MALALTIES I TRASTORNS DEL SISTEMA NERVIÓS
Download
1 / 11

- PowerPoint PPT Presentation


 • 112 Views
 • Uploaded on

MALALTIES I TRASTORNS DEL SISTEMA NERVIÓS. TREBALL DE CIÈNCIES. GABRIELA MOREIRA BENALCÁZAR. MALALTIES I TRASTONS DEL SISTEMA NERVIOS. MALALTIES I TRASTORNS DE TIPUS NEUROLÒGICS MÉS HABITUALS: EPILÈPSIA. MENINGITIS. MALALTIA DE PARKINSON. ESCLEROSIS MULTIPLE. EPILÈPSIA.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - keely


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Malalties i trastorns del sistema nervi s

MALALTIES I TRASTORNS DEL SISTEMA NERVIÓS

TREBALL DE CIÈNCIES

GABRIELA MOREIRA BENALCÁZAR


Malalties i trastons del sistema nervios
MALALTIES I TRASTONS DEL SISTEMA NERVIOS

 • MALALTIES I TRASTORNS DE TIPUS NEUROLÒGICS MÉS HABITUALS:

 • EPILÈPSIA.

 • MENINGITIS.

 • MALALTIA DE PARKINSON.

 • ESCLEROSIS MULTIPLE.


Epil psia
EPILÈPSIA

 • Es produeix quan un grup de neurones del sistema nerviós central produeix una sèrie d’impulsos nerviososque transtornen les funcions cerebrals. Durants els atacs d’epilèpsia es produeixen covulsions musculars, es perd la consciència i s’alteren les percepcions del sentits.

 • Malaltia nerviosa crònica, caracteritzada per accessos de pèrdua de coneixement seguida de convulsions, en molts casos totalment controlats i sense crisis des de fa més de 10 anys.


Meningitis
MENINGITIS

 • És una inflamació de les membranes (meninges) que embolcallen i protegeixen l’encèfal i la medul·la espinal. Normalment és causada per una infecció. Es tracta d’una malaltia que pot ser greu perquè, si no tracta ràpidament, la infecció pot afectar el teixit nerviós i provocar danys irreversibles.


Malaltia de parkinson
MALALTIA DE PARKINSON

 • Afecta generalmentles persones d’edat avançada. En aquest cas, es deteriorenles neurones que controlen el moviment involuntari de la musculatura. El síptoma més característic d’aquest malalt és un moviment semblant a un tremolorque afecta les mans i els peus.


Esclerosi m ltiple
Esclerosi múltiple

Fibra nerviosa y su vaina de mielina.

És la destrucció lenta i progressiva de la mielina que recobreix els àxons d’algunes de les neurones afectades no transmeten correctament l’impuls nerviós.

Segons la zona del sistema nerviós afectada, els simptomes són diferents: dificultat de movimients, pèrdua de la visió, etc…

Simptomes:

Generalment apareix ente els 20 i els 40 anys.

Les dones sufren amb més freqüencia quel els homes.

La desmielinización suele aparecer en cualquier parte del cerebro o de la médula espinal y los síntomas dependerán del área afectada. La desmielinización en las vías nerviosas que transmiten señales a los músculos es la causa de los problemas de movilidad (síntomas motores), en tanto que la desmielinización en las vías nerviosas que conducen la sensibilidad al cerebro causa alteraciones sensitivas (síntomas sensoriales o sensitivos).


Qu s malalties ps quiques
QUÈ ÉS MALALTIES PSÍQUIQUES?

Són alteracions de les funcions intel·lectual que , aparentment, no estan relacionades amb una lesió o un funcionament anòmal de les neurones.


Malalties i trastorns ps quics m s freq ents
MALALTIES I TRASTORNS PSÍQUICS MÉS FREQÜENTS

 • DEPRESIÓ

 • ESQUIZOFRÉNIA

 • DEMÈNCIA



Esquizofr nia
ESQUIZOFRÈNIA

 • Pèrdua del contacte amb la realitat. En els seus múltiples tipus, moltes d’aquestes persones estan perfectament controlades i medicades des de fa anys lo que els permet desenvolupar una vida totalment normal i per descomptat desenvolupar perfectament el seu treball.