la terra en miniatura n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
LA TERRA EN MINIATURA PowerPoint Presentation
Download Presentation
LA TERRA EN MINIATURA

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 14
Download Presentation

LA TERRA EN MINIATURA - PowerPoint PPT Presentation

karl
115 Views
Download Presentation

LA TERRA EN MINIATURA

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. LA TERRA EN MINIATURA

 2. Si poguéssim reduirla població de la Terra a un petit poblet d’exactament 100 habitants, mantenint les proporcions actuals de la humanitat, les unitats resultants serien més o menys aquestes:

 3. Hi hauria: 57 asiàtics 21 europeus 4 persones de l’hemisferi oest (tant nord com sud) i 8 africans

 4. 52 serien dones 48 homes 70no serien blancs 30 serien blancs 70 no cristians 30cristians 89 heterosexuals 11 homosexuals

 5. 6 persones posseirien el 59%de la riquesa de tot el poblet i les 6(sí, 6 de 6) serien norteamericanes De les 100 persones, 80 viurien en condicionsinfrahumanes.

 6. 70serien incapaços de llegir, 50 patirien de malnutrició, 1 persona estaria a punt de morir, 1 bebè estaria a punt de néixer. Solament 1 (sí, només 1) tindria educació universitària.

 7. En aquest poblet hi hauria 1 persona amb ordinador. En analizar el nostre món des d’aquesta perspectiva tan comprimida és quan es fa més urgent la necessitat de: l’aceptació, l’entesa, i l’educació.

 8. Ara reflexiona... Si t’has llevat aquest matí amb més salut que malaltia, considera’t més afortunat que els milions de persones que no sobreviuran aquesta setmana.

 9. Si mai has experimentat els perills d’una guerra, la solitud de trobar-te empresonat, l’angoixa de ser torturat o les punyents punxades de la fam, sàpigues que estàs pel davant de 500 milions de persones.

 10. Si pots anar a l’església sense por a ser humiliat, arrestat, torturat, o mort ... has tingut més sort que 3.000 (3.000.000.000) milions d’éssers humans de tot el món.

 11. Si tens menjar a la nevera, roba a l’armari, un sostre sobre el teu cap i un lloc on dormir, ets més ric que el 75% de la població mundial.

 12. Si guardes diners al banc, a la teva cartera, i tens algunes monedes a la tauleta de nit ... ja et trobes entre el 8% més ric d’aquest món.

 13. Si els teus pares són vius i viuen junts,... ets una persona Molt estranya.

 14. Si has pogut llegir aquestes diapositives, ets molt afortunat. Al món hi ha més de de 2.000.000.000 (dos mil milions) de persones que no saben llegir.