-ho. És molt important estimar els teus amics, companys i familiars ja que són els qui t’ajuden en moments difícils, també són em els que pots confiar. Tenir amics és molt important, però si no estimes com ho va fer Jesús, és molt difícil tenir-ne . No importa la raça, el sexe, la religió... per estimar, sinó que és una cosa que tothom pot fer. També tothom té el dret de rebre l’amor del pròxim.

slide6

Un demostra que té un amor profund quan es “deixa la pell” pels que estima i pels que l’envolten. Com la majoria de gent diu, els amics verdaders veus quins són en les moments més difícils, ens els moments més tristos... És en aquestes circumstàncies on pots veure quins són els teus amics. I aquests amics són els que tenen l’amor més profund. Jesús tenia un amor molt profund perquè ajudava els seus amics, els seus deixebles i fins i tot els que no coneixia. Jesús sempre en ha dit que ens estimem els uns als altres com a nosaltres mateixos, si fem això tindrem un gran cor i un amor molt profund.

slide7

També això que ens diu Jesús és d’interès actual, ja que quan obrim la televisió, escoltem la ràdio o llegim els diaris, el primer que veiem són notícies de guerres, conflictes, fam en el món, manca de solidaritat..., però en canvi, si ens prenguéssim més en serio el testament de Jesús i ens estiméssim molt més els uns al altres, molts d’aquests problemes desapareixerien o almenys s’alleugerien una mica. Per això podem afirmar que el que Jesús ens va donar ara fa 2000 anys és tant cert i d’interès actual.

slide8

Aquest manament de Jesús l’ha seguit molta gent creient i amb fe, com és el cas de la Mare Anna Maria Janer, que va ajudar els altres en la guerra, la fam i en els moments difícils tant si eren malalts, leprosos... Tot això ella ho va fer perquè va entregar el seu cor a Déu, i ell volia que tots nostres ajudéssim i estiméssim als altres com a nosaltres mateixos.

La mare Teresa de Calcuta va fer el mateix que l’Anna Maria Janer, ella sent missionera a l’Índia, ajudant als infants i malalts en guerra.