a g s d n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
A.G.S.D PowerPoint Presentation
Download Presentation
A.G.S.D

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9
kirsi

A.G.S.D - PowerPoint PPT Presentation

112 Views
Download Presentation
A.G.S.D
An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. A.G.S.D (Klik gennem i dit eget rolige tempo)

  2. Hvad er A.G.S.D? Jeg formoder at mange i alderen 50+ vil genkende sig selv ... sådan som jeg. For nylig fik jeg diagnostiseret A.G.S.D: (Aldersbetinget Galopperende Senil Demens.) For eksempel :

  3. Jeg har besluttet, at jeg vil vaske bilen. På vej til garagen ser jeg, at der ligger post på køkkenbordet. Altså skal jeg lige se posten igennem, der kunne være noget vigtigt. Jeg lægger bilnøglerne på køkkenbordet, tager regningerne fra postbunken og smider reklamerne i skraldespanden, men opdager, at den er fuld til randen! Jeg lægger regningerne tilbage på bordet, for først, inden jeg glemmer det, at tømme skraldespanden. Men da containeren er lige ved side af postkassen og jeg alligevel skal i den retning, er det bedre først at se regningerne igennem og ordne girokortene..

  4. Jeg tager min ordner med girokort og fastslår, at der ikke er flere formularer. Den anden ordner ligger i kontoret. Der finder jeg ved siden af tastaturet til min computer en halvfuld coladåse. Jeg lader girokortene ligge, thi først må jeg drikke resten af colaen, så den ikke ved et uheld bliver væltet ud over tastaturet. Men colaen er blevet lunken, det er ikke særlig lækkert, ergo først må den lægges i køleskabet til afkøling. Og mens jeg går ud i køkkenet med colaen, ser jeg, at blomsterne i vasen trænger til vand ! Jeg sætter colaen på anretterbordet, hvor jeg tilfældigvis finder mine læsebriller (som jeg savner siden i går).

  5. Det er bedst, at jeg først giver blomsterne vand, inden jeg lægger mine briller tilbage i kontoret. Jeg lægger brillerne tilbage på anretterbordet, fylder en kande med vand, og der ser jeg fjernbetjeningen til fjernsynet. En eller anden har ladet den ligge på køkkenbordet.. Jeg tænker: Når vi i aften vil se fjernsyn, vil vi lede overalt efter fjernbetjeningen og ingen kan huske, at den ligger i køkkenet. Altså vil jeg lægge fjernbetjeningen på sofabordet. Men allerførst vil jeg give blomsterne vand. Jeg giver blomsterne vand. Derved støder jeg imod døren og spilder vand på gulvet.

  6. Jeg lægger fjernbetjeningen tilbage på køkkenbordet, henter en gulvklud og tørrer vandpytten op, før jeg får våde fødder. Så går jeg tilbage til hoveddøren og forsøger forgæves at komme i tanke om, hvad jeg egentlig var beskæftiget med. Og om aftenen : - bilen er ikke vasket - regningerne er ikke betalt • der står lunken cola på anretterbordet i køkkenet • blomsterne har fået for lidt vand • skraldespanden er ikke tømt

  7. - hvor er min ordner med girokort blevet af ? - jeg kan ikke finde fjernbetjeningen - jeg ved ikke, hvor mine læsebriller er blevet af - og jeg kan ikke finde mine bilnøgler noget sted. Og mens jeg må fastslå, at jeg intet har udrettet i dag, kan jeg ikke begribe det, thi jeg var travlt optaget hele dagen og er nu dødsenstræt ! Jeg har et seriøst problem og jeg må søge hjælp et eller andet sted.. Men først må jeg lige kontrollere min e-mail. Vil du gøre mig en tjeneste ?

  8. Send denne beretning til alle dine venner, thi jeg ved ikke længere, hvem jeg har sendt den til. Du behøver slet ikke at le, hvis ikke i dag, så kommer din tur i morgen!! At blive ældre er uundgåeligt, Visdom er en fordel, men at le ad sig selv er en terapi !

  9. Men hvem har jeg egentlig talt med ? Eine Idee von LEMAIRE MICHEL Übersetzt aus dem Flämischen von A. Langemeyer Oversat fra tysk af J. Hansen