kit lt si tmutat a fels oktat si felv teli jelentkez si laphoz n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Kitöltési útmutató a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz PowerPoint Presentation
Download Presentation
Kitöltési útmutató a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 22

Kitöltési útmutató a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz - PowerPoint PPT Presentation


 • 66 Views
 • Uploaded on

Kitöltési útmutató a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz. ÁLTALÁNOS FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁS 2012. Általános információk 1.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Kitöltési útmutató a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz' - judah


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
kit lt si tmutat a fels oktat si felv teli jelentkez si laphoz

Kitöltési útmutató a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz

ÁLTALÁNOS FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁS

2012

slide2

Általános információk 1.

A felsőoktatási felvételi jelentkezési lap csak a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2012. szeptemberben induló képzések ÉRETTSÉGIZETTEKNEK, illetve a Mesterképzések felsőoktatási felvételi tájékoztatója – 2012. szeptemberben induló képzések DIPLOMÁSOKNAK c. kiadványokban található képzésekre való jelentkezéshez használható.

Nem használható érettségi vizsgára, doktori képzésre és szakirányú továbbképzésre való jelentkezéshez.

slide3

Általános információk 2.

A jelentkezési lapot – a határidő lejárta előtt – célszerű ajánlottan postára adni.

A jelentkezési lap akkor tekinthető érvényesnek, ha kitöltve és aláírva postára adja alapképzésre, egységes osztatlan képzésre, felsőfokú szakképzésre és mesterképzésre való jelentkezés esetén

2012. Február 15-ig.

A jelentkezési lap benyújtásakor a laphoz tartozó készpénz-átutalási megbízás (sárga csekk) eredeti feladóvevényének vagy a banki átutalás eredeti igazolásának mellékelésével igazolni kell a felvételi eljárási díj befizetését. A pontos összeg számításában segítséget nyújt a www.felvi.hu-n található eljárásidíj-kalkulátor.

FIGYELEM! A postára adási határidők elmulasztása jogvesztő!

slide4

Személyes adatok 1.

Mindenképpen figyeljen az olvasható, egyértelmű írásra, nyomtatott nagybetűket használjon. A kötelező mezők kitöltésének elmulasztása hiánypótlást von maga után.

A piros alnyomattal jelölt mezők kitöltése kötelező!

A kitöltéshez kék színű tollat használjon.

A személyes adatait a hivatalos okmányaival megegyezően kell kitölteni.

slide5

Személyes adatok 2.

Az elérhetőségek esetében az ügyintézés segítése céljából kérjük, hogy a postacím mellett még egy elérhetőséget mindenképp adjon meg.

+

Ha valamelyik adata a jelentkezési lapok beadása után változna, mint pl. a neve, lakcíme, kérjük, haladéktalanul jelezze azt Ügyfélszolgálatunknak a Tájékoztató bevezető fejezetében megadott módon, 2012. július 10-ig.

slide6

Jelentkezések 1.

A jelentkezési lap 6. pontjában található táblázatot a Tájékoztató nélkül nem tudja helyesen kitölteni.

A Tájékoztatóbanmegjelent meghirdetések megtalálhatók és olvashatók a felvételi hivatalos honlapján www.felvi.hu-n, az Egyetemek, főiskolák menüpontban.

A jelentkezési sorokat a Tájékoztató meghirdetései alapján töltse ki!

slide7

Jelentkezések 2.

Ennél a pontnál legalább egy sort mindenképpen ki kell töltenie ahhoz, hogy érvényes jelentkezési lapja, jelentkezése legyen. A táblázatnak minden oszlopát ki kell tölteni. A jelentkezési helyek a Tájékoztató intézményi részének táblázataiban külön sorokban szerepelnek, a Tájékoztató egy-egy sora a jelentkezési lap egy-egy sorának felel meg. A szak megnevezéséhez a zárójelbe tett szövegek is hozzátartoznak.

Ugyanazon intézmény, kar különböző szakjai, munkarendjei, képzési szintjei és finanszírozási formái külön jelentkezési helynek számítanak, így azokat a jelentkezési lapon külön sorban kell megjelölni.

A kért elbírálási sorrendben minden jelentkezési helynek szerepelnie kell!

slide8

Jelentkezések 3.

Amennyiben Ön több jelentkezési lapot tölt ki, kérjük, hogy minden jelentkezési lapon a táblázat alatt található, erre a célra szolgáló részben jelezze, hogy összesen hány lapot nyújt/nyújtott be, illetve a benyújtott lapok közül sorrendben ez hányadik.

2

1

A jelentkezési helyek sorrendjén a jelentkezési lap benyújtásának határideje után egy alkalommal, a Tájékoztatóbevezető fejezetében leírt módon lehet változtatni,

2012. július 10-ig!

slide9

Jelentkezések 4.

A 6/A. táblázat kitöltése annak kötelező, aki alapképzés után jelentkezik tanári mesterképzésre, és csak két tanári szakképzettségre vehető fel (itt kell jelölnie a második tanári szakképzettsége(ke)t, amelyekre jelentkezik). Szintén ki kell töltenie a 6/A. táblázatot annak, aki főiskolai vagy egyetemi szintű tanári végzettséggel rendelkezik és két szakképzettségre kéri felvételét.

slide10

Középiskolai tanulmányok bemutatása 1.

Az érettségi bizonyítvány kibocsátásának évét, a középiskolai osztály típusát – és amennyiben külföldön működő középiskolában végzett, az országot –kérjük, mindenképpen adja meg!

slide11

Középiskolai tanulmányok bemutatása 2.

A kötelező középiskolai tárgyak nevét feltüntettük, de idegen nyelvet és választott természettudományos tantárgyat mindenképp meg kell adnia a hiánytalan kitöltés végett. A táblázat mellett található magyarázó szöveget kérjük, figyelmesen tanulmányozza át.

Azoknak, akik csak mesterképzésre adnak be jelentkezést, nem kell kitölteniük a középiskolai és érettségi eredmények táblázatát.

slide12

Középiskolai tanulmányok bemutatása 3.

Az érettségi eredmények táblázatát az adott évben érettségizőknek, akik még nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, nem kell kitölteniük.

Azok, akik csak mesterképzésre adnak be jelentkezést, nem kell kitölteniük a középiskolai és érettségi eredmények táblázatát.

slide13

Felsőoktatási tanulmányok bemutatása

A táblázatot azoknak kötelező kitölteni, akinek államilag elismert felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonya van vagy volt, illetve főiskolai vagy egyetemi szintű, alap- vagy mesterfokozatú végzettséget, illetve felsőfokú szakképzettséget szerzett.

slide14

Többletpontok 1.

Az egyes többletpontjogcímeket minden esetben dokumentummásolat beküldésével kell igazolni.

 • Többletpontjogcímek:
  • nyelvtudást igazoló dokumentumok
  • előnyben részesítési kötelezettség:
    • hátrányos helyzet
    • fogyatékosság
    • gyermekgondozás
  • Országos Képzési Jegyzékben szereplő emelt szintű vagy egyéb felsőfokú szakképesítések
  • technikusi szakképesítések
  • sportteljesítmény
  • tanulmányi, művészeti versenyeredmények

Mesterképzésre történő jelentkezés esetén az egyes jogcímeken adható többletpontokat a felsőoktatási intézmény határozza meg.

slide15

Többletpontok 2.

Felhívjuk figyelmét, hogy csak azokat az eredményeket kell a jelentkezési lapon feltüntetnie, amelyek igazolását, illetve annak másolatát a jelentkezési lapjához csatolja.

A később megszerzett és többletpontra jogosító eredményeket

2012. július 10-i határidővel

csak a megfelelő dokumentum másolatának beküldésével kell igazolnia!

Kérjük, hogy jelentkezési lapjához semmilyen esetben se csatoljon eredeti dokumentumot, minden esetben a dokumentumok fénymásolatátkell mellékelnie.

slide16

Csatolandó dokumentumok

A jelentkezéséhez igazolásként csatolt dokumentumokat csak

egy fekete-fehér másolt példányban,

A/4-es formátumban

kell jelentkezéséhez csatolnia!

Kérjük, a másolatokat ne tűzze össze!

Két különböző típusú dokumentumot ne másoljon össze!

Csak azon dokumentumokat jelölje a táblázatban, amelyeket jelentkezési lapjához ténylegesen csatolt.

slide17

Hozzájárulások

Az ebben a pontban megadott hozzájárulások bármikor visszavonhatók az Oktatási Hivatal postacímére küldött levélben vagy a lemondas@felvi.hu címre írt e-mailben.

A személyes adatokat legkésőbb 2012. december 15-ig kezeljük.

slide18

A jelentkezési lap aláírása

A jelentkezési lap kötelezően aláírandó.

Az aláírás ne érintse a keretet.

A törvényes képviselő aláírása abban az esetben szükséges, ha Ön a jelentkezés időpontjában nem töltötte be a 18. életévét vagy más okból korlátozottan cselekvőképes.

slide19

Az eljárási díj befizetése

Minden jelentkezőnek be kell fizetnie a felvételi eljárás díját. A laphoz tartozó készpénz-átutalási megbízás (sárga csekk) eredeti feladóvevényét a jelentkezési lapon megjelölt helyre kell ragasztani. Amennyiben banki átutalással fizeti be az eljárási díjat, akkor az átutalást igazoló bizonylatot a jelentkezési laphoz kell mellékelni!

A rögzítéshez ne használjon tűzőgépet!

slide20

Fontos tudnivalók

Jelentkezési lap útmutatójának egyik lapján található egy 12 jegyű szám, ez jelentkezési lapjának felvételi azonosító száma, melyen adatait nyilvántartjuk. Kérjük, hogy a gördülékenyebb ügyintézés érdekében felvételi azonosítóját őrizze meg, illetve a jelentkezéssel kapcsolatos ügyintézéskor erre hivatkozzon! A kitöltési útmutatót nem kell a benyújtott jelentkezési lapjához csatolnia!

slide21

Elérhetőségeink a felvételivel kapcsolatban

Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ

Telefonszám: 1818

1-es nyelvválasztó után a 6-os (Felsőoktatási felvételi tájékoztatás) menüpontban a felvételivel kapcsolatban általános információ kérhető.

Educatio Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálata

Telefonszám: 06-1/477-3131

Személyesen: Ügyfélszolgálatunk pontos elérhetősége itt található:

www.felvi.hu / Felvételi / Felvételi segítség menüpont

E-mailben: info@felvi.hu

slide22

Köszönjük a figyelmet!

A felvételihez sok sikert kívánunk!