Statiunea balneara sacelu
Download
1 / 13

Statiunea balneara Sacelu - PowerPoint PPT Presentation


  • 60 Views
  • Uploaded on

Statiunea balneara Sacelu. Situate in Subcarpatii Olteniei, pe unul dintre cei mai vestiti samburi de sare din Subcarpati, Baile Sacelu se constitue intr-un veritabil loc de relaxare pentru cei din zona Olteniei.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Statiunea balneara Sacelu' - lamis


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Statiunea balneara sacelu

StatiuneabalnearaSacelu


Statiunea balneara sacelu

Situate in Subcarpatii Olteniei, pe unul dintre cei mai vestiti samburi de sare din Subcarpati, Baile Sacelu se constitue intr-un veritabil loc de relaxare pentru cei din zona Olteniei.


Statiunea balneara sacelu
Apele sunt recomandate pentru afectiuni reumatice, iar izvoarele situate nu departe de bazine pentru afectiuni ale ficatului si ochilor.


Statiunea balneara sacelu

. O multime de aglomerari de roca, bizarerii aproape necunoscute la care accesul se face relativ greu fara un ghid sau macar indicatii de la un localnic, te duc cu gandul la cele din Bucegi. In albia raului Blahnita se pot gasi cu usurinta fosile. Oameni ospitalieri, linistea unei statiuni putin cunoscute, pensiuni dragute, va fac sa va simtiti bine pentru un sejur de cateva zile.


Statiunea balneara sacelu

Satul Sacelu este inclus in randul statiunilor balneoclimaterice, cu functionare permanenta, care poseda un climat de deal, sedativ, cu temperaturi medii anuale de cca. 9 grade Celsius si precipitatii ce insumeaza cca. 900 mm/anual. Localitatea este bogata in izvoare cu ape minerale sulfuroase, clorurate, iodurate, bromurate, sodice, hipotone si hipertone (cunoscute din anul 1840). Acestea sunt indicate in tratarea afectiunilor reumatismale, a celor posttraumatice, neurologice, s.a. Primele stabilimente balneare au fost construite in anul 1888.


Statiunea balneara sacelu

Exista si un muzeu etnografic si istoric, amenajat intr-o casa din sec. XVIII. Principalii factori curativi sunt apele minerale (iodurate, bromurate, sodice, clorurate, sulfuroase) utilizate atat in cure interne cat si externe precum si namolul terapeutic din lac. Acestia se utilizeaza in tratarea unor afectiuni reumatismale, ginecologice si asociate, precum si afectiuni ale sistemului nervos central si periferic.


Statiunea balneara sacelu

Exista si un izvor de apa minerala (denumit Caciulata), care trateaza afectiuni ale stomacului, pancreasului, colonului, etc.

Statiunea balneara este cunoscuta inca din timpul romanilor, dovada fiind inscriptia zeilor medicinei Aesculap si Hygia de marcus Tiberius Marcianus.


Statiunea balneara sacelu

Pe teritoriul comunei, cele mai vechi urme ale locuirii umane dateaza din epocile neolitica si bronzului, constand din topoare si ceramica din piatra fragmente de rasnite, ceramica. Din epoca geto-dacica s-a descoperit un tezaur monetar. Dar cele mai numeroase marturii, apartin epocii romane.


Statiunea balneara sacelu

"Lacul fara fund" cum a fost el denumit de sateni din vechime poarta cu el amprentele legendelor locale si ale istoriei (de la brazii ascunsi pe fundul lacului pe vremea celui de-al doilea Razboi Mondial - desi in zona nu exista aceasta esenta de lemn, pana la secarea acestuia de catre comunisti).

Pierdut parca printre dealurile localitatii Sacelu (judetul Gorj), Lacul Bolcii are o istorie aparte, fiind subiectul multor legende locale.

Este un loc in care civilizatia este doar un banal cuvant, te invita sa uiti de problemele cotidiene pentru a te relaxa in mijlocul naturii la o partida de pescuit sportiv, curse cu ATV-ul, calarie sau pur si simplu pentru a te odihni.


ad