zete silvia scl cu cls i viii nr 1 seini prof coordonator ioana kadar n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Zete Silvia Scl cu cls. I-VIII nr. 1 Seini Prof. Coordonator:Ioana Kadar

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 16

Zete Silvia Scl cu cls. I-VIII nr. 1 Seini Prof. Coordonator:Ioana Kadar - PowerPoint PPT Presentation


  • 65 Views
  • Uploaded on

Poluarea apelor. Zete Silvia Scl cu cls. I-VIII nr. 1 Seini Prof. Coordonator:Ioana Kadar. Tara noastra se confrunta cu o mare problema a poluari.Dupa un test, oamenii de stiinta au confirmat ca suntem in “topul” celor mai poluante tari de pe planeta,adica ocupam locul 5 in clasament.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Zete Silvia Scl cu cls. I-VIII nr. 1 Seini Prof. Coordonator:Ioana Kadar' - liko


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
zete silvia scl cu cls i viii nr 1 seini prof coordonator ioana kadar

Poluarea apelor

Zete Silvia

Scl cu cls. I-VIII nr. 1 Seini

Prof. Coordonator:Ioana Kadar

slide2

Tara noastra se confrunta cu o mare problema a poluari.Dupa un test, oamenii de stiinta au confirmat ca suntem in “topul” celor mai poluante tari de pe planeta,adica ocupam locul 5 in clasament.

slide3

Multa vreme am crezut – sau in orice caz am actionat ca si cum am fi crezut - ca apa, prin imensitatea volumului ei, “digera” tot ce putem sa arucam in ea ; cu alte cuvinte, intinderile de apa ar fi o imensa lada de gunoi pe care o stiam purificatoare. Au fost necesari 50 de ani – in cursul carora am aruncat in mare mai multe deseuri de toate felurile decat in cursul celor 20 de secole precedente.

slide4

Pentru ca aceasta iluzie sa se spulbere a trebuit sa se produca o serie de catastrofe pana sa descoperim greseala pe care am facut-o. Savantii cunosteau primejdia, dar avertismentele lor au trecut, de cele mai multe ori, neluate in seama. Astazi suntem aproape neputinciosi in fata anumitelor fenomene de impurificare.

slide5
Inainte sa ne uitam la celelalte tari ar trebui sa ne uitam in jurul nostru...in orasul nostru...in Seini!
slide9

Poluarea este degradarea unui mediu natural prin actiunea produselor toxice. Chimiea este preocupata de poloare din doua motive, ea fiind vinovata in mare parte. Pe de-o parte, pentru ca in timpul productiei, transportului si distribuirii produselor chimice au loc numeroase contaminari; in al doilea rand, pentru ca fenomenele poluarii sunt analizate si studiate de catre chimisti, care propun solutii pentru ale controla sau pentru ale preveni.

slide11

Apa este un factor indispensabil vieţii. De aceea, în jurul surselor de apă s-a dezvoltat o diversitate de biocenoze şi chiar civilzaţia umană a fost atrasă de aceste zone.

slide13

Mediul acvatic este mult mai complex decat mediul terestru si aerian prin faptul ca interdependenta dintre mediu si organism este mult mai stransa la vietuitoarele acvatice decat la cele terestre. Drept urmare actiunea exercitata de factorii de mediu asupra procesului intoxicarii este mai puternica la organismele acvatice.

slide15

Pana la inceputul secolului XX, cererea de apa, calitatea acesteia si eficienta utilizarii ei pareau probleme de importanta secundara. Insa, in a doua jumatate a secolului XX, apa dulce a devenit o materie prima critica. Specialistii au apreciat ca la sfarsitul secolului XX populatia globului este intre 6 si 7 miliarde de locuitori, dintre care jumatate traiesc in mediul urban. Evident, nevoile vitale de apa vor fi pe masura acestei populatii.