slide1
Download
Skip this Video
Download Presentation
Cæsar

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Cæsar - PowerPoint PPT Presentation


  • 116 Views
  • Uploaded on

Cæsar. Cæsar . Cæsar's fulle navn er Gaius Julius Cæsar. Han ble Født 12 juli 100 f. kr og døde 15 mai 44 f.Kr. Faren til Cæsar het Gaius Cæsar den eldre og moren til Cæsar het Aurelia Cotta. Datteren til Cæsar het Julia Cæsaris. Etterfølgeren til Cæsar het

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Cæsar' - judd


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
c sar
Cæsar

Cæsar's fulle navn er Gaius Julius Cæsar. Han ble

Født 12 juli 100 f. kr og døde 15 mai 44 f.Kr.

Faren til Cæsar het Gaius Cæsar den eldre og

moren til Cæsar het Aurelia Cotta. Datteren til

Cæsar het Julia Cæsaris. Etterfølgeren til Cæsar het

Augustus. Den første kona het Gornelia Cinnilla og

han hadde henne fra 84 f.Kr-68 f.Kr. Den andre kona het Pompeia Sulla og han hadde henne fra 68

f.Kr-63 f. kr ,og den tredje kona het Calpurnia

Pisonis . Cæsar var en diktatord. Han regjerte i nesten hele verden. Ingen var større en han, bare guder. Ingen hadde større makt enn Cæsar. Han hadde alt. romerne beundret han, men ettersom makten økte ble ble også

Hatet og misunnelsen større. Cæsar hadde en krans av

Laurbær som de romerske generalene Hadde når de hadde vunnet en krig. Det største ønske hans var og blI konge.

c sar i egypt
Cæsar i Egypt

Cæsar kom først til Egypt i 48 f.Kr. Han sa at kongen i Egypt skylte han penger. Derfor ba han sønnen til Ptolemaios 12. som nå var død, om penger. Sønnen Ptolemaios 13. hadde en dater hun het Kleopatra.

Ptolemaios 13. var redd for at dateren Kleopatra ville sjarmere Cæsar og at hav ville hjelpe hane i kampen om tronen.

Cæsar og Kleopatra ble bare elskere

.

c sar s d d
CÆSAR`S DØD

CÆSAR DØDE 15. MARS 44 F.KR. DEN DAGEN CÆSAR DØDE VAR HAN SYK OG VILLE IKKE PÅ MØTE I SENATET. DECIMUS BRUTUS BLE SENT FOR OG LOKKE CÆSAR I FELLEN. CÆSAR BLE TVUNGET TIL OG GÅ PÅ MØTE I SENATET. DE ANDRE HADDE VÅPEN, MEN MÅTTE SKJULE DEM. NÅR CÆSar Kom og satte seg ned samlet alle seg rundt ham. Cimber skulle gi Et signal om at de kunne begynne drapet. Marcus brutus, cæsar`s Gode venn, stakk også cæsar. Cæsar ble veldig lei seg. I løpet av Sekunder rant det blod fra 23 sår. De var overbevist om at cæsar Var død. Kuppet var over. Nesten alle i senatet mente at det var Cæsar`s dom for alt han hadde gjort.

etter c sar var d d
Etter Cæsar var død

Markus Antonius var en venn av Cæsar. Det ble laget en statue der det viste alle sårene. I begravelsen til Cæsar holdt Markus Antonius en tale for folket. Når han var ferdig så han ned på folket i sorg over tapet av vennen sin. Siden det var så trist tale så alle på morderne. Det var det han hadde planlagt. Markus Antonius viftet med Cæsar's blodige lilla kappe på et spyd det var nesten et flagg. Når han var død slo Cæsar's tropper på skjoldene sine for å ære den døde diktatoren. Det var to av morderene som drepte Cæsar som var blant arvevingene. Cæsar la igjen en liten sum penger til alle romerne og derfor hadde han alles sympati. Det var mange hissige folk som satte fyr på møtesalen der Cæsar ble drept. Etterpå TOK DE MED HAM TIL FORUM OG KREMERTE Cæsar PÅ ET STORT LIKBÅL. Fire måneder senere at Cæsar døde kom det et lyssterk komet opp på himmelen. Det lyssterke kometeret syntes til og med om dagen. Romerne trudde det var et tegn på at herskeren var død, men Romas leder trodde det var et tegn på at han var en gud.

politikk
Politikk

Cæsar var en av Romas to viktigste politikere. Alle som hadde mektige venner eller slektninger hadde større sjanse for å oppnå innflytelse og makt. Cæsar brukte gjerne vold på politiske motstandere. På sin første dag som konsul leste han opp de nye reglene om jordform og Senatet.

kilder
kilder

Bilder:

http://office.microsoft.com/nb-no/clipart/download.aspx

Kilder:

http://no.wikipedia.org/wiki/C%C3%A6sar

Julius Cæsar, romas første keiser.

Romerne.

ad