slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Ce ne propunem PowerPoint Presentation
Download Presentation
Ce ne propunem

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

Ce ne propunem - PowerPoint PPT Presentation


 • 41 Views
 • Uploaded on

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Ce ne propunem' - kezia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

„Săredescoperimșcoala!”, POSDRU/91/2.2/S/63355, implementatprinProgramulOperaționalSectorialDezvoltareaResurselorUmane 2007-2013, „Investeșteînoameni!”, AxaPrioritar` 2, „Corelareaînvățăriipe tot parcursulvieții cu piațamuncii”, Domeniul Major de Intervenție 2.2. „Prevenireașicorectareapărăsiriitimpurii a școlii”.

ce ne propunem
Ce ne propunem

“Săredescoperimșcoala!” este un proiectambițios, care integreazăstrategic activitățide cercetareșidezvoltareîn domeniuleducaționalcu posibilitateatestăriilorîn practicășirealizăriiunuibeneficiu net pentru cuplulcopil – părinte.

Instrument: tabere de copii, la care participășiunuldintrepărinți, în care echipemixte de specialiștiinteracționează cu părintele și copilul, prin metodeinovativede educație.

s redescoperim coala prin angajatorul nostru
Să redescoperimșcoala,prin angajatorul nostru

Participareaorganizatiei la acestproiectpoateînseamna mult mai mult decât filantropie:

 • Confirmareaimplicăriiorganizațieiîn comunitate;
 • Confirmareaapartenențeiangajațilorla comunitate;
 • Comunicare cu impact social șiemoțional (we care);
s redescoperim coala la locul de munc
Să redescoperimșcoala,la locul de muncă

Metode alternative de training siimplicarea, astfel încât angajații pot beneficia de:

 • Folosirea de materialeeducaționalepropriiproiectuluișicopiilorîn programele de training dedicate (e.g. asamblarea a 5 biciclete de lemn, dintr-o cutie în care sunt amestecate piesele sau variante pentru teambuildinguri);
 • Un mediu de voluntariatcreat anagajaților în programele de tabără, în atelierele cu copiii – în acord cu un talent nefolosit de organizație în acest moment;
 • Proiecte dedicate echipelor din organizație, în asociere cu nevoile din proiectele dedicate copiilor, cu posibilitate de consolidare, coaching și feed-forward;
 • resurseîn managementul familiei, a echilibrării vieții profesionale și personale;

CSR (corporate social responsibility) devine un concept mai ușor de conștientizat,

de ”trăit” de către angajați

grupuri de suport
Grupuri de suport

Peparcursulderulăriiprimeipărția proiectului (martie – noiembrie 2011) am înțeles căputemsăschimbăm viața copiilordacăreușim săschimbăm viața/perspectiva:

 • părinților
 • Pedagogilor, adulților cu care interacționeazăspecific ocupației;

Avemprimelerezultate desprecum putemlucraatât cu părinții cât și cu profesorii, psihologii, mediatorii școlari, asistenții sociali. Pe mulți dintre ei îi poate schimba emoția autentică a unei interacțiuni de calitate.

Anul 2012 inseamnaprovocarea de a inițiașimultiplicagrupuri de suport pentru cadreledidactice din școlilebucureștene. Credemcăeste prima, ceamaisimplămetodăefectivă, care poatesăîiajutepeaceștia să se susținăastfelîncât sărealizeze o cât maibunăperformanțăla clasă.

Pentru aceastaactivitateavemnevoie de sustinerepentru a putearecompensaefortul de proiectare, asistență și derulare prin cei mai buniexperți.

copiii angaja ilor vacan e 2012
Copiiiangajaților – vacanțe 2012

Companiile din România au în continuare o problemă de management al resurselorumaneîn intervaluliunie – septembrie, precum și in perioada vacanțelor intersemestriale(toamnă, primavară). Structuraanuluișcolarpune o presiune mare pepărințiîn acestinterval, care se reflectă în performanță și concentrare.

Împreună cu dumneavoastrăputemsă:

 • îiincludempe copii în programele de tabărăcaparticipanți, alăturide copiiibeneficiari, oferindu-le posibilitateasă aibă experiența unor interacțiunivaloroaseșidiferite de ceeacetrăiescîn mod curent;
 • Pe cei mai mari îiincludemîn programele de tabără caresponsabili pentru uneledintreactivitățilecu ceilalțicopii – în mod deosebitpecei cu vârstaîntre12 și15 ani, care au un talent și pot/îșidorescsă îl împărtășeascăcu alțicopii;
 • îiprimim, găzduim pecei din Bucureștila ”atelierelede vacanță” (organizateîn centrulceva fi inauguratîn lunafebruarie2012);
cercetare i dezvoltare pentru copii
Cercetareși dezvoltare – pentru copii

Proiectul - Sa redescoperim Scoala- , beneficiaza de finantare europeana (http://c4c.ro/scoala/despre-program/). Această prezentare are menirea să construiască cadrul de accesare de resurse - financiare și umane:

 • pentru dezvoltarea de metode inovative, asigurarea spațiului pentru proiectarea și testarea împreună cu copiii a metodelor și modelelor de educație alternativă. Includem aici posibilitatea de a ne dedica activitatea tuturor copiilor, integrativ, nu doar celor care au o anume dizabilitate.
 • asigurarea funcționării proiectului în cât mai bune condiții, indiferent de performanța în rambursare a Organismului de Implementare. În momentul în care problemele de flux de numerar vor fi gestionate satisfăcător, echipa proiectului se va putea dedica realizării în condiții de excelență a obiectivelor;
 • multiplicarea și diseminarea informațiilor în cât mai multe medii care pot influența performanța sistemului de învățământ public.

Considerăm că fiecare dintre noi poartă o parte din responsabilitatea irosirii talentelor multora dintre copiii cuprinși în sistemul public de educație. Relația actuală dintre educație, ocupare și economie poate fi îmbunătățită prin folosirea de metode care există deja însă care presupun transformarea adulților cu care acești copii interacționează.

a face ceva diferit nseamn de cele mai multe ori a realiza diferen a dintre performan i excelen
A face ceva diferit înseamnă de cele mai multe ori, a realiza diferența dintre performanță și excelență.

Sponsorizarea este cea mai simplă metodă de susținere. Vom primi cu bucurie orice tip de ajutor și vom comunica împreună astfel încât banii să se transforme în valoare, în emoție pozitivă.

Însă implicarea și prezența înseamnă că ne pasă.

În primul rând de noi.

Pentru toți care vor citi acest mesaj am o întrebare simplă:

”Voi ce ați făcut, pentru voi, pentru cine sunteți, în ultimul an?”

slide9

Este posibil să ne fi întâlnit cu un gând al dumneavoastră? Noi știm că o organizație înseamnă suma oamenilor care o alcătuiesc.Vă mulțumim că ați citit și sperăm să învățăm împreună lucruri minunate anul viitor.Informații suplimentare:email: office@c4c.rotel.: 0317115242fax: 0317115240….

”M-am întrebat de multe ori cum și unde se vor lega ”punctele” din viața mea profesională: mulți ani de management de resurse umane și un adânc respect pentru educație și învățare, multă bucurie atunci când interacționez cu studenții și când organizez activități de tabere sau ateliere dedicate copiilor. Și multă tristețe atunci când intuiesc într-o anume categorie de părinți – angajați corporatiști bine poziționați profesional – o lipsă de sens cu ceea ce fac zi de zi și cu absența lor de lângă demersul formativ al copiilor.

Cred că acest proiect ar putea să fie legătura pe care eu o fac între aceste puncte. Însă este un proiect de echipă, chiar de echipe mari, de expertize variate și consistente, iar structura actuală de finanțare nu permite susținerea tuturor dimensiunilor pe care proiectul tinde să le aibă. De aceea am scris această prezentare.

Eu cred în economia socială, cred în infrastructura socială: un oraș nu are nevoie doar de bulevarde suspendate. Ci, din loc în loc, de câte o ludotecă în care copiii, toți copiii, să se joace o oră cu o altă jucărie, pe care nu o vom mai cumpăra apoi pentru că experiența de învățare s-a consumat.

Proiectul ne-a permis deja interacțiuni cu experți din alte țări europene. Competiția inetrnațională nu este pentru bani, ci pentru competențe. Iar competența de ”a face” (de a livra rezultate, veți spune) are nevoie de contexte educaționale variate. Cred că putem face lucruri împreună.”

Daniela Vișoianu

www.danielavisoianu.ro

Manager Proiect