slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
BLÅBÆRTUÅ PowerPoint Presentation
Download Presentation
BLÅBÆRTUÅ

play fullscreen
1 / 3

BLÅBÆRTUÅ

156 Views Download Presentation
Download Presentation

BLÅBÆRTUÅ

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. BLÅBÆRTUÅ MÅNEDSRAPPORT FOR JANUAR 30.01.12 Telefon Blåbærtuå : 51 91 32 29 Mobil: 99348509 Trådløs tlf: 51 91 32 27 HVA HAR VI GJORT I JANUAR? Vi har hatt vinterprosjekt i januar måned. Mens vi ventet på at snøen skulle komme, laget vi snømenn i gips, klippet snøkrystaller og laget uro som vi frøys i fryseboksen. Så kom snøen! Da var det frem med akebrett og nyte snøen i fulle drag. Tirsdag 10.01 fikk vi besøk av Smietunet barnehage. Barna leker på tvers av avdelingene, noen kjenner hverandre igjen fra tidligere besøk og det er alltid kjekt når Smietunet kommer til oss. Her er det romslig og god plass til alle. Fredag 27 jan var vi på fellessamling hos Maurtuå. Vi har hatt vinter som tema på språktiltaket. Begge gruppene har gått gjennom boka ”Den røde lua”. Vi har formidlet boka med hjelp av konkreter for å tydeliggjøre innholdet. Vi har brukt mye lytteleker og rimeord og vil fortsette med det. Vi bruker også motsetningsord som f.eks kaldt/varmt. Barna som er i blå gruppe har nå begynt på setninger og ord. Vi jobber med sammensatte ord f.eks topplue som vi deler opp, topp-lue. Vi har stavelseleker, klapper stavelsene i ordene, eks navnene våre, dyrenavn. Dette vil øke barnas språkforståelse for at ord kan deles opp. Vår nettside: www.minbarnehage.no/triade Nyttårsdisco. Takk til FAU for god innsats på nyttårsdiscoen. Det var et flott arrangement og vi koste oss stort.

  2. Side2 30.01.12 HVA SKJER I FEBRUAR? • Vi har startet opp med nytt fellesprosjekt som er teknikk. (se eget skriv) Dette skal vi jobbe med fram til 17 februar. • 14 februar er det møteplass Smietunet. Den dagen går alle sammen til Smietunet. • 17 februar er det karneval. Vi lager ”katta i sekken” i forkant. Denne dagen kan barna komme utkledd til barnehagen. Vi ønsker at dere ikke tar med masker. Enkelte kan bli redde. Litt sminke kan gjøre susen. Vi danser samba, slår ”katta i sekken” og spiser pølser og is denne dagen. • 20 februar er det bollemandag. Vi baker boller og spiser boller med krem. • 24 februar er det fellessamling på Blåbærtuå. Fastelavn. Fastelavn kommer av det middelnedertyske ordet vastelavent, og ble tidligere brukt om aftenen før fasten, den romersk-katolske kirkens fasteperiode på 40 dager før påske. Fasten ble innledet askeonsdag som er onsdagen 6,5 uker før påskedag. Senere ble søndagen fleskesøndag eller fastelavnssøndag, mandagen blåmandag eller også fleskemandag og tirsdagen hvitetirsdag eller fetetirsdag inkl i fastelavn. Ennå senere ble fastelavn en hel uke lang. Førskolegruppa. Nå holder førskolegruppa på å tove hver sitt sitteunderlag. Dette er ren ull, så de blir nok gode å sitte på når vi er ute på tur. Førstkommende tirsdag skal vi bake rundstykker og tirsdag den 7 feb skal vi åpne en fisk for å studere innvollene. Håper på gode fiskekaker av fisken til slutt. Bursdager i februar 13 februar blir Maren 4 år 22 februar blir Alexander 5 år

  3. Månedsrapport Januar Side 3 Førskolegruppa var på tur til akebakke onsdag 25 jan. På veien traff vi politiet! De lurte på hvilken barnehage vi gikk på. Da vi svarte Veden, sa de at de har hørt at det var den beste barnehagen i hele byen!