answers n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Answers PowerPoint Presentation
Download Presentation
Answers

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 22

Answers - PowerPoint PPT Presentation


  • 200 Views
  • Uploaded on

Answers. (2) C (13) C (3) B (14) D (4) C (15) D (5) B (16) D (6) A (17) A (7) C (18) D (8) A (19) B (9) D (20) D (10) A (21) A (11) B (22) B (12) C. What are the reactants in the following chemical equation: Zn + CuSO 4  ZnSO 4 + Cu. iRespond Question.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Answers' - lawrence-oneill


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
answers
Answers

(2) C (13) C

(3) B (14) D

(4) C (15) D

(5) B (16) D

(6) A (17) A

(7) C (18) D

(8) A (19) B

(9) D (20) D

(10) A (21) A

(11) B (22) B

(12) C

slide2

What are the reactants in the following chemical equation:

Zn + CuSO4 ZnSO4 + Cu

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) zinc and copper

B.) zinc sulfate and copper

C.) zinc and copper (II) sulfate

D.) only zinc

E.)

slide3

iRespond Question

Multiple Choice

F

What are the products in the following chemical equation:

Zn + CuSO4 ZnSO4 + Cu

A.) zinc and copper

B.) zinc sulfate and copper

C.) zinc and copper (II) sulfate

D.) only zinc

E.)

slide4

Chemical equations must be balanced to satisfy ____.

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) the law of definite proportions

B.) the law of multiple proportions

C.) the law of conservation of mass

D.) Avogadro’s principle

E.)

slide5

Given the incomplete equation:

4Fe + 3O2 2X

Which compound is represented by X?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) FeO

B.) Fe2O3

C.) Fe3O2

D.) Fe3O4

E.)

slide6

iRespond Question

Multiple Choice

F

CaSO4 + AlCl3 Al2(SO4)3 + CaCl2

What is the coefficient of Al2(SO4)3 when the equation is completely balanced using the smallest whole-number coefficients?

A.) 1

B.) 2

C.) 3

D.) 4

E.)

slide7

Given the incomplete equation:

2N2O5(g) 

Which set of products completes and balances the incomplete equation?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) 2N2(g) + 3H2(g)

B.) 2N2(g) + 2O2(g)

C.) 4NO2(g) + O2(g)

D.) 4NO(g) + 5O2(g)

E.)

slide8

iRespond Question

Multiple Choice

F

Given the unbalanced equation:

Al + O2 Al2O3

When this equation is completely balanced using smallest whole numbers, what is the sum of the coefficients?

A.) 9

B.) 7

C.) 5

E.)

D.) 4

slide9

The equation

2C3H7 + 9O2 6CO2 + 8H2O

is an example of which type of reaction?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) single-replacement reaction

B.) double-replacement reaction

C.) decomposition reaction

D.) combustion reaction

E.)

slide10

The equation

H3PO4 + 3KOH  K3PO3 + 3H2O is an example of which type of reaction?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) double-replacement reaction

B.) combination reaction

C.) decomposition reaction

D.) single-replacement reaction

E.)

slide11

The equation

Mg(s) + 2HCl(aq)  MgCl2(aq) + H2(g)

is an example of which type of reaction?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) combination reaction

B.) single-replacement reaction

C.) decomposition reaction

D.) double-replacement reaction

E.)

slide12

The reaction

2Fe + 3Cl2 2FeCl3

is an example of which type of reaction?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) combustion reaction

B.) single-replacement reaction

C.) combination reaction

D.) decomposition reaction

E.)

slide13

In a combustion reaction, one of the reactants is ____.

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) hydrogen

B.) nitrogen

C.) oxygen

D.) a metal

E.)

slide14

Which of the following elements is diatomic?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) sulfur

B.) neon

C.) phosphorus

D.) iodine

E.)

slide15

What is the correct formula for calcium nitride?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) CaN

B.) Ca3Ni2

C.) Ca2N3

D.) Ca3N2

E.)

slide16

iRespond Question

Multiple Choice

F

If you rewrite the following word equation as a balanced chemical equation, what will the coefficient and symbol for fluorine be?

nitrogen trifluoride  nitrogen + fluorine

A.) 6F2

B.) F3

C.) 6F

D.) 3F2

E.)

slide17

What is the charge on copper in the formula CuNO3?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) Cu+1

B.) Cu+2

C.) Cu+3

D.) Cu+4

E.)

slide18

What is the charge on lead in the formula Pb(CO3)2

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) Pb+1

B.) Pb+2

C.) Pb+3

D.) Pb+4

E.)

slide19

In order for the reaction

2Al + 6HCl  2AlCl3 + 3H2

to occur, which of the following must be true?

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) Al must be above Cl on the activity series.

B.) Al must be above H on the activity series.

C.) Heat must be supplied for the reaction.

D.) A precipitate must be formed.

E.)

slide20

Complete a balanced equation for the following reaction.

Ag(s) + KNO3(aq) 

iRespond Question

Multiple Choice

F

A.) AgNO3 + K

B.) AgK + NO3

C.) AgKNO3

D.) No reaction

E.)

slide21

iRespond Question

Multiple Choice

F

A double-replacement reaction takes place when aqueous Na2CO3 reacts with aqueous Sn(NO3)2. You would expect one of the products of this reaction to be ________.

A.) NaNO3

B.) NaSn

C.) Sn(CO3)2

D.) CNO3

E.)

slide22

iRespond Question

Multiple Choice

F

What is the balanced chemical equation for the reaction that takes place between bromine and sodium iodide?

A.) Br2 + NaI  NaBr2 + I

B.) Br2 + 2NaI  2NaBr + I2

C.) Br + NaI2 NaBrI2

D.) Br + NaI2 NaBr + I2

E.)