poluarea n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Poluarea

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 16

Poluarea - PowerPoint PPT Presentation


 • 51 Views
 • Uploaded on

Poluarea.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Poluarea' - kamal-wiggins


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
poluarea

Poluarea

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sanatateaumană, calitatea vieții sau funcția naturală a ecosistemelor (organismele vii și mediul în care trăiesc). Chiar dacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale cum ar fi erupțiile, cea mai mare parte a substanțelor poluante provine din activitățile uman

u.

poluarea aerului
Poluarea aerului
 • Poluarea urbană a aerului este cunoscută sub denumirea de „smog”. Smogul este în general un amestec de monoxid de carbon și compuși organici din combustia incompletă a combustibililor fosili cum ar fi cărbunii și de dioxid de sulf de la impuritățile din combustibili.
 • Un alt tip de smog, cel fotochimic, a început să reducă calitatea aerului deasupra orașelor mari cum ar fi Los Angeles în anii '30. Acest smog este cauzat de combustia în motoarele autovehiculelor și ale avioanelor a combustibilului care produce oxizi de azot și eliberează hidrocarburi din combustibilii "nearși..
 • ".
materiale poluante
Materiale poluante
 • Sunt 2 categorii de materiale poluante . Poluanti biodegradabili, care se descompun rapid si natural. Devin o problema cand sunt introdusi in mediu dupa ce s-au descompus. Poluantinondegradabili sunt materiale care nu se descompun s-au se descompun incet in mediul natural. Candcontaminatia apare, este greu sau imposibil sa se mai inlature aceste materiale
poluarea solului
Poluarea solului
 • Solul este un amestec de materie din plante, minerale și animale care se formează într-un proces foarte lung, poate dura mii de ani. Solul este necesar pentru creșterea majorității plantelor și esențial pentru toată producția agricolă. Poluarea solului este acumularea de compuși chimici toxicisaruri, patogeni (organisme care provoacă boli), sau materiale radioactive, metale grele care pot afecta viața plantelor și animalelor.
poluarea apei
Poluarea apei
 • Apa menajeră, apa industrială și produsele chimice folosite în agricultură, cum ar fi îngrășămintele și pesticidele sunt Eroziunea contribuie și ea la poluarea apelor. Pământul și nămolul duse de apă de pe dealurile defrișate, pământurile arate sau de pe terenurile de construcție pot să blocheze cursul apelor și să omoare vegetația acvatică..
poluarea raului olt
Poluarea raului Olt
 • Cursul râului Olt este deseori afectat de activitatea umană. De la accidente ecologice la combinatele de prelucrare chimică de pe cursul râului, la depozitarea ilegală a deşeurilor menajere pe malul râului sau comportamentul necivilizat la picnic, Oltul suferă din cauza gesturilor noastre. Principalele surse de poluare punctiforme din bazinul hidrografic Olt provin din activităţi din industria chimică, zootehnie şi gospodarie comunală. Aceste activităţi deteriorează calitatea apei, distrug flora, fauna, afectează turismul şi imaginea ţării noastre.
poluarea1
Poluarea
 • Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieţii sau funcţia naturală a ecosistemelor (organismele vii şi mediul în care trăiesc). Chiar dacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale cum ar fi erupţiile vulcanice, cea mai mare parte a substanţelor poluante provine din activităţile umane.
materiale poluante1
Materiale Poluante
 • Sunt două categorii de materiale poluante (poluanţi). Poluanţii biodegradabili sunt substanţe, cum ar fi apa menajeră, care se descompun rapid în proces natural. Aceşti poluanţi devin o problemă când se acumulează mai rapid decât pot să se descompună. Poluanţii nondegradabili sunt materiale care nu se descompun sau se descompun foarte lent în mediul natural. Odată ce apare contaminarea, este dificil sau chiar imposibil să se îndepărteze aceşti poluanţi din mediu.
poluarea apei1

Poluarea Apei

Cauzele poluarii apei:

Scurgeri accidentale de reziduuri de la diverse fabrici, dar si deversari deliberate a unor poluanti;

Scurgeri de la rezervoare de depozitare si conducte de transport subterane, mai ales produse petroliere; Pesticidele si ierbicidele administrate in lucrarile agricole care se deplaseaza prin sol fiind transportate de apa de ploaie sau de la irigatii pana la panza freatica;

Ingrasamintele chimice si scurgerile provenite de la combinatele zootehnice;

Deseurile si reziduurile menajere;

Sarea presarata in timpul iernii pe sosele, care este purtata prin sol de apa de ploaie si zapada topita;

Depunerile de poluanti din atmosfera, ploile acide.

poluarea aerului1
Poluarea Aerului
 • Aerul este un amestec de azot si oxigen necesar activitatii vitale a organismelor aerobe, inclusiv a oam enilor. Acest amestec contine si o cantitate neinsemnata de alte gaze: neon, argon, heliu, cripton, xenon, radon, bioxid de carbon, hidrogen, vapori de apa si alte particule, care practic nu au nici o influenta asupra organismelor vii. Dar dezvoltarea societatii umane, spre regret, duce la crearea unui impact antropic si tehnogen negativ asupra calitatii aerului.Efectele poluarii:Ecologistii acorda o atentie deosebita protectiei aerului atmosferic deoarece poluare atmosferei cauzeaza consecinte negative pe scara globala: -distrugerea stratului de ozon;-ridicarea temperaturii planetei;-inrautatirea sanatatii omului;
poluarea solului1
Poluarea Solului
 • Solul poate fi poluat :-direct prin deversari de deseuri pe terenuri urbane sau rurale, sau din ingrasaminte si pesticide aruncate pe terenurile agricole ;-indirect, prin depunerea agentilor poluanti ejectati initial in atmosfera, apa ploilor contaminate cu agenti poluanti spalati din atmosfera contaminata, transportulagentilor poluanti de catre vant de pe un loc pe altul, infiltrarea prin sol a apelor contaminate.In ceea ce priveste poluarea prin intermediul agentilor poluanti din atmosfera, se observa anumite particularitati.Spre exemplu, ca regula generala, solurile cele mai contaminate se vor afla in preajma surselor de poluare. Pe masura, insa, ce inaltimea cosurilor de evacuare a gazelor contaminate creste, contaminarea terenului din imediata apropiere a sursei de poluare va scadea ca nivel de contaminare dar regiunea contaminata se va extinde in suprafata.Nivelul contaminarii solului depinde si de regimul ploilor.Acestea spala in general atmosfera de agentii poluanti si ii depun pe sol, dar in acelasi timp spala si solul, ajutand la vehicularea agentilor poluanti spre emisari. Trebuie totusi amintit ca ploile favorizeaza si contaminarea in adancime a solului.
poluarea mediului
Poluarea Mediului
 • Cele mai des întâlnite forme de poluare sunt: poluarea apei, poluarea solului, poluarea aerului (atmosferica). Aceste elemente de baza vietii omenesti se pare ca sunt si cele mai afectate de actiunile iresponsabile ale fiintei omenesti.
 • Solul, ca si aerul si apa este un factor de mediu cu influenta deosebita asupra sanatatii. De calitatea solului depinde formarea si protectia surselor de apa, atât a celei de suprafata cât mai ales a celei subterane.
 • Apa este un factor de mediu indispensabil vietii. Ea îndeplineste în organism multiple functii, fara apa toate reactiile biologice devenind imposibile. Lipsa de apa sau consumul de apa poluata are multiple consecinte negative asupra omului si sanatatii sale.
 • Poluarea reprezinta modificarea componentelor naturale prin prezenta unor componente straine, numite poluanti, ca urmare a activitatii omului, si care provoaca prin natura lor, prin concentratia în care se gasesc si prin timpul cât actioneaza, efecte nocive asupra sanatatii, creeaza disconfort sau împiedica folosirea unor componente ale mediului esentiale vietii. (Conferinta Mondiala a O.N.U., Stockholm, 1972)
 • Din cuprinsul definitiei se poate constata clar ca cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului o poarta omul, poluarea fiind consecinta activitatii mai ales social – economice a acestuia.
 • Privita istoric, poluarea mediului a aparut odata cu omul, dar s-a dezvoltat si s-a diversificat pe masura evolutiei societatii umane, ajungând astazi una dintre importantele preocupari ale specialistilor din diferite domenii ale stiintei si tehnicii, ale statelor si guvernelor, ale întregii populatii a pamântului. Aceasta, pentru ca primejdia reprezentata de poluare a crescut si creste neîncetat, impunând masuri urgente pe plan national si international, în spiritul ideilor pentru combaterea poluarii.
 • Poluarea,printre alte clasificari, este clasificata în poluare naturala si poluare artificiala.
 • Sursele naturale principale ale poluarii sunt eruptiile vulcanice, furtunile de praf, in¬cendiile naturale ale padurilor si altele cum ar fi gheizerele sau descompunerea unor substante organice.
poluarea2

Poluarea

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieții sau funcția naturală a ecosistemelor (organismele vii și mediul în care trăiesc). Chiar dacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale cum ar fi erupțiile vulcanice, cea mai mare parte a substanțelor poluante provine din activitățile umane.

materialele poluante
Materialele poluante
 • Sunt 2 categorii de materiale poluante :
 • -poluantibiodegradabili
 • -poluantinondegradabili
 • Poluantibiodegradabili, care se descompun rapid si natural,devino problema cand sunt introdusi in mediu dupa ce s-au descompus.
 • Poluantinondegradabili sunt materiale care nu se descompun s-au se descompun incet in mediul natural. Candcontaminatia apare, este greu sau imposibil sa se mai inlature aceste materiale.
 • Compusiinondegradabili ca DDT-uri (un tip de otrava), dioxizi sau materiale radioactive pot ajunge la nivele periculoase de acumulare daca sunt introduse in piramida trofica . De exemplu, daca moleculele unei substante toxice ajung in apa, ele vor afecta plantele. Un peste mic care va manca aceste plante va acumula o si acele molecule intr-o concentratie mai mare. Daca un alt peste mai mare mananca pestele mic, va acumula moleculele intr-o concentratie si mai mare, care poate amenintaviata. Procesul de acumulare a acestor molecule se numestebioacumulare.
poluarea3
Poluarea
 • Este de mai multe feluri:
 • -poluareamediului
 • -poluareaapei
 • -poluareaaerului
 • -poluareasolului
elevii care au realizat acest p ower p oint despre poluare
Elevii care au realizat acest PowerPoint despre poluare:
 • -SIMION GEORGEL
 • -PRELOIU VLADUT
 • -DINU CLAUDIU
 • -CALIN IONUT
 • -CRACIUN MARIUS
 • -BUGA CONSTANTIN
 • -DICU MARIAN

-SFARSIT-