Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
MICII ECOLOGIŞTI PowerPoint Presentation
Download Presentation
MICII ECOLOGIŞTI

MICII ECOLOGIŞTI

293 Views Download Presentation
Download Presentation

MICII ECOLOGIŞTI

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. MICII ECOLOGIŞTI

 2. Suntem noi, elevii claselor Ide la Şcoala “Ion Agârbiceanu”din Cluj-Napoca

 3. Adică ..... NOI Clasa I A Clasa I C Clasa I B Clasa I D Clasa I E Îndrumaţi de învăţătorii LILIANA FLUERAŞ RODICA BĂTINAŞ NICOLAE MOLDOVAN CAMELIA CIUPA SIMONA BELEAN

 4. Am observat că vremea e schimbătoare.....şi nu ştim cum se face , dar parcă ...la şcoală e mai frig decât era la grădiniţă........ Sau doar ni se pare? Şi, ca să vedeţi de ce suntem nedumeriţi, am realizat un calendar al naturii. Doar pentru o săptămână, pentru că am....îngheţat !

 5. Ei, v-aţi convins? La noi a fost frig, foarte frig. Apoi...a fost mai cald (cald?!!). Oare vremea nu mai ştie ce vrea ?! La voi cum a fost?

 6. Dacă vremea nu ştie ce vrea, noi ştim cu siguranţă: vrem să aflăm mai multe lucruri despre aer şi despre însemnătatea lui..... Iată-ne la lucru! Ne informăm din enciclopedii

 7. Am aflat şi despre cum reuşeşte omul să transforme aerul într-o otravă lentă . Oare ce e mai important pentru noi, progresul sau sănătatea ? ?

 8. Facem mici experimente • Am încercat să vedem cât aer încape într-un balon • Cât rezistăm fără să respirăm ? • Şi cât de repede se stinge o lumânare când o pui în faţa aerului....dezlănţuit Chiar experiment....?! O joacă de copii!

 9. Dar ... Ce e apa ?!? De unde vine ea.... şi unde se duce? Doamne, dar multe întrebări mai punem! Hai să găsim răspunsuri la ele! Mai întâi ne informăm din enciclopedii...

 10. Apoi ne informăm de pe internet despre circuitul apei în natură şi despre formele sub care se găseşte apa în natură.

 11. .....şi observăm cu mirare ce poate realiza omul când are apă ... îngheţată la îndemână. Cât e de rece ?

 12. Oare e caleaşca în care s-a suit Cenuşăreasa pentru a ajunge la bal ? Şi acesta e palatul unde o aştepta prinţul ?

 13. Şi pentru că ne-am amintit de poveşti, ne-am amintit şi de povestea lui Flopi, peştişorul zburător care era să moară din cauza apei.....mă rog, a apei care nu mai era apă, ci doar un lichid plin de fel de fel de substanţe.

 14. Aşa am aflat că oamenii nu numai că nu au grijă să păstreze apele curate, dar fac tot posibilul să le polueze. Din neştire, din ignoranţă, din răutate ? Nu putem şti.

 15. Şi, ca să nu se mai întâmple aşa ceva, am realizat câteva desene cu titlul“Aşa nu ! Oameni, nu mai otrăviţi apa !”

 16. Şi tocmai când discutam despre apă, ne-am amintit că lângă ţara noastră se află o ... picătură de apă mai mare, numită Marea Neagră. Dar...marea e cam departe de noi. Aşa că ne-am pregătit cu toţii şi ...

 17. Ce părere aveţi de marea noastră ?

 18. Dar oare există ceva mai mare ca ... marea ?!? De unde putem afla? Şi iarăşi ne-am adus enciclopediile. Evident, am cules informaţii de pe internet.

 19. Am vrea să avem şi noi aisberguri şi valuri înspumate, şi peştişori coloraţi, şi melci, şi.... Dar cine ne împiedică să le avem? Repede, la lucru cu toţii !

 20. Şi iată ! E micul nostru ocean, şi sunt peştii noştri. Şi pentru că nouă ne place să ne jucăm, i-am îndemnat şi pe ei la joacă printre alge.

 21. Ne-am adus aminte că am citit că unele vieţuitoare din mări şi oceane sunt ameninţate de dispariţie şi am lansat un S.O.S. Sperăm ca cei mai mari decât noi să ne audă.

 22. Ne-am grăbit şi ne-am dus şi la Muzeul Zoologic să observăm mai îndeaproape câteva vietăţi marine sau oceanice ( din păcate, nu mai mişcau,probabil recipientele în care erau puse erau prea mici ) . Uff ! Am reuşit să nu atingem nimic, deşi tare ne mâna curiozitatea.

 23. Dar la muzeu nu am văzut doar exemplare ale lumii apelor (cam decolorate, din păcate) , ci şi multe animale despre care am învăţat la ştiinţe, mai mici sau mai mari. Şi cum în luna aprilie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Pământului, ne-am hotărât să culegem mai multe informaţii despre planeta pe care locuim. Avem – aţi ghicit? – informaţii din enciclopedii şi de pe internet.

 24. Am aflat cât de frumoasă poate sa fie planeta noastră .... .... dar şi cât de mult putem noi , oamenii, să o distrugem.

 25. Am aflat cum putem noi, copiii, să protejăm mediul înconjurător ... Şi am realizat câteva lucrări care reflectă ceea ce am învăţat Am colorat ...

 26. Am colorat.... Am decupat... Le-am potrivit

 27. Şi pentru că pădurea e casa multor animale ... .... ne-am gândit să vă amintim şi de ele

 28. Apoi ne-am gândit să aflăm care dintre noi ştie mai multe lucruri despre animale. Aşa că ne-am hotărât să ne întrecem în ... ghicitori. Am aplaudat câştigătorii... Am ascultat cu atenţie ghicitorile... Am dat răspunsurile potrivite.... Şi le-am oferit cu drag ce altceva, dacât cărţi.

 29. Am pictat... Am realizat postere... Am realizat colaje....

 30. După atâta “muncă”, am decis cu toţii că e timpul să facem o pauză şi să ne jucăm. Ne jucăm, dar cu ce? Cu jucării confecţionate de noi din deşeuri de hârtie, plastic, material textil...

 31. Cum am petrecut cam mult timp în clasă, am ieşit voioşi nevoie mare să ne încălzim la soare. Fiind harnici de felul nostru, am adunat rapid tot ce am găsit ( şi nu trebuia să fie acolo ) în curtea şcolii, lăsând în urma noastră un loc de joacă curat pentru ceilalţi colegi ai noştri.

 32. Deşi în curtea şcolii noastre sunt destule plante, ne-am hotărât să plantăm şi noi un brăduţ şi un pomişor, să creştem împreună, fiecare dintre noi fiind în primul an în această şcoală. Oare după 8 ani, cine va fi mai mare ?

 33. Dacă avem copăcei de îngrijit, de ce nu am avea şi o grădinuţă ? La început a fost doar pământ... şi soare Cu uimire am observat cum a răsărit o micuţă plantă...care a crescut...a crescut... A înflorit o floare micuţă.... Oare ne vor ajunge păstăile de-o ciorbiţă ?

 34. Deşi ne place foarte mult la şcoală, am hotărât să explorăm puţin oraşul. Ne-am încolonat cuminţi (chiar suntem !) Merităm un popas O ultimă poză înainte de a ne întoarce la şcoală O poză de rămas-bun... Ne vedem în clasa a II-a ! Am mers şi am mers, până am ajuns la o mare de verdeaţă – Grădina Botanică înainte de a hoinări în voie pe poteci, de a vizita serele....