m ra d ebre 15 de juliol de 2009
Download
Skip this Video
Download Presentation
Móra d’Ebre, 15 de juliol de 2009

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 4

Móra d’Ebre, 15 de juliol de 2009 - PowerPoint PPT Presentation


 • 71 Views
 • Uploaded on

Programa Ciutats Digitals 2008-2010: la funció de referent territorial en matèria de formació TIC (Convocatòria GAP/497/2008, de 24 de novembre). Móra d’Ebre, 15 de juliol de 2009. El referent territorial en formació TIC. Marc. Definició i objectius del Programa CIUTATS DIGITALS 2008 – 2010.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Móra d’Ebre, 15 de juliol de 2009' - joelle-gomez


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
m ra d ebre 15 de juliol de 2009
Programa Ciutats Digitals 2008-2010: la funció de referent territorial en matèria de formació TIC (Convocatòria GAP/497/2008, de 24 de novembre)

Móra d’Ebre, 15 de juliol de 2009

slide2
El referent territorial en formació TIC. Marc

Definició i objectius del Programa CIUTATS DIGITALS 2008 – 2010

La convocatòria de subvencions per al desenvolupament del Programa Ciutats Digitals 2008-2010 s’emmarca dins de les accions definides per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) per promoure l’ús de les TIC i la incorporació dels ciutadans, empreses i administracions públiques a la societat de la informació, i potenciar el sector TIC a Catalunya.

El Programa s’emmarca dins del Conveni Marc de Col·laboració del Pla Avanza entre el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i la Generalitat de Catalunya i te com a objectiu promoure i implantar la societat de la informació en l’entorn local.

Esdevenir referents i prescriptors TIC al territori, tant per als ciutadans i les empreses com per als diferents agents econòmics i socials, és un dels requisits que han de complir les entitats que gestionen els projectes.

requisits de l entitat per esdevenir referent tic al territori
El referent territorial en formació TIC. RequisitsRequisits de l’entitat per esdevenir referent TIC al territori:
 • Implicació política/ institucional en el projecte: garantir la disponibilitat dels mitjans materials i humans necessaris.
 • Conèixer a fons el territori: infraestructures de telecomunicacions; problemes de connectivitat; nivells d’alfabetització digital de ciutadans i empreses; agents TIC (proveïdors, entitats, Punt TIC...); oferta de cursos; necessitats formatives.
 • Acumular l’experiència suficient, a base de liderar projectes TIC al territori, resoldre incidències a d’altres administracions, Punt TIC, etc.
 • Disposar de personal tècnica i professionalment qualificat: els dinamitzadors.
 • Exercir habitualment una funciód’assessorament TIC a ciutadans, empreses i entitats locals.
 • Exercir el lideratge natural del sector TIC al territori: promoure una xarxa de complicitats, sumar tots els agents locals a un projecte comú.
funcions a exercir
El referent territorial en formació TIC. FuncionsFuncions a exercir:
 • Fomentar la cohesió digital i l’equilibri territorial de Catalunya. Millorar el grau d’alfabetització digital de ciutadans i empreses.
 • Dissenyar un pla de formació TIC d’àmbit territorial, a partir de les necessitats formatives detectades, i aconseguir-hi la implicació dels diferents agents locals, públics i privats.
 • Crear un catàleg que reculli l’oferta formativa local (centres de formació, especialitats, etc.), i incorporar-hi els continguts definits per l’STSI (ACTIC).
 • Dinamitzar el territori: promoure l’ús de les TIC, tenir proactivitat, organitzar d’activitats a l’entorn de les TIC (Dia d’Internet...), etc.
 • Definir i implementar un model de gestió de la formació, de base territorial.
 • Generarnous serveis TIC que es prestin en i des del territori.
 • Oferir suport i assessorament tècnics a la resta d’entitats, als Punt TIC, als ciutadans i a les empreses.
 • Dissenyar o proveir sistemes en línia (plataformes) per a accions formatives.
 • Actuar com a interlocutor de l’STSI al territori i del territori amb l’STSI.
ad