kerstmis n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
kerstmis

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

kerstmis - PowerPoint PPT Presentation


  • 160 Views
  • Uploaded on

kerstmis. Kom alles te weten over kerst!. Waarom vieren we kerstmis. We vieren kerstmis om de geboorte van Jezus Christus te hervieren. Dat vieren we meestal op 25 en 26 december. Dat is al jaren zo gevierd. Dat komt omdat;.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'kerstmis' - liz


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
kerstmis

kerstmis

Kom alles te weten over kerst!

waarom vieren we kerstmis
Waarom vieren we kerstmis
  • We vieren kerstmis om de geboorte van Jezus Christus te hervieren. Dat vieren we meestal op 25 en 26 december. Dat is al jaren zo gevierd. Dat komt omdat;

In de vierde eeuw zorgden keizer Constantijn de Grote en de bisschoppen van de uit vervolging bevrijde vroege Kerk ervoor dat Kerstmis op 25 december zou worden gevierd.

waarom zetten we kerstbomen neer met kerst
Waarom zetten we kerstbomen neer met kerst
  • We zetten kerstbomen neer omdat in de 19e eeuw kerstbomen tot het symbool van de geboorte van Jezus Christus werd verklaard. Sindsdien hebben we een kerstboom in onze woonkamer staan. We stoppen soms versieringen in de bomen omdat dat gezellig staat. Ook potjes zetten we neer.
wie is de kerstman
wie is de kerstman
  • De

Kerstman is een afstammeling van Sinterklaas en wordt ook in verband gebracht met kabouters zoals Sinterklaas op Sint Nicolaas, bisschop van Myra, teruggaat. Het Sinterklaasgebruik is meegenomen door emigranten naar Amerika. In Amerika werd Sinterklaas Santa Claus. De Kerstman heeft ongeveer dezelfde gebruiken als Sinterklaas, zoals cadeautjes geven, een lange baard en een rood pak, maar hij is inmiddels ontdaan van alle religieuze symboliek.

het doel van kerst
Het doel van kerst
  • Het doel van kerst is dat je gezellig bij elkaar bent en je dingen en wensen van een ander vervult. Het gezelligste van kerst vinden (de mensen die het vieren) meestal de cadeaus. Maar sommige vinden dat kerst om Jezus Christus gaat, en vinden de cadeautjes maar niks. De mensen die dat vinden hebben het goed, maar het doel van kerst maakt niet uit, als je maar gezellig is.
vele verhalen over kerst
Vele verhalen over Kerst

Er gaan vele verhalen over kerst deronde in. Een daarvan is De Grinch. Die film gaat over een groen monster die kerst probeert te ruïneren (plaatje linksonder). Er is ook een film die heet Santa who. Die film gaat over de kerstman die uit zijn Arre-sleevalt en zijn geheugen kwijtraakt. Oftewel hij weet niet meer dat hij kerstman is. Een jongen vind hem en helpt hem om weer kerstman te worden (plaatje rechtsboven).

dit was het

Dit was het!

Hopelijk weet je nu veel meer over kerst

ad