1 / 5

# DAILY MATH REVIEW - PowerPoint PPT Presentation

DAILY MATH REVIEW. WEEK THIRTY-ONE DAYS 151-155. MONDAY. 1. are you ready for 5 th grade bobby asked sam 2. sam replied yes i am. 1. Today, the museum had 2217 visitors. Yesterday, the museum had 1979 visitors. How many more visitors did the museum have today than yesterday ?

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.

## PowerPoint Slideshow about ' DAILY MATH REVIEW' - kinsey

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

### DAILY MATH REVIEW

WEEK THIRTY-ONE

DAYS 151-155

• 2. sam replied yes i am

• 1. Today, the museum had 2217 visitors. Yesterday, the museum had 1979 visitors. How many more visitors did the museum have today than yesterday?

• 2. While at the mall, Cassie bought a skirt for \$25.38 and a matching top for \$12.89. How much did Cassie spend in all?

• 3. The ticket office sold 3867 tickets on Monday and 8927 on Tuesday. How many more tickets did the office sell on Tuesday than on Monday? How many tickets did the office sell in all on Monday and Tuesday?

• A store sells shoes that cost \$49.99 and sandals that cost \$21.89.

• A. How much do the shoes and sandals cost altogether?

• B. How much more do the shoes cost than the sandals?

• C. The store sells gloves that cost \$3.90 less than the sandals. How much do the gloves cost?

2217 visitors – 1979 visitors = 238 visitors; The museum had 238 more visitors today than yesterday.

\$25.38 (skirt) + \$12.89 (top) = \$38.27; Cassie spent \$38.27 in all.

8927 tickets – 3867 tickets = 5060 tickets; The ticket office sold 5060 more tickets on Tuesday than Monday. 3867 tickets + 8927 tickets = 12,794 tickets; They sold 12,794 tickets in all.

\$49.99 (shoes) + \$21.89 (sandals) = \$71.88; The shoes and sandals cost \$71.88 altogether.

\$49.99 (shoes) - \$21.89 (sandals) = \$28.10; The shoes cost \$28.10 more than the sandals.

\$21.89 - \$3.90 = \$17.99; The gloves cost \$17.99.

TUESDAY

• 1. Nate has 12 friends and wants to give each friend 6 pieces of candy. How many pieces of candy must he have in all to do this?

• 2. There are 7 fourth grade classes. There are 28 students in each class. What is the total number of students in the fourth grade?

• 3. The auditorium has 24 rows with 9 seats in each row. How many seats are in the auditorium?

12 friends X 6 pieces of candy = 72 pieces of candy; He will need 72 pieces of candy in all.

7 classes X 28 students per class = 196 students; There are 196 fourth graders in all.

24 rows X 9 seats per row = 216 seats; There are 216 seats in all.

WEDNESDAY coach

• 1. her sparkling fluorescent orange fingernails matched her hair

• 2. the swift beautiful tropical bird was hiding

• 1. Put the following numbers in order from least to greatest: 1.46; 1.64; 1.04; 1.06; 1.40; 1.60

• 2. Put the following numbers in order from greatest to least: 0.12; 0.21; 1.21; 1.12

• 3. Put in order from greatest to least:

6.32; 6.23, 3.62, 3.26

1.04, 1.06, 1.40, 1.46, 1.60, 1.64

1.21, 1.12, 0.21, 0.12

6.32, 6.23, 3.62, 3.26

THURSDAY coach

• What number goes in the blank to make the number sentences true?

• 1. 3652 - ____ = 2145

• 2. \$99 - ___ = \$45

• 3. ___ - 12 = 61

1507

\$54

• 1. Sun and Sand make Hawaii a popular Vacation Place

• 2. im going to the oak mountain fair this weekend are you

73