SOC 449 Course Help | Grand Canyon University - PowerPoint PPT Presentation

soc 449 course help grand canyon university n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
SOC 449 Course Help | Grand Canyon University PowerPoint Presentation
Download Presentation
SOC 449 Course Help | Grand Canyon University

play fullscreen
1 / 27
SOC 449 Course Help | Grand Canyon University
1 Views
Download Presentation
Download Presentation

SOC 449 Course Help | Grand Canyon University

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. SOC 449 Course Help | Grand Canyon University If you are struggling with SOC 449 Sociology Assignments of Grand Canyon University then you are on right path. JustQuestionAnswer offers the best Assignment help service to the students. We provide SOC 449 Course Help To the students of Grand Canyon University. Our portal also provides online tutor facility to our students regarding SOC 449 Course.

  2. Our Sociology Assignment help service is for those students who usually get stuck with the Sociology questions assigned to them in schools and colleges. So, if you want to save your time from visiting library, you can choose our Sociology Homework help and Assignment help to complete your task. We are providing SOC 449Homework help, Study material, Notes, Documents, SOC 449 Write ups to Grand Canyon University’s Students. Just question answer is one of the best assignment helper of Advanced Studies in Sociology (SOC 449). Provides: - Grand Canyon University Assignment Help Grand Canyon University Course Help SOC 449 Week 1 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University

  3. Topic 1 Discussion 1 Access and view the “Working with Yan Ping” video located in the Topic 1 folder in Mind Tap. After you view the video, complete the following: In your response, explain the following from the video: 1. Presented problem 2. Identified problem 3. Social Phenomena present 4. Cultural issues introduced What might be a possible solution to the identified problem using practice theories and interventions? Social work requires ethical and professional behavior. Explain if the social worker in this video displayed ethical behavior. Provide an example of both: ethical and professional behavior. Get details/65188/soc-449-week-1-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  4. SOC 449 Week 1 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 1 Discussion 2 How might the Christian worldview align with or contradict aspects of the NASW Code of Ethics? Regarding the “Home for the Holidays” video case study, imagine that the social worker in the video has a Christian worldview. How can she ensure that her Christian worldview/practice aligns with the Code of Ethics? Get details/65189/soc-449-week-1-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 1 Assignment Help | Grand Canyon University Benchmark- Social Phenomena Essay

  5. Social workers need to be able to identify how social constructions influence the client’s life. This assignment will develop this skill. Watch the assigned video “Home for the Holidays” located in the Topic 1 folder in Mind Tap. Regarding the case study, in an essay of 750-1,000 words, expound the following prompts. Cite 2-4 scholarly sources from the GCU library to defend your answers: 1. What are the social phenomena (behavior that influences or is influenced by the client) apparent in this case? Explain them. 2. What theories would a social worker need to be familiar with in order to most effectively help the clients in this situation? 3. What are some ways a social worker could use those theories in helping the client work through these social phenomena? 4. Use the NASW Code of Ethics to identify the appropriate principle(s) that aligns with ethical practice in this video case study. Prepare this assignment according to the guidelines found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. An abstract is not required. This assignment uses a rubric. Please review the rubric prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. You are required to submit this assignment to Lopes Write. Refer to the directions in the Student Success Center.

  6. Turn in the completed assignment by the end of Topic 1. This assignment assesses the following programmatic competency: 1.2: Describe the role of theory in making sense of social phenomena. (MC3) This assignment assesses the Leadership Mission Critical Domain Get details/65190/soc-449-week-1-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 1 Assignment Help | Grand Canyon University Intake Form Analysis Worksheet Access and complete the “Intake Form Analysis Worksheet.” While APA style is not required for the body of this assessment, solid academic writing is expected and in-text citations and references should be presented using APA documentation guidelines, which can be found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center.

  7. This assignment uses a scoring guide. Please review a scoring guide prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. Students are required to submit this assignment to Lopes Write. Turn in the completed assignment to the folder at the end of Topic 1. Get details/65191/soc-449-week-1-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 2 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University According to the textbook assigned readings, establishing a therapeutic relationship (rapport) with a client requires specific skills to move the process forward (Hepworth

  8. et al, 2017). How would you work to avoid any barriers to communication? What role does culture play in this step of the therapeutic process? Explain some effective physical attending behaviors that will help the process move toward positive responses or interventions with the client? Get details/65192/soc-449-week-2-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 2 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University View the “Diversity/Multicultural: Ferguson” case study video located in the Topic 2 the folder in Mind Tap and reflect on your own possible cultural biases. Consider the following in your response: Why is it important for a social worker to consider a client’s cultural background? How could cultural bias affect a social worker’s interviewing techniques? Why is it important for a social worker to know their own cultural biases? For the “Diversity/Multicultural: Ferguson” video, propose some culturally informed interview techniques that will help the process move forward. Get details/65193/soc-449-week-2-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  9. SOC 449 Week 2 Assignment Help | Grand Canyon University Basic Direct Practice Skills and Cultural Bias Worksheet Social workers need to know best practice skills and how to identify cultural bias in order to effectively support a client. This assignment will assist you in learning this skill. First, watch “Hanging with Hailey,” “Getting Back to Shakopee,” or “How Can I Help?” videos located in the Topic 2 folder in MindTap to evaluate the case manager’s direct practice skills using the “Assessing Verbal Barriers to Communication” and “Assessing Physical Attending Behaviors” tables in Chapter 7 of the textbook. Access and complete the “Basic Direct Practice and Cultural Bias Worksheet.” While APA style is not required for the body of this assessment, solid academic writing is expected and in-text citations and references should be presented using APA documentation guidelines, which can be found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. This assignment uses a scoring guide. Please review the scoring guide prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. Students are required to submit this assignment to Lopes Write.

  10. Turn in the completed assignment by the end of Topic 2. SOC-449 Topic 2: Basic Direct Practice and Cultural Bias Worksheet Scoring Guide REQUIREMENTS: Watch one of the following videos: “Hanging with Hailey,”“Getting Back to Shakopee,” or “How Can I Help?” located in the Topic 2 folder in Mind Tap. Next, evaluate the case manager’s direct practice skills by using the Assessing Verbal Barriers to Communication and Assessing Physical Attending Behaviors table in 7.5 section of Chapter 7 in the textbook. Use your findings to answer the following essay questions. Cite two scholarly sources, including the textbook, to support your answers. After using the Assessing Verbal Barriers to Communication and Assessing Physical Attending Behaviors table in 7.5 section of Chapter 7 in the textbook to evaluate the case manager in the video you watched, what was the overall ranking of the verbal barriers to communication? Explain your conclusions. (100-150 words) Explain any verbal or nonverbal communication in the video you watched. How would you work to avoid any barriers to communication? (100- 150 words) What was the overall ranking of the physical attending behaviors? Explain your conclusions. (100-150 words) Describe any cultural differences in the video you watched. (100-150 words) POSSIBLE ACTUAL 10 barriers to 10 10 10

  11. Propose some culturally informed interview techniques. (150-200 words) TOTAL 10 50 Read details/65194/soc-449-week-2-assignment-help-grand-canyon-university More: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 2 Assignment Help | Grand Canyon University Intake Form & Questions Worksheet Access and complete the “Intake Form & Questions Worksheet.” While APA style is not required for the body of this assessment, solid academic writing is expected and in-text citations and references should be presented using

  12. APA documentation guidelines, which can be found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. This assignment uses a scoring guide. Please review the scoring guide prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. Students are required to submit this assignment to Lopes Write. Turn in the completed assignment to the folder at the end of Topic 2. Get details/65195/soc-449-week-2-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 3 Discussion | Assignment Help | Grand Canyon University Watch “Probation Officer: Redo of Session 1” video located in the Topic 3 folder in Mind Tap. Explain how well you assessed the Case Manager’s skill set in Session 1. What did you learn about best practices and direct practice errors by watching this example? How were the changes effective? Explain the differences in the client’s response/reaction to the Probation Officer from Session 1 and the Redo of Session 1. Mind Tap Direct Social Work Course Content

  13. Access the Direct Social Work course content in Mind Tap to assist you in completing the assignments. URL: http://www.gcumedia.com/digital-resources/cengage/2017/mindtap-for-direct- social-work-practice_theory-and-skills_ebook_10e.php Get details/65196/soc-449-week-3-discussion-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 3 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Explain the difference between giving advice and supporting a client. Provide an example of how to support a client without giving advice after you viewed the Probation Officer video scenarios.

  14. Get details/65197/soc-449-week-3-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 3 Assignment Help | Grand Canyon University Direct Practice Errors Worksheet In Social Work, it is imperative to know direct practice errors and how to avoid them as well as how to recommend ways to overcome direct practice errors. This assignment will help develop this skill: Complete the “Direct Practice Errors Worksheet”while watching the “Probation Officer: Session 1” video located in the Topic 3 folder in Mind Tap, assessing the Case Manager’s skill set. While APA style is not required for the body of this assessment, solid academic writing is expected and in-text citations and references should be presented using APA documentation guidelines, which can be found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. This assignment uses a scoring guide. Please review the scoring guide prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. Students are not required to submit this assignment to Lopes Write.

  15. Turn in the completed assignment to the folder at the end of Topic 3. Get details/65198/soc-449-week-3-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 4 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University According to the textbook, a usual task for social workers is to assess the family's impact on a client. Access and view the “Home for the Holidays” video located in the Topic 4 folder in Mind Tap. Explain the congruency of Anna’s messages during the session. What is meant by boundaries within the family systems theories? Explain homeostasis and feedback loops apparent in the video case study. Describe the family decision making, hierarchy, and power apparent in the video case study. Get details/65199/soc-449-week-4-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  16. SOC 449 Week 4 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Access and read the “GCU Statement on the Integration of Faith and Work” document. Social workers frequently practice with groups and recommend group types. Briefly explain the following group types: Treatment Groups, Self-Help groups, and Task Groups. GCU believes that God is working to restore the broken lives and communities through the use of collective skills and resources of Christians. If a social worker has a grief-stricken client who has the Christian worldview, what are some groups that the social worker might recommend to that client? Why Get details/65200/soc-449-week-4-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 4 Assignment Help | Grand Canyon University

  17. Week 4: Working with Groups Exercise Social workers frequently practice with groups and recommend group types to clients as part of their treatment plans. They must also know how to defend their recommendations with research. To help develop this skill, complete the following assignment: Access and read the “Working with Groups Exercise Assignment Criteria” to complete this assignment. Complete the “Working with Groups Exercise” essay assignment. Prepare this assignment according to the guidelines found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. An abstract is not required. Get details/66386/soc-449-week-4-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 5 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University Watch the “Getting Back to Shakopee” video or the “Hanging with Hailey” case study video located in the Topic 5 folder in Mind Tap. After viewing the video, address the following:

  18. According to Chapter 8 in the textbook, assessment is used to gather information to create a coherent picture of the client. Identify how the client in the selected video is functioning within the various types in intrapersonal systems. Explain why it is important for a case manager to interpret the meaning of various client functions when developing a treatment plan. Get details/65201/soc-449-week-5-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 5 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Now that you have completed the “Assessment Tool Worksheet,” explain how you selected the assessment tools for two of the cases. Next, for one of the clients you assessed, propose some possible engagement skills and questioning techniques you would use in the intake process with that client. Get details/65202/soc-449-week-5-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  19. SOC 449 Week 5 Assignment Help | Grand Canyon University Assessment Tool Worksheet For this assignment, complete the “Assessment Tool Worksheet.” Use the worksheet to list the appropriate assessment tool(s) you would use for the provided client situation and population. While APA style is not required for the body of this assessment, solid academic writing is expected and in-text citations and references should be presented using APA documentation guidelines, which can be found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. This assignment uses a scoring guide. Please review the scoring guide prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. Students are not required to submit this assignment to Lopes Write. Turn in the completed assignment by the end of Topic 5. Get details/65203/soc-449-week-5-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  20. SOC 449 Week 6 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University Consider the role of empathy in the process of engagement with a client. What are some strategies to demonstrate empathy and how do they influence the engagement process? Get details/66400/soc-449-week-6-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 6 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University Consider the role of empathy in the process of engagement with a client. What are some strategies to demonstrate empathy and how do they influence the engagement process?

  21. Get details/66388/soc-449-week-6-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 6 Assignment Help | Grand Canyon University Intake Interview Analysis Worksheet Access the “Intake Interview Analysis Worksheet.” While APA style is not required for the body of this assessment, solid academic writing is expected and in-text citations and references should be presented using APA documentation guidelines, which can be found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. This assignment uses a scoring guide. Please review the scoring guide prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. Students are required to submit this assignment to Lopes Write. Get details/66401/soc-449-week-6-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  22. SOC 449 Week 7 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University Post three immeasurable goals. After reading all the goals, select two of your classmates’ immeasurable goals that they posted and change them to measurable goals. Post them to the discussion forum. Discuss how you might help a client go from an immeasurable goal to a measurable one. Which of the goals were the most difficult to change and why? Explain the benefit of measurable goals to the client’s progress. Get details/66402/soc-449-week-7-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 7 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University After completing the mock intake interview of your “client,” discuss the following:

  23. What part of the interview process was most beneficial for you as a future social worker? Evaluate your engagement techniques: explain what worked and what didn’t. How can you improve your interviewing techniques? If you were working with an actual client, what alternative steps would you take to determine treatment and intervention based on a particular problem of your client? How would you determine the next steps in the process? Get details/66391/soc-449-week-7-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 7 Assignment Help | Grand Canyon University Intake Interview Evaluation Worksheet As a beginning social worker, it is imperative to hone the skill of preparing for and delivering an effective intake interview with a client. The MindTap videos in this course have shown you what effective and ineffective intake interviews looks like. In this assignment, imagine yourself as a social worker in an agency assigned the opportunity to interview a client for direct practice. This assignment will help you learn the intake interview skill. Use the selected Intake Form and revised Intake Interview Questions to conduct the mock interview.

  24. Lastly, access and complete the “Intake Interview Evaluation Worksheet.” While APA style is not required for the body of this assessment, solid academic writing is expected and in-text citations and references should be presented using APA documentation guidelines, which can be found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. This assignment uses a scoring guide. Please review the scoring guide prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. Students are required to submit this assignment to Lopes Write. Get details/66403/soc-449-week-7-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 8 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University

  25. Now that you’ve studied Direct Practice in social work, what part of the “helping process” and basic direct practice skills did you find to be most challenging and why? Explain how the termination process might be stressful for a client. Using your client from your mock interview, explain the appropriate aftercare plans you would develop for him/her. Get details/66404/soc-449-week-8-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SOC 449 Week 8 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University After viewing the “Marty Case Study” video in the Topic 8 folder in Mind Tap, what impact would counterproductive communication have on Marty? What steps would you take to ensure your verbal and nonverbal responses are the right ones to move the process forward? Explain how important verbal and nonverbal communication are when helping a client develop measurable goals for themselves. Get details/66405/soc-449-week-8-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  26. SOC 449 Week 8 Assignment Help | Grand Canyon University Week 8 Treatment and Intervention Plan View the “Carl Case Study”, “Lillian Case Study”, and the “Keeping Confidence: Suicide” videos located in the Topic 7 folder in MindTap. Select one to use for this assignment. Be sure to take notes on the intake information presented at the beginning of the case in the selected video. After you have viewed all three videos, select one to create a possible treatment plan (500-750 words) for the client in the video you selected that includes only the following sections. Defend your plan citing two to four scholarly sources: 1. Describe the presented problem. Explain the identified problem. 2. Explain the client’s interpersonal systems and the impact on the client. 3. Propose some possible client goals and possible barriers to change. How will you evaluate these goals? 4. Explain possible intervention ideas, including possible group types. Prepare this assignment according to the APA guidelines found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. An abstract is not required. Get details/66406/soc-449-week-8-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-