la ley de mejora de la cal am idad educativa lomce un desprop sit n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
LA LEY DE MEJORA DE LA CAL(AM)IDAD EDUCATIVA (LOMCE). Un despropòsit PowerPoint Presentation
Download Presentation
LA LEY DE MEJORA DE LA CAL(AM)IDAD EDUCATIVA (LOMCE). Un despropòsit

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 17
joel-garner

LA LEY DE MEJORA DE LA CAL(AM)IDAD EDUCATIVA (LOMCE). Un despropòsit - PowerPoint PPT Presentation

107 Views
Download Presentation
LA LEY DE MEJORA DE LA CAL(AM)IDAD EDUCATIVA (LOMCE). Un despropòsit
An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. LA LEY DE MEJORA DE LA CAL(AM)IDAD EDUCATIVA (LOMCE). Un despropòsit Com ENFONSAR l’educació pública Francesc Imbernon. Universitat de Barcelona

 2. Què dir que no s’hagi dit abans? Parlem d'una reforma educativa que canvia l'arquitectura del sistema, els continguts curriculars i mareja una altra vegada a directors de centres, professors i professores, pares i alumnes. Set lleis, set porta ja l’Estat Espanyol en democràcia des de la LOECE d'UCD, en 1980.

 3. ACADEMICISTA • ANTIPEDAGÒGICA • SELECTIVA • SEGREGADORA • ELITISTA • AUTORITÀRIA • ANTIDEMOCRÀTICA • CENTRALISTA • JERARQUITZADORA • REACCIONÀRIA • PRIVATITZADORA • LA LLEI DEL MÉS FORT

 4. S'ha de valorar que el ministre WERT, ha fet oblidar que hi ha un 26,5% de fracàs escolar, i els mediocres resultats dels alumnes espanyols en les proves internacionals. Ferint la sensibilitat catalana i satisfent als bisbes, gairebé ningú s'acorda que en 2013 hi haurà 6.300 milions d'euros menys per a educació que en 2010.

 5. En què és basen? Quina és la base ideològica d’aquesta de llei?

 6. Modernització conservadoraAliances, integren... Les aliances d'aquesta modernització conservadora integren quatre aliances : Neoliberals, neoconservadors, populistes autoritaris i un sector de la nova classe mitja directiva i professional

 7. ElsNeoliberals Un Estat feble i el mercat es converteix en l'àrbitre de l'eficàcia i la qualitat, sota la creença que el mercat és qui millor reparteix els recursos en funció de l'esforç. Aquestes polítiques inicien un procés de "economitzar" i "despolititzar" l'educació. El primer, dóna lloc a programes que associen educació a treball i ocupació; el segon dóna lloc al creixement de les desigualtats. Mostren el seu èxit actual amb l'acceptació de la redefinició de les fronteres entre el públic i el privat, la llibertat d'elecció dels centres (una nova redefinició de la democràcia).

 8. ElsNeoconservadors Reclamen un Estat fort que reguli els "veritables coneixements", el currículum tradicional, la moralitat social, passar a una autonomia regulada dels ensenyants en funció dels mètodes i els resultats, la qual cosa, en el fons, revela una gran desconfiança cap al treball dels ensenyants i, per tant, un control sobre el treball d'aquests (mitjançant exàmens obligatoris estatals) que redunden en una intensificació i burocratització del treball docent. No creuen en la funció igualitària de l'educació i, per tant, defensen que cal reconèixer que les diferència existeixen i no cal "enganyar" en aquest sentit als pobres o als menys intel·ligents.

 9. ElsPopulistesAutoritaris Alimenten el seu èxit davant la pèrdua de valors religiosos i la destrucció de les estructures familiars. Han entrat de ple en el debat sobre el paper de les escoles, el seu finançament i el seu control. Desconfien de les escoles públiques i s'alien amb els neoliberals reclamant la lliure elecció de centres.

 10. La nova classe mitjana directiva i professional És el grup més contradictori ja que ideològicament no estan alineats tots amb les dretes, però coincideixen amb els altres grups en la necessitat d'un major control educatiu, en reinstaurar nivells educatius més elevats, la qual cosa (inconscientment?) els porta a pensar que això pot eliminar la competència que sofreixin els seus fills, que parteixen amb un capital cultural major. La dreta els mobilitza apel·lant al seu temor davant el futur econòmic dels seus fills.

 11. Les paraules de la modernització conservadora són: MERCATS, NIVELLS, RELIGIÓ I DESIGUALTAT

 12. I això pretenc • Un control ideològic i adoctrinament conservador mitjançant l'educació. Una reforma ideològica de l'educació disfressada de reforma necessària. Però és necessària? • Reforma educativa o reforma de l'educació. No a pactes nacionals. Tantes lleis en pocs anys.

 13. En resum 5 Principis:  • Col·locar les escoles al mercat competitiu. • Tornar a la cultura comuna tradicional. • Destacar la disciplina. • Retornar a les religions el seu paper de model de valors socials. • Reforçar el control central mitjançant exàmens més rigorosos.

 14. Als 14 anys, la Llei dividirà els nens en: Obstusos/difícils Acceptables Llestos Alguns d’aquest grup es dedicaran a: Alguns d’aquest grup es dedicaran a: Per a servir als LLESTOS Mà d’obra, paletes, servei domèstic, etc. Tècnics, lampistes, mecànics, etc.. ELs LLESTOS aniran directament a: Els que no trobin feina, seran: Els que no trobin feina, seran: I seran els espectadors de: Aturats sempre o Delinqüents Aturats o Delinqüents especialitzats La nova llei d’Educació segons el PP. LOMCE FEINA BEN REMUNERADA, SALVAME DE LUXE o SIMILAR

 15. Moltes gràcies “Quan es fan lleis contra el poble, el poble es REBEL·LA contra les lleis”