Nastup tvrtke Xella porobeton HR d.o.o. na sajmu graditeljstva SASO 2006. u Splitu - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Nastup tvrtke Xella porobeton HR d.o.o. na sajmu graditeljstva SASO 2006. u Splitu PowerPoint Presentation
Download Presentation
Nastup tvrtke Xella porobeton HR d.o.o. na sajmu graditeljstva SASO 2006. u Splitu

play fullscreen
1 / 21
Nastup tvrtke Xella porobeton HR d.o.o. na sajmu graditeljstva SASO 2006. u Splitu
115 Views
Download Presentation
kibo-hebert
Download Presentation

Nastup tvrtke Xella porobeton HR d.o.o. na sajmu graditeljstva SASO 2006. u Splitu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Nastup tvrtke Xella porobeton HR d.o.o. na sajmu graditeljstva SASO 2006. u Splitu 25. – 29. listopad 2006. godine

 2. Xella je na ukupnu površinu štanda od 450 m2 dopremila YTONG materijal potreban za gradnju obiteljske kuće s brutto površinom od 50 m2, a građevinske radove izvodila je tvrtka Bijeli dom d.o.o. iz Splita. Gospodin prof.dr.sc.Ante Mihanović profesor na Građevinskom fakultetu u Splitu svoj je znanstveni opus nadopunio izumom zvanim «Bijeli strop», čiju osnovu čini upravo YTONG materijal. Za projektiranje izložbene kuće zaslužna je tvrtka Magnituda projekt d.o.o. iz Zagreba, koja se potrudila da kuća dobije konture dalmatinske arhitekture. Procjenjuje se da će cijena materijala za gradnju zidova i krovnu konstrukciju iznositi oko 45.000 kn, dok se moguća cijena kuće spremne za useljenje, dakle, u fazi potpune dovršenosti procjenjuje na samo 150.000,00 kn. Dodatno će i dugoročno investitoru omogućiti uštedu energije za grijanje i hlađenje u iznosu preko 50 %. Znate li za bolje?

 3. Karakteristike obiteljske YTONG kuće – SASO 2006. Vanjski zidovi zidaju se YTONG blokovima debljine 25 cm u jednom sloju, dakle bez dodatne toplinske izolacije, što pojeftinjuje gradnju, a ujedno zadovoljava Propis o uštedi toplinske energije u obiteljskim kućama. Unutarnji zidovi zidaju se YTONG zidnim pločama od 10 cm. Podna i krovna konstrukcija izvode se od polumontažne konstrukcije «Bijeli strop», kao i konstrukcija terase i stepenica. Pokrov je od crijepa pod nazivom Bramac mediteran, vanjski prozori i vrata od PVC materijala. Kuća je djelomično ožbukana unutarnjom gips vapnenom žbukom debljine 6 mm. Vanjska žbuka je strukturna vapneno cementna obojana ili tankoslojna silikatna žbuka u boji.

 4. Vrlo zanimljivo: Kuću su zidala 5 radnika. U roku od 3 dana završena je gradnja zidova i krovne konstrukcije, a sljedeća dva dana postavljao se pokrov, izvodile instalacije, ugrađivali prozori i vrata, te izrađivala unutarnja i vanjska žbuka!

 5. Detaljne informacije o projektu: YTONG kuća u 5 dana! Glavni nosioc i realizator ovog projekta jetvrtka XELLAporobeton HR d.o.o. iz Zagreba, s pridruženim članovima projekta– tvrtkom Sajam Split d.o.o. koja je ideju o ovakvom projektu najavila svoju promotivnu podršku, te glavni izvođač građevinskih radova, tvrtka Bijeli domd.o.o. iz Splita. Kako se radi o vrlo atraktivnom projektu, istom će se pridružiti i drugi proizvođači građevinskog materijala, gdje ponajprije trebamo istaknuti tvrtku BRAMAC d.o.o. iz Zagreba, koja će dobaviti i postaviti pokrov kuće od crijepa Bramac mediteran. Ideja ovog projekta je da njegovi sudionici prikažu sve mogućnosti gradnje YTONG tehnologijom čija je osnova građevinski materijal porobeton robne marke YTONG, koji, iako proizveden prvi puta još davne 1928. godine u Švedskoj, na našim prostorima tek sada doživljava pravi procvat glede primjene u graditeljstvu. U vremenu od 5 danatrajanja sajma SASO-a, gradit će se «OBITELJSKAYTONGKUĆA», do faze završene konstrukcije s djelomice ugrađenom vanjskom stolarijom, djelomice pokrivenim kosim krovom s vidljivim svim slojevima podkonstrukcije pokrova, te djelomice izvedenim elektroinstalacijama. Osnovni cilj glavnih nosioca ovog projekta je prezentirati «in vivo» velikom broju posjetilaca sajma, te putem javnih medija i ostaloj javnosti, potpunu kompatibilnost i sve elemente YTONGSUSTAVAGRADNJEiSUSTAVABIJELI STROP. Neki dijelovi zgrade moraju ostati nezavršeni, kako bi se zorno predočili sastavni elementi sustava konstrukcije., a dio pročelja ili možda čak cijelo pročelje će ostati otvoreno, kako bi posjetiocitokom cijelog perioda gradnje mogli paralelno s promatranjem gradnje vanjskih pročelja, gledati i izgradnju unutrašnjosti kuće (prezidi, stubište, šlicanje za instalacije, žbukanje idr. Dok traje gradnja, gradilište će biti ograđeno zaštitnom trakom, kako posjetioci ne bi ulazili u zgradu, a nakon što bude završena, dobit će mogućnost ući u kuću i razgledati unutrašnjost, sve uz mjere sigurnosti (obvezna primjena zaštitnog šljema). Poseban naglasak u ovom projektu stavlja se na dvije izuzetno važne karakteristike ovih sustava, ili bolje rečeno, ovogjedinstvenog sustava gradnje, a to je da je on: NISKOENERGETSKI = štedljiv sustav, i da se njime izuzetno BRZOGRADI ! Za 5 danaOVLAŠTENIYTONGMAJSTORIsagradit će obiteljsku kuću od temelja do krova! Na slijedećim slajdovima pogledajte kako je tekla gradnja YTONG kuće u 5 dana!

 6. 1. dan

 7. 1. dan

 8. 1. dan

 9. 2. dan

 10. 2. dan

 11. 3. dan

 12. 3. dan

 13. 3. dan

 14. 3. dan

 15. 4. dan

 16. 4. dan

 17. 5. dan

 18. Tijekom trajanja sajma i gradnje obiteljske kuće, posjetitelje će animirati poseban gost - voditelj programa – tvrtka Xella angažirala je u tu svrhu pravog stručnjaka – gospodina Damira Mihanovića, poznatijeg kao Ćubi. G. Ćubi će “publici” ispred gradilišta, u radnom odijelu sa zaštitnim YTONG šljemom, komentirati i objašnjavati što se u svakom trenutku događa na gradilištu kuće, pojašnjavati im sve elemente sustava, i istovremeno komunicirati s publikom odgovarajući na njihova pitanja. Naravno, uz njega će konstantno biti prisutne i stručne osobe iz tvrtke Xella, kao i predstavnici izvođača građevinskih radova, te proizvođača ostalih materijala upotrebljenih pri gradnji ove kuće. Da bi program bio živ i do kraja atraktivan, g. Ćubi će svim posjetiteljima koji će znati odgovore na njegova pitanja vezana uz YTONG, dijeliti promotivne poklone tvrtke Xella porobeton HR d.o.o. Posebna atrakcija za posjetitelje : Na štandu tvrtke Xella, svi posjetitelji koji će sa sobom donijeti na uvid riješenu lokacijsku dozvolu s glavnim projektom za gradnju obiteljske kuće ili nekog drugog objekta, ostvarit će pravo na dodjelu besplatnih YTONG BONOVA koji glase na 2500 kn brutto, a koji će se moći realizirati u obliku financijskog popusta ili materijala iz dodatnog YTONG asortimana (mort ili žbuka) prilikom potpisivanja ugovora ili realiziranja ponude s tvrtkom Xella za kupnju YTONG materijala za gradnju kompletne konstrukcije budućeg objekta, za koji će biti potrebno minimalno 60 m3 YTONG materijala i više. Također, svi koji ostvare pravo na YTONG BON, dobit će nakon sajma besplatno izrađenu specifikaciju YTONG materijala potrebnog za gradnju njihovog konkretnog objekta. Trajnost bona = godina dana!

 19. Zbivanja na sajmu

 20. Zbivanja na sajmu

 21. Detaljne informacije: Xella porobeton HR d.o.o. Samoborska 266 10090 Susedgrad – Zagreb Tel.: 01 3436 800 Fax.: 01 3464 920 www.xella.hr ytong-croatia@xella.com Besplatni info telefon: 0800 7000 Info na sajmu: Ranko Novak, dia Voditelj projekata 098 366 730 Info na sajmu: Snježana Malović, dipl. oec Voditelj marketinga 098 400 287 Info na sajmu: Nena BezmalinovićVoditelj prodajnog područja Dalmacija 098 366 750