КРУГ  У УМЕТНОСТИ
Download
1 / 14

???? ? ????????? - PowerPoint PPT Presentation


  • 115 Views
  • Uploaded on

КРУГ У УМЕТНОСТИ. Сваки објекат који видите око себе- кућу, животињу, лице, брод, планину, стабло итд . л ако се могу нацртати помоћу једне или комбинацијом од свега пет основних облика. Све што вам је потребо су квадрат, круг, троугао, правоугаоник и овал (елипса).

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '???? ? ?????????' - loman


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

5404884

Сваки објекат који видите око себе- кућу, животињу, лице, брод, планину, стабло итд. лако се могу нацртати помоћу једне или комбинацијом од свега пет основних облика. Све што вам је потребо су квадрат, круг, троугао, правоугаоник и овал (елипса).

Како цртати уз помоћ геометријских облика


5404884

Амерички уметник Џим Деневан (50) један је од најоргиналнијих сликара на свету- његово платно је плажа, а четкица ‘’све што му падне под руку.’’Деневан је познат по томе што ствара дела која трају неколико секунди, тачније до неког већег таласа, али та дела представљају најлепше призоре које можете затећи шетајући плажом.

Уметност у песку


5404884

Леондардо да Винчи је био италијански архитекта, проналазач, инжењер, вајар и сликар. Био је описан као идеал ‘’ренесансног човека’’ и као универзални геније. Познат је по својим ремек-делима, као што су Тајна вечера и Мона Лиза, његови изуми се и данас користе у модерној технологији, иако нису примењивани у његово доба. Помагао је развоју анатомије, астрономије и грађевинарства.

Приказ Леонардовог Витрувијског човека


5404884

Црни круг 1915. италијански архитекта, проналазач, инжењер, вајар и сликар. Био је описан као идеал ‘’ренесансног човека’’ и као универзални геније.

Каземир Маљевич (1878-1938) руски сликар, прославио се сликама апстрактних геометријских облика. Геометријске фигуре у Маљевичевом раду симболизују самосталност, универзалност и вечност уметности и њене мисли независно од свакодневних историјских, политичких догађаја.

Биографије уметника који су сликали геометријске облике


5404884

Васиљ Кандински италијански архитекта, проналазач, инжењер, вајар и сликар. Био је описан као идеал ‘’ренесансног човека’’ и као универзални геније.( 1866-1944), руски сликар, један од првих уметника који је спојио геометрију и сликарство. Његове бројне слике међу којима се посебно истичу композиције, показују како основни облици-тачака, права, угао, круг, квадрат, делују на ‘’душу’’ посматрача, како их ми, заједно са бојом и текстуром, разумемо, доживљавамо и како откривамо њихову унутрашњу лепоту.

Неки кругови 1926.


5404884
Слике са мотивима круга. италијански архитекта, проналазач, инжењер, вајар и сликар. Био је описан као идеал ‘’ренесансног човека’’ и као универзални геније.


5404884
АРАБЕСКЕ италијански архитекта, проналазач, инжењер, вајар и сликар. Био је описан као идеал ‘’ренесансног човека’’ и као универзални геније.

  • Арабеска је декоративни елемент понављајућих геометријских форми. Настала је у исламској уметности.


5404884

Круг је најчешћи облик који се примењује у изради накита.

Накит у облику круга


5404884
Фонтане кружног облика- најкреативније фонтане


5404884

Кружни облик објекта успоставља нежан дијалог са окружењем стварајући илузију неутралне форме која стално вуче назад, али с друге стране његова компактна и апстрактна запреминaчини карактеристичан и јак оријентир. Настао је као одговор на доминантно парковско окружење и однос према готово истоветним условима са свих страна локације.

Музеј савремене ументости Војводине


5404884

Стоунхенџ предтавља споменик јединства британских племенапосле дугогодишњих сукоба и несугласица између источних и западних делова земље.

Стоунхенџ


5404884

Спомен-парк Брдо мира представља својеврстан музеј под ведрим небом. То је споменички комплекс и јединствена просторна целина површине од 4,5 хектара са 3000 разноврсних засађених стабала различитог дрвећа.

СпомениЦИу Чачку и околини


5404884
Ову презентацију својеврстан музеј под ведрим небом. То је споменички комплекс и јединствена просторна целина површине од 4,5 хектара са 3000 разноврсних засађених стабала различитог дрвећа.су осмислили ученици 7/2


ad