slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Karitas

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 2

Karitas - PowerPoint PPT Presentation


  • 81 Views
  • Uploaded on

Kosten Hulpverlening en Geestelijke Zorg Per gesprek 29,50 euro (ex. btw) Het eerste gesprek (kennismaking en intake) is kosteloos. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Dienstverlening Per adviesgesprek 17,50 euro (ex. btw)

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Karitas' - lesley-dyer


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Kosten

Hulpverlening en Geestelijke Zorg

Per gesprek 29,50 euro (ex. btw)

Het eerste gesprek (kennismaking en intake) is kosteloos. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Dienstverlening

Per adviesgesprek 17,50 euro (ex. btw)

Het eerste gesprek (kennismaking en intake) is kosteloos. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Gratis spreekuur

Omdat het ontbreken van financiële middelen geen reden mag zijn voor het niet ontvangen van hulp, is er een gratis spreekuur op maandag. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je aan te tonen dat je bovengenoemde tarieven niet kunt betalen.

Karitas

Karitas

Haarstraat 77

7462 AL RIJSSEN

06-20514179

info@karitas.nl

www.karitas.nl

Missie Karitas

Het op professionele wijze bieden van laagdrempelige zorg aan mensen met psychosociale en pastorale problemen met als doel hen helpen tot meer heelheid te komen met zichzelf, hun omgeving en, waarbij dat van toepassing is, in hun relatie met God. Werkend vanuit een christelijke levensbeschouwing, beschikbaar voor iedereen die hulp zoekt ongeacht verschillen op het gebied van geloofsovertuiging, levensvisie of culturele achtergrond. Om dit te verwezenlijken houdt Karitas zich aan de volgende kernwaarden:

Afhankelijk van God

Betrouwbaar

Professioneel

Aanmelding

Aanmelding kan door telefonisch contact op te nemen of door een email te sturen. Omdat er geen wachttijden zijn kan het eerste gesprek doorgaans vrij vlot plaatsvinden.

Christelijke

Mentale Zorg en

Dienstverlening

slide2

Bij het hulpaanbod wordt onder meer gebruik gemaakt van het vijfgesprekken model, oplossingsgerichte benadering, taakgerichte hulpverlening, materiële hulpverlening en pastorale gespreksvoering. Wanneer blijkt dat meer hulp nodig is, wordt zorg gedragen voor een adequate verwijzing naar meer gespecialiseerde zorg.

De gebieden waar ik mij o.a. op richt, zijn:

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het verhaal van mensen. Met een achtergrond binnen het bankwezen ben ik in 1997 de hulpverlening ingegaan en deed de opleiding

Maatschappelijk werk en dienstverlening.

Daarna kwam daar de opleiding Theologie bij die ik aan de Christelijke Hogeschool Ede volgde. Als maatschappelijk werker werkte ik binnen verschillende afdelingen van het Leger des Heils in Enschede, Apeldoorn en Amsterdam en in de reguliere verslavingszorg. Momenteel ben ik werkzaam als Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) bij een huisartsenpraktijk in Wierden. Hier houd ik spreekuur voor patiënten met psychische klachten.

Visie Problemen en moeiten overkomen ieder mens. Desondanks zie ik het leven als een cadeau wat ik met veel dankbaarheid aanvaard. Mijn antwoord hierop is dat ik met datgene wat ik heb ontvangen mij in wil zetten om mijn medemens van dienst te zijn: hulpverlenend, pastoraal, dienstverlenend of een combinatie daarvan. Dit als professional, maar vanuit de grondhouding als naaste. Mijn godsbeeld is dat alles begint met God als Bron. Er bestond niets in de schepping voor God en alles wat bestaat is uit Hem voortgekomen. Hij is eveneens de Bron waaruit groei en heelheid voortkomt.

Over Karitas

Het gezicht achter Karitas

Verona Brugman

Dienstverlening

Geestelijke Zorg

Hulpverlening

Door allerlei omstandigheden kan iemand voor korte of langere tijd vastlopen in het leven. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met stress of spanningsklachten over een werk- of thuissituatie, het verlies van een dierbare of verwarring over levens- of zingevingsvragen. Ook een verstoorde geloofsbeleving of het vastlopen met normen en waarden kunnen maken dat je op een bepaald moment even niet meer ziet hoe verder te gaan.

In mijn praktijk Karitas wil ik graag op een laagdrempelige manier kortdurende hulpverlening bieden aan mensen met beginnende psychische klachten of vragen en/of worstelingen van levensbeschouwelijke aard.

Ook wanneer je moeite ervaart met praktische zaken, zoals het missen van overzicht op je financiën of administratie, kan ik je mogelijk van dienst zijn.

Spanningsklachten / burn-out

Lichamelijk onbegrepen klachten

Depressieve klachten

Relatieproblemen

Verslaving

Rouw- en Verliesverwerking

Leeftijd gerelateerde klachten (overgang, midlifecrisis, depressie bij ouderen)

Ontmoediging

Geloofscrisis

Schuld en schaamte

Vergeven en vergeving ontvangen

Echtscheiding en verloren liefde

Persoonlijke doelen en dromen

Vinden van zingeving na een verlies (door overlijden, werkloosheid, ziekte)

Nemen van belangrijke beslissingen

Overzicht krijgen in inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden

Opstellen van een huishoudelijk budget

Samen de post doornemen en ordenen

Wijzigen van gegevens bij instanties

Hulp bij internetbankieren

Aanvraag voorzieningen (huurtoeslag, , kwijtschelding, bijzondere bijstand)

Samen op zoek naar de juiste informatie bij een praktische situatie

ad