slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Korunk paradoxona PowerPoint Presentation
Download Presentation
Korunk paradoxona

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 16
kalea

Korunk paradoxona - PowerPoint PPT Presentation

69 Views
Download Presentation
Korunk paradoxona
An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Korunk paradoxona Bill Miller - Wind Spirit Automatikus prezentáció

 2. Ma nagyobbak házaink,mégis kisebbek családaink. Több kényelem,de kevesebb idő.

 3. Magasabb hőmérsékletünk,de kevesebb józanságunk. Több tudásunk,de kevesebb ítélőképességünk.

 4. Több szakértőnk,de több problémánk. Több orvosságunk,de kevesebb jó egészségünk.

 5. Túl átgondolatlanul költekezünk. Túl keveset nevetünk. Túl gyorsan hajtunk. Túl gyorsan leszünk túl mérgesek. Túl sokáig maradunk fent éjszaka. Túl keveset olvasunk. Túl sokat tévézünk. És kevésbé vagyunk figyelmesek.

 6. Megtöbbszöröztük a tulajdonunkat,de csökkentettük az értékeinket. Túl sokat beszélünk, túl keveset szeretünk és túl gyakran hazudunk.

 7. Megtanultuk, hogy biztosítsuk a megélhetésünket,de azt nem, hogy hogyan éljünk. Éveket adtunk az élethez,de nem életet az évekhez.

 8. Magasabbak épületeink,de rosszabb a kedélyállapotunk. Szélesebbek útjaink, de szűkebbek nézőpontjaink. Többet költünk, de kevesebbet bírunk. Többet vásárolunk,mégis kevésbé élvezzük.

 9. Megjártuk az utat a Holdig és vissza,de problémát jelent átmenni a túloldalra, hogy a szomszédunkkal találkozzunk. Meghódítottuk a világűrt,de a belsőnket nem. Darabokra szedtük az atomot,de nem tettük ezt az előítéleteinkkel.

 10. Többet írunk,de kevesebbet tanulunk. Többet tervezünk,de kevesebbet végzünk el. Megtanultunk sietni,de várni nem. Magasabb bevételünk van,de alacsonyabb az erkölcsünk.

 11. Több számítógépet építünk több adat tárolására,több másolat készítésére,dekevesebb a személyes kommunikációnk. Jól állunk mennyiségben,de kevésbé minőségben. A gyorsételés a lassú emésztés korszakát éljük. Magas emberek,kis jellemek.

 12. Több szabadidő,de kevesebb kikapcsolódás. Többfajta étel,de kevesebb táplálék. Két jövedelem,de több válás. Szebb házak,deösszetört otthonok.

 13. Végül egy pár megszívlelendő gondolat:mától ne tartogass semmit különleges alkalomra, mert életed minden napja különleges alkalom. Keresd a tudást, olvass többet. Csak ülj le és csodáld a kilátást anélkül, hogy a szükségleteidre figyelnél. Tölts több időd a családoddal és a barátaiddal, edd a kedvenc ételed és látogasd meg azokat a helyeket amelyeket szeretsz.

 14. Az élet élvezetes pillanatokat jelent és nem pusztán a túlélésről szól. Igyál a legszebb kristálypohárból.Ne tartogasd a legjobb parfümödet vagy aftershave-edet, hanem használd minden nap.

 15. Töröld a szótáradból az olyan kifejezéseket, hogy:„a napokban”„majd egyszer”és„most nem”. Írd meg azt a levelet amit „a napokban” akartál megírni. Mondd el a családodnak és a barátaidnak mennyire szereted őket. Semmit se halogass ami nevetést és örömet hoz az életedbe. Minden nap, minden óra, minden perc különleges, mivel nem tudhatod nem az utolsó-e.

 16. Ha túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy időt szakíts arra, hogy elküldd ezt az üzenetet azoknak akiket szeretsz, akikkel törődsz és ehelyett azt mondod „majd valamikor”, „a napokban”elküldöm, gondold meg, lehet, hogy „a napokban” már nem leszel itt, hogy elküldd! Kilépés:ESC