slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Indonezia PowerPoint Presentation
Download Presentation
Indonezia

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 15

Indonezia - PowerPoint PPT Presentation


  • 131 Views
  • Uploaded on

Indonezia. de Morea Alexandra Clasa a VII-a B. Asezare si vecini. Indonezia este asezata in sud-estul Asiei si este traversata de Ecuator. Vecinii Indoneziei sunt: Continentul Australia, Arh. Filipinelor,Brunei, Singapore, Malaysia, Thailanda . Asezare geografica :5°55'-11° S, 95°-141°E.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Indonezia' - kohana


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Indonezia

de Morea Alexandra

Clasa a VII-a B

slide2

Asezare si vecini

Indonezia este asezata in sud-estul Asiei si este traversata de Ecuator.

Vecinii Indoneziei sunt: Continentul Australia, Arh. Filipinelor,Brunei, Singapore, Malaysia, Thailanda .

Asezare geografica :5°55'-11° S, 95°-141°E

slide3

Istoria Indoneziei

Indonezienii au o istorie îndelungată si întortocheată. Între secolele al VII-lea și al XIV-lea s-au format în principalele insule indoneziene mai multe state feudale: Sriwijaya, Tarumanegara, Mataram, Dharmawanga, ca, apoi, în secolul al XV-lea să se impună regatul Majapahit, promotor al culturii originare javaneze.

Începând din secolul al XVII-lea, Indonezia devine, prin prisma bogățiilor sale naturale un punct de mare interes pentru colonialiștii portughezi, spanioli, englezi si mai ales olandezi. După înființarea orasului Batavia (1619)-actuala capitală Jakarta-în arhipelagul indonezian se impune Olanda, al cărei dominație colonială de peste 3 secole va dura -de facto- până in anul 1942, iar -de jure-până in anul 1949.

În timpul celui de al doilea război mondial, Indonezia este ocupată de Japonia, care, în ideea de a zdruncina structurile coloniale, pro-olandeze, ajută indirect la întărirea forțelor naționaliste autohtone. Ulterior, acestea, asteptând un moment prielnic, proclamă, la puține zile după capitularea Japoniei, respectiv la 17 august 1945, Independența de stat a Indoneziei si îl aleg ca președinte pe charismaticul lider Soekarno.

Frustrată de pierderea controlului asupra bogățiilor principalei sale colonii, Olanda declanșează ample acțiuni militare contra forțelor noului guvern Soekarno-Hatta, dar nu reușște succese militare determinate și sub presiunea opiniei publice internaționale, recunoaște la 27 decembrie 1949 și -de jure- statul independent indonezian.

O.N.U. - În Adunarea Generală a O.N.U. din 28 septembrie 1950, Indonezia este primită, cu cinci ani inaintea României, ca nou membru al Organizației Națiunilor Unite. În perioada următoare, Indonezia reușește să revendice și să includă în teritoriul său și alte două provincii: - 1963- Irianul de Vest(un teritoriu cu o suprafață de două ori mai mare decât al României), cu acordul comunității internaționale; - 1976- Timorul de Est (fosta colonie portugheză) fără acordul -de jure- al O.N.U. fapt ce-i va crea probleme pe plan internațional și intern, și va conduce, in 1999, la desprinderea Timorului de Est și constituirea acestuia, începând cu 20 mai 2002, ca cel de-al 192-lea stat independent membru al O.N.U., cu capitala la Dili.

slide4

Indonezia

Stat insular

Indonezia cuprinde cel mai mare arhipelag de pe glob, fiind format din peste 10.000 de insule.

Cele mai importante sunt: Borneo (Kalimantan), Celebes(Sulawesi), Sumatra si Jawa. Indonezia ocupa si partea vestica a insulei Noua Guinee (Irianul de Vest).

slide5

Relieful

Relieful este predominat de munti, care depasesc in Irianul de Vest 5000 m.

In Indonezia sunt numarati 300 de vulcani, dintre care 80 sunt activi. Cei mai multi vulcani se localizeaza in insula Jawa, iar intre Jawa si Sumatra se afla vulcanul-insula Krakatau (denumit si Rakata).Un alt vulcan activ este Tambora, care a facut mari ravagii in 1815, cand a erupt.

Deoarece Indonezia are un numar mare de vulcani a fost inscrisa in Cercul de Foc al Pacificului.

Dintre munti mai importanti sunt: Barisan(Sumatra), Muller si Schwaner(Borneo), Maoke si Van Rees(Irianul de Vest).

Barisan

Krakatau

slide6

Clima si Vegetatie

Clima ce se gaseste in Indonezia este ecuatoriala, calda si cu ploi abundente.

Se caracterizeaza prin doua anotimpuri tropicale, de unde rezulta ca clima se schimba la fiecare 6 luni. Anotimpul secetos(iunie-septembrie) este influentat de masele de aer continentale australiene, iar cel ploios(decembrie-martie) este rezultatul maselor de aer oceanice asiatice si pacifice. Perioadele de tranziție între cele două anotimpuri sunt din aprilie pâna în mai și din octombrie pâna în noiembrie. Fiind o zona tropicala, Indonezia prezinta o umiditate relativa între 70% si 90%, cu un minim de 73% si un maxim de 87%.

Precipitatiile bogate permit dezvoltarea unei vegetatii ecuatoriale luxuriante. Se gasesc arbori cu lemn pretios (teck, santal).

Santal

slide7

Fauna

In Indonezia se intalnesc divesrse specii de animale cum ar fi :tigrul din Sumatra, maimuta beruk, rinocerul cu un corn ,delfinul de apă dulce, taurul sălbatic din Java,maimuta cu trompă, găina Maloe si găina de tufis, pasăre a paradisului, pesti ornamentali cazuarul etc.

Urangutanul

Dragonul Komodo (Varanus komodoensis)

slide8

Hidrografia

Statul este invecinat de oceanul Pacific, oceanul Indian, Marea Chinei de sud, Andaman, Filipinelor, Sulu, Arafura, Timor.

Printre insule se afla Marea: Sulawesi, Molucelor, Seram, Banda, Flores, Sawu, Jawa.

Se gasesc stramtorile: Malacca, Mentawai, Sunda, Gelasa, Karimata, Makasar, Dampier.

Golfurile care apartin Indoneziei sunt: Tomini, Bone, Berau, Cenderawasih .

Fluvii ce se gasesc in Indonezia sunt : Kapuas si Katai.

Marea Sulawesi

slide9

Populatia si principalele orase

Dupa numarul populatiei, Indonezia ocupa locul 4, insa majoritatea locuitorilor apartin grupeide popoare malayziene.

Repartitia populatiei este insa inegala. Insula Jawa concentreaza peste 2/3 din populatia tarii, in timp ce unele insule ou o populatie rara.

Principalul oras este Jakarta(Jawa), capitala si cel mai important centru economic, comercial, financiar si cultural al tarii.

Alte orase mari ale Republicii Indoneziene sunt: Surabaja, Medan, Bandung, Semarang, Malang si Palembang.

Populatia 187.765.000 locuitori

Densitatea populatiei 90 locuitori/km2

Jakarta

slide10

Economia

Economia :

1.Industria: este legata de exploatarea resurselor de staniu si petrol, pentru care s-au construit multe rafinarii de petrol si topitorii de cositor.

Industria prelucratoare este reprezentata prin mari intreprinderi de prelucrare a cauciucului, de industrie chimica si alimentara.

Dezvoltarea industriei este favorizata de rezervele mari de substante minerale : carbuni, petrol, gaze naturale, cupru, staniu, nichel, bauxita. Pe baza de materii prime proprii se dezvoltă intens industriile electroenergetic, metalurgia feroaselor, constructoare de maSini, chimica, textila.

Industria textila

slide11

Agricultura

2. Agricultura :

a)Cultura plantelor:Indonezia este unul din principalii producatorii mondiali de lemn, inclusiv a lemnului prețios de santal, teck, bambus etc. Condiții climatice mai favorabile pentru creșterea plantelor sunt în insulele Jawa și Sumatra. Aici se obțin cîte două-trei recolte pe an. Culturile principale sunt : orezul, bananele, arborele de cauciuc, arborele de cacao, arbustul de ceai, culturile citrice. Se cultivă arbori producatori de mirodenii : piper negru, vanilie ,scorțișoară, cuișoare, nucșoare etc. Orezariile ocupă 50% din suprafața cultivată, fiind extinse și pe versanții terasați.

b)Cresterea animalelor:Creșterea animalelor (bovine, caprine, păsări) joacă un rol secundar în activitatea populației. Pentru mulți locuitori ai arhipelagului ocupația de bază este pescuitul.

Bananieri

Lan de orez

slide12

Comertul

Transporturile

4.Comertul:

Produse importate

chimicale si produse chimice, petrol, piese de masini, produse textile, fier si otel, autovehicule, orez

Produse exportate

benzina, petrol brut, produse petroliere, cafea, cherestea, crevete, piper, cauciuc, ulei de palmier, staniu, ceai.

3.Transporturile:Caile ferate si soselele sunt numeroase in insula Jawa.

:Transportul maritim este principalul mijloc de legatura intre insule, Indonezia având circa 300 de porturi .

Portul Padangbai

slide13

Turismul

Turismul:Indonezia dispune de un potential turistic înalt, anual fiind vizitata de circa 6 milioane de turisti straini.

Atractii turistice:

Irian Jaya - o zonăcu munți înalți și păduri tropicale dese;

Jakarta - capitala Indoneziei și în același timp cel mai populat și cel mai important centru industrial și comercial al acesteia;

Templele budiste de la Borobudur - cel mai mare monument budist din lume;

Templele hinduse de la Prambanan - cel mai mare complex de temple (8 temple principale și alte 224 de temple mici) închinate zeului Shiva de pe teritoriul Indoneziei;

Parcul Național Komodo - singurul loc din lume unde trăiește cea mai mare reptilă din lume - dragonul de Komodo (3 m);

Parcul Național Gunung Bromo - o zonă largă acoperită cu nisip vulcanic fin care se întinde la picioarele Vulcanului Bromo - activ - înalt de 2329 m;

Templul Pura Besakih, Bali - cel mai important locaș sfânt din Bali, fiecare credincios din religia hindu-dharma deținând aici un complex individual sau racle și altare.

Templele Prambanan

slide14

Templul Borobudur

Parcul national Komodo

Bali