lacuri n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Lacuri PowerPoint Presentation
Download Presentation
Lacuri

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

Lacuri - PowerPoint PPT Presentation


  • 134 Views
  • Uploaded on

Lacuri. Stefan Andrei.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Lacuri' - julio


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
lacuri

Lacuri

Stefan Andrei

lacul sfanta ana

Lacul Sfânta Anaeste un lacvulcanic, fiind singurul astfel de lac de pe întreg teritoriul Românieu. Este situat pe teritoriul județului Harghita, în masivul Ciomatu, de pe stânga Oltului, în apropiere de Tușnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu (sau, după alte surse, Ciomadu), din masivul vulcanic Puciosu.

LaculSfanta Ana
detalii

Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 946 m. De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, are o lungime de 620 m și o lățime maximă de 460 m, o suprafață de 19,50 ha și o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale. Capacitatea trofică redusă a apei lacului se datorează și emanațiilor mofetice prin fundul lacului și prin pereții craterului.

Detalii
lacul zaton

Lacul Zaton este un lac carstic aflat in zona Ponoarele, una dintre cele mai pitoresti zone din judetulMehedinti. Lacul are legatura cu sistemul hidrografic al pesterii Bulba, fiind situat in comuna Ponoarele, in depresiunea din amonte de Pestera cu acelasinume.

LaculZaton
detalii1

Fiind un lac temporar, Lacul Zaton seaca in perioadele de seceta si provoacainundatii in perioadele cu ploi abundente.Adancimea sa maxima este de 20 m.Lacul Zaton este un obiectiv turistic deosebit prin peisajul pe care ilofera, atat vara cat si iarna.

Detalii
lacul snagov

Snagovul este cel mai mare lac din Romania (dupa Razelm): 16 km lungime, latime maxima de circa 400m, adancime maxima de 9-11m, supfarata de circa 600ha.

LaculSnagov
detalii2

Este cel mai pitoresc , fiind cel mai pitoresc dintre atractiile turistice din zona, a caruifrumusete este intregita de padurileinconjuratoare. Este un liman fluvial al rauluiIalomita. Suprafata lui este de circa 600ha, lungimea de 16 km, iar adancimea maxima de 9 m (cel mai adanc lac din Campia Romana).Colectarea apei in lac se face din panza de ape subterane si doar in mica masura din apele de ploaie si zapada. De aceea nivelul apei din lacul Snagov este constant, cu exceptiaprimaverii si, adesea, a toamnei.

Detalii
lacul fortuna

Lacul Fortuna este unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunarii si unul dintre cele mai vizitate. Facilitati: copaci pe mal, pescuit din barca, posibilitati campare. Pe Lacul Fortuna puteti observa colonii de pelicani si alte specii de pasarisalbatice.

Lacul Fortuna
detalii3

Lacul Fortuna este unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunarii, cu o suprafata de 977,5 ha si un volum de 9,8 mil. mc. Aici pot fi vazute colonii de pelicani sau de alte specii de pasarisalbatice.

Detalii