In d ia - PowerPoint PPT Presentation

in d ia n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
In d ia PowerPoint Presentation
play fullscreen
1 / 19
In d ia
183 Views
Download Presentation
kass
Download Presentation

In d ia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. India Diaconu Simona Gheoca Andrada-Maria Ion Ilinca-Elena Măzărianu Irina

 2. Cuprins: • SimbolurileIndiei • Informaţii generale India • Istoria Indiei • Geografia Indiei • Cultura Indiei • Muzica şi Sportul in India • “Un colţ” din bucataria Indiei • Elemente ale globalizarii in India

 3. Republic of Indiaभारत गणराज्यBhārat GaṇarājyaRepublica India Stemă Drapel Moneda Națională RUPIA

 4. India este o țară din sudul Asiei. India se află pe locul 7 în ierarhia țărilor după suprafață, pe locul doi după numărul locuitorilor și este statul democratic cu cei mai mulți locuitori. Cămin al civilizației hinduse a văii, centrul a importante drumuri comerciale și vaste imperii, India a jucat un rol major în istoria umanității. Atât populația țării, cât și flora și fauna, aspectul geografic și sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din întreaga lume. De asemenea India este țara de origine a piperului.

 5. Istorie • Vestigiile din epoca de piatră cu picturi ale lui Bhimbetka in Madhya Pradesh sunt cele mai vechi mărturii de existență a vieții umane în India. Primele comunități permanente cunoscute au apărut acum 9000 de ani și s-au dezvoltat gradual formând civilizația din valea Indusului, care a apărut în jur de 3300 î.C. • În prima jumătate a secolului XX a fost lansată o luptă de independenţă la nivel naţional de către Congresul Naţional Indian şi alte organizaţii politice. În anii 20 şi 30 cu mişcarea condusă de Mahatma Gandhi, milioane de persoane au participat la o campanie de neascultare civilă de masă.

 6. Geografia Indiei Relieful - India peninsulară este formată dintr-un podiș vechi, Podișul Deccan, care este semideșert și mărginită de Gații de Vest și Gații de Est.Tot în India se află Munții Himalaya (peste 8.000 demetri). Clima - Clima este predominant tropical-musonică. Hidrografia - Hidrografia cuprinde sistemul Brahmaputra-lulu.Principalele fluvii: Gange șiafluentul său, Brahmaputra. Vegetația: Înnordul tarii sunt dominante padurile tropicale si plantajele pe cand partea de sud intalnim o vegetatie subtropicala de mangrove(arbori şi arbuşti)

 7. Cultura Indiei • Cultura Indiei este marcată de un grad ridicat de sincretism. Multe practici, limbi, obiceiuri și monumente indiene Cultura indiană este rezultatul unor tradiții care au combinat elemente heterogene ale civilizațiilor prezente pe teritoriul indian ca urmare a invaziilor sau a migrațiilor și care au marcat țara la un moment dat. Taj Mahal

 8. Muzica Şi Sportul • Muzica indiană este foarte diversificată. Muzica clasica este în principal dedublată între tradițiile indiene hindustane din nord si carnatice din sud. Formele muzicii cu un caracter pronunțat regional includ muzica filmi și muzica folclorica ca Bhangra. • Dacă sportulnațional este hochei pe gazon, cricket-ul este cel care în India este ridicat la rangul de pasiune națională În unele state, în special în cele din nord-est și în Bengalul de Vest, din Goa până în Kerala, fotbalul, al cărui apogeu este în orașul Kolkata este foarte răspândit. Campionatul indian de fotbal există din anul 1996. Recent, tenis- ul a câștigat teren, în special grație tinerei profesioniste Sania Mirza. India este de altfel prezentă în competițiile F1 cu piloți ca Karun Chandhok sau Narain Karthikeyan la volanul unei „Force IndiaJocul de șah, originar din India, progresează și el prin creșterea numărului de maeștri indieni India este tărâmul originar al disciplinei istorice și religioase – yoga și al artei marțiale antice, Kalarippayatt.

 9. Bucătărie • Bucătăria indiană este extrem de diversificată și include numeroase produse de patiserie deseori incluse în amestecuri numite masalas. Metodele se schimbă în fiecare regiune. Grâul și orezul sunt alimentele de bază ale indienilor. India este cunoscută pentru varietatea de bucătării vegetariene și non vegetariane.

 10. Rotiesteuna din multipleletipuri de pâine care se prepară în nordulIndiei, e o pâine plată, asemanatoare cu lipia. Roti se preparăfoarterepedeşisecretulpreparăriieste să nu lăsaţialuatulsasteadeoarece îşischimbăculoareaşigustul. Roti (pâineindiană) Ingrediente:  200 gr făinăîncă puţină făină pentru lucrat aluatul ,100 mlapă / 2 linguriţe ulei1/2 linguriţă sare Portii: 4 roti

 11. Orez cu curry Ingrediente: • 250 g orez, • 2 lingurite curry, • 75 g unt, • 1 ceapa, • sare, Mod de preparare • Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Când devine translucidă se adaugă orezul, curry, sare, se amestecă până devine transparent. Se adaugă apă(de 2 ori volumul de orez). Vasul se acoperă, se lasă la călit 18-20 minute. In momentul servirii se amestecă cu furculita o bucaţică de unt.

 12. Elemente ale globalizării în India

 13. Globalizarea • Globalizarea este termenul întrebuințat pentru a descrie un proces multicauzal care are drept rezultat faptul că evenimente care au loc într-o parte a globuluiau repercusiuni din ce în ce mai ample asupra societăților și problemelor din alte părți ale globului.

 14. Globalizarea este un termen modern folosit la descrierea schimbărilor în societăți și în economia mondială, care rezultă din comerțul internațional extrem de crescut și din schimburi culturale. Descrie creșterea comerțului și a investițiilor datorită căderii barierelor și interdependenței dintre state. În context economic, este des întâlnită referirea, aproape exclusivă, la efectele comerțului și, în particular, la liberalizarea comerțului sau la liberul schimb.

 15. Sfârşit!