HIM 615 Course Help of Grand Canyon University - PowerPoint PPT Presentation

him 615 course help of grand canyon university n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
HIM 615 Course Help of Grand Canyon University PowerPoint Presentation
Download Presentation
HIM 615 Course Help of Grand Canyon University

play fullscreen
1 / 19
HIM 615 Course Help of Grand Canyon University
1 Views
Download Presentation
Download Presentation

HIM 615 Course Help of Grand Canyon University

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. HIM 615 Course Help of Grand Canyon University Get HIM 615 Course Help of Grand Canyon University. Here is the best resources for homework help with HIM 615 (Health Care Information System) at Grand Canyon University. We are providing HIM 615 Homework help, Study material, Notes, Documents, HIM 615 Write ups to Grand Canyon University’s Students. Just question answer is one of the best assignment helper of Advanced Studies in Health Care Information System (HIM 615). Provides: -

  2. Grand Canyon University Courses HIM 615 Week 1 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University What are the components of an information system? What does "accessibility" mean in the context of IT systems and how does it apply to health care settings? Get details/63284/him-615-week-1-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 1 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 1 Discussion 2 How does information technology enhance the quality of care and coordination of care? What are some benefits that larger and smaller health care organizations have and what are some challenges they encounter?

  3. Get details/63285/him-615-week-1-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 1 Assignment Help | Grand Canyon University Health Care Information Systems Diagram The purpose of this assignment is to understand the challenges and opportunities in the development and enhancement of information systems and their impact on communication and workflow efficiency.

  4. Research the health information system structure at your current or most recent organization. Create a systems diagram illustrating your understanding of various health care information systems, their components, and connections with other health care departments. Write a 250-500 word description of your diagram. Include the criteria below. 1. A summary of the standard components of health care information systems. 2. An overview of the advantages and challenges faced by a hospital using information systems for health care, especially as they relate to the evolving nature of health care information needs. 3. Integrate three to five supporting sources of health information. Prepare this assignment according to the guidelines found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. An abstract is not required. This assignment uses a rubric. Please review the rubric prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. You are required to submit this assignment to LopesWrite. Please refer to the directions in the Student Success Center. Get details/63286/him-615-week-1-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 2 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University

  5. Topic 2 Discussion 1 As health information technology manager at your organization, what are some vital technical skill sets you would seek in a new hire? In which technical areas are your organization strong and in which areas do you see room for improvement? Get details/63287/him-615-week-2-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 2 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 2 Discussion 2 The health care IT industry faces new challenges based on new health care insurance provider requirements, including evolving guidance from the Centre for Medicare and Medicaid Services (CMS). Describe a recent change to CMS regulatory reporting requirements and the role of a health information management (HIM) professionals in ensuring an organization is in compliance. Get details/63288/him-615-week-2-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  6. HIM 615 Week 2 Assignment Help | Grand Canyon University Information Technology For this assignment, you will interview n IT professionals involved in project management at your current or previous organization. Prior to the interview, prepare a list of questions to help you acquire information related to the questions below. Write a 750-1,000 word paper addressing the following criteria: 1. Discuss the project development methodology that the IT professional you interviewed users to complete tasks. 2. Explain the role of a business analyst in health IT projects and how it has prepared them for challenging projects. 3. Describe the application developer skill sets that the IT professional uses. Discuss how these skill sets could be used in your career.

  7. 4. Discuss the quality assurance process and system testing methodology. Be sure to cite specific information and responses from the interview in your paper. Prepare this assignment according to the guidelines found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. An abstract is not required. This assignment uses a rubric. Please review the rubric prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. You are required to submit this assignment to Lopes Write. Please refer to the directions in the Student Success Canter. Get details/63289/him-615-week-2-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 3 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 3 Discussion 1 Describe the role of a health informatics professional in managing health information throughout its life cycle and challenges related to protecting the integrity of health information. Get details/63290/him-615-week-3-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  8. HIM 615 Week 3 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 3 Discussion 2 Discuss the process of managing the implementation of a major upgrade to an acute care hospital's electronic health record system. Get details/63291/him-615-week-3-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 4 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University

  9. Topic 4 Discussion 1 Provide three examples of different terminology types used in health care technology and describe the value for enhancing communication. Get details/63292/him-615-week-4-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 4 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 4 Discussion 2 Research the consolidated clinical document architecture (CCDA) messaging framework and describe its benefits and challenges. Get details/63293/him-615-week-4-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  10. HIM 615 Week 4 Assignment Help | Grand Canyon University Health Care Standards Paper The purpose of this assignment is discussing the importance of standards in the delivery of health care in the United States. Write a 750-1,000 word paper summarizing the following criteria: 1. Discuss the top five reasons standards are vital in the U.S. health care system. 2. Choose one of the most vital standards for your current or previous organization. Discuss how the standard influences the organization. 3. Chose a standard that you believe needs improvement. Discuss the impact of the standard and propose a solution for its improvement. Cite three to five scholarly sources in your paper.

  11. Prepare this assignment according to the guidelines found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. An abstract is not required. This assignment uses a rubric. Please review the rubric prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. You are required to submit this assignment to Lopes Write. Please refer to the directions in the Student Success Center. Get details/63294/him-615-week-4-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 5 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 5 Discussion 1 Describe how multiple integrated solutions evolve in a large health care organization and the challenges incurred for both the clinical and technical staff. When a new system or application is considered for implementation, what are some vital factors that must be considered within the framework of the existing architecture? Get details/63295/him-615-week-5-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 5 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University

  12. Topic 5 Discussion 2 Discuss challenges associated with maintaining multiple interfaces between health care systems. What are some examples of timing and data integrity challenges you may have experienced in your own career or you feel may be encountered when does an organization operate multiple systems on different platforms? Get details/63296/him-615-week-5-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 6 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 6 Discussion 1 Define the steps in the procurement process leading up to the RFP. Describe a case where vendor demonstrations might be of vital importance in aiding your final purchase decision. How does the RFP form the basis of the contract? Get details/63297/him-615-week-6-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  13. HIM 615 Week 6 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 6 Discussion 2 Describe an instance in which you have witnessed end-user testing on a new software product be utilized in your current or previous organization. How did the testing affect the implementation of the product in the organization? Get details/63298/him-615-week-6-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 6 Assignment Help | Grand Canyon University Electronic Health Record Software Solutions

  14. Imagine that you have been invited to join a strategic leadership team seeking a wireless hardware solution and vendors that provide mobile devices to extend electronic health record (EHR) system accessibility. Review several vendors and their products. Summarize the top five vendors and their products. Explain why you chose these vendors. Write a 750-1,000 word Request for Information (RFI) that includes the following criteria: 1. Summarize vital criteria you would require in the ensuing Request for Proposal (RFP) and vendor demos (if applicable) in order to make your final selection recommendation. 2. Describe the selection process requirements: demonstrations, presentations, testing, install, etc. 3. Discuss rating by third-party organizations, such as KLAS Research. 4. Discuss any feedback from site visits or current user interviews. 5. Discuss the details of their pricing models and contracts, including contractual duration, cost of severing the contract early, support fees, upgrade fees, and service- level agreements. Prepare this assignment according to the guidelines found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. An abstract is not required.

  15. Get details/63299/him-615-week-6-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 605 Week 7 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 7 Discussion 1 Identify the principal barriers to health information exchange. What impact do these barriers have on health information exchange? Get details/63300/him-605-week-7-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 7 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 7 Discussion 2

  16. Describe the critical role of health information exchange inpatient care at an organization level (across all facilities), statewide level, and national level. How do the goals of each variety and how is the quality of care enhanced? Get details/63301/him-615-week-7-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 7 Assignment Help | Grand Canyon University Health Information Exchange Analysis The purpose of this assignment is to review the current state of development for your state's health information exchange (HIE) and the current participation rate. Compare your state to three states with similar demographics. Write a 1,000-1,250 word summary related to the ability of your state's HIE to share data and improve the following: 1. Coordination of care 2. Public health initiatives 3. Evidence-based research

  17. Prepare this assignment according to the guidelines found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. An abstract is not required. This assignment uses a rubric. Please review the rubric prior to beginning the assignment to become familiar with the expectations for successful completion. You are required to submit this assignment to Lopes Write. Please refer to the directions in the Student Success Center. Get details/63302/him-615-week-7-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 8 Discussion 1 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 8 Discussion 1 Consider security and privacy within the health care system. What are the most common causes of health information system breaches and how can these be prevented?

  18. Get details/63303/him-615-week-8-discussion-1-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 8 Discussion 2 | Assignment Help | Grand Canyon University Topic 8 Discussion 2 Which data elements of the patient record are considered protected health information (PHI) and which record types across the EHR system are considered PHI? Provide reasoning and examples. Get details/63304/him-615-week-8-discussion-2-assignment-help-grand-canyon- university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- HIM 615 Week 8 Assignment Help | Grand Canyon University Security Risk Analysis The purpose of this assignment is to summarize the top three internal and three external risks currently identified as posing a threat to protected health information (PHI) data within your current or previous organization.

  19. Write a 750-1,000 word paper that includes the following criteria: 1. Describe the top three internal and top three external risks currently threating PHI data within your selected organization. 2. Explain how risk assessments are conducted within the organization. 3. Describe who conducts these assessments and with what frequency. 4. How do these assessments mitigate the risks you have identified? Prepare this assignment according to the guidelines found in the APA Style Guide, located in the Student Success Center. An abstract is not required. Get details/63305/him-615-week-8-assignment-help-grand-canyon-university Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-