slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
BEJELENTKEZ Ő PowerPoint Presentation
Download Presentation
BEJELENTKEZ Ő

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 16

BEJELENTKEZ Ő - PowerPoint PPT Presentation


  • 47 Views
  • Uploaded on

Kattintson ide a bemutató leállításához. Stop. Comp Lex CD Iratmintatár. BEJELENTKEZ Ő.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'BEJELENTKEZ Ő' - jirair


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Kattintson ide a bemutató leállításához

Stop

CompLex CD

Iratmintatár

BEJELENTKEZŐ

CompLex CD Iratmintatár néven azoknak kínálunk több segédeszközt, akik munkájuk során eddig is rendszeres használói voltak a CompLex CD Jogtár Iratminta adatbázisának, és ott is elsősorban a polgári és társasági jogi mintákat hasznosították. Az új CD több mint ezer irat- és nyomtatványmintát tartalmaz a klasszikus értelemben vett polgári jog, a családjog, a szövetkezeti jog, a nonprofit szervezetek joga, a társasági jog, a speciális társaságok joga, a peres és a nemperes eljárás területéről. S emellett számos olyan új alkalmazást kínálunk, melyek a minták szerkesztését, rendszerezését, keresését, nyilvántartását könnyítik meg.

slide2

CÍMMUTATÓ

A szűkített címmutató áttekintő képet ad a CompLex CD Iratmintatár szerkezeti felépítéséről, az ezernél több minta rendszerezéséről.

slide3

ELŐNÉZETI KÉP

Ha az ún. „faszerkezet” kibontása után ki szeretné választani a munkájához leginkább megfelelő mintát, azt az iratminta címére pozicionálással azonnal megtekintheti.

slide4

AZ IRATMINTA SZERKESZTÉSE

A kiválasztott iratmintát dupla kattintással Word dokumentumként behívhatja, s azt saját igényei szerint szerkesztheti. A Word szövegszerkesztő programja mellett a CompLex CD Iratmintatár funkcióit is használhatja. Így a kijelölt jogszabályi hivatkozásokat megtekintheti, saját iratmintáiba pontos jogszabályi megjelöléssel saját linket helyezhet el, mely a továbbiakban – a CompLex CD Jogtár alatti használat esetén – ugyanúgy működik, mint a CD-n elhelyezett mintában.

slide5

MAGYARÁZAT

Az iratmintákat szükséges esetben magyarázatokkal láttuk el, melyek azokra a megoldási lehetőségekre, jogszabályi kapcsolatokra, kapcsolódó iratokra hívják fel a figyelmet, melyeket a minta szerkesztésénél érdemes szem előtt tartani. Ezek a magyarázatok nemcsak CD-formátumban, hanem szerkesztés közben is megtekinthetőek, de nyomtatás előtt kikapcsolhatóak.

slide6

MEGJEGYZÉS

Bármely saját iratmintát egy külön panelban elhelyezett megjegyzéssel láthat el. Ennek akkor van jelentősége, ha emlékeztetőt akar a mintához kapcsolni, vagy a megjegyzés alapján szeretne egy mintát visszakeresni.

slide7

HATÁRIDŐFIGYELÉS

A program a telepítéskor felajánlja, hogy kívánja-e ezt a funkciót telepíteni. Ha telepíti a határidőfigyelést, mintáihoz figyelmeztető határidőt kapcsolhat. Ez lehet határnap lejárta, tárgyalási nap, feladat teljesítése stb. A programban meghatározható, hogy a határidő lejárta előtt mennyi idővel figyelmeztessen. A megjelölt időpontban a program kilistázza a megadott határidőhöz kapcsolt mintákat.

slide8

ADATLAP

Annak érdekében, hogy a későbbi visszakeresést megkönnyítse, illetve ügynyilvántartását megalapozza, a program minden saját minta kitöltésénél felajánl egy, az ügyre vonatkozó alapadatokat nyilvántartó panelt. Ebbe a megadottakon kívül tetszés szerint felvehet olyan adatokat, amelyeket fontosnak ítél. A későbbiek során ezek alapján az adatok alapján is kereshet dokumentumaiban, illetve rendszerezheti azokat.

slide9

KERESÉS

A CompLex CD Iratmintatár mintáiban és a saját mintákban több szempontú keresést végezhet. A full text keresés mellett kereshet például cím, szövegrészlet, kapcsolódó jogszabály, a későbbiekben dátum alapján, és kereshet a kitöltött adatlapban és a saját megjegyzésekben is.

slide10

MENTÉS

A megszerkesztett saját mintákat tetszőleges néven elmentheti, mappákat hozhat létre, helyezhet át. Fontos, hogy a program képes arra, hogy a korábban készített iratmintákat is adatbázisba rendezze, és ezt követően ezekben az iratmintákban is használni lehessen a CompLex CD Iratmintatár valamennyi funkcióját.

slide11

FOLYAMATÁBRA

A fizetési meghagyásos eljárásról, a polgári peres eljárásról, a csőd-, a felszámolási és a cégbejegyzési eljárásról folyamatábrák készültek, melyeket jogszabályi kapcsolatokkal és iratmintákkal töltöttünk fel. Ezt a téglalap alatt elhelyezett §-jel és CD-ikon mutatja. A folyamatábrákat tetszés szerint kicsinyítheti és nagyíthatja.

slide12

EGY ÜGY FOLYAMATÁBRÁJA

A folyamatábrába elhelyezhetőek a saját iratminták is. A színes téglalapok azt jelzik, hogy hol tart az adott ügyben az eljárás, hová kapcsolt saját iratmintákat. Egy-egy bonyolultabb ügy nyomon követhető a folyamatábra segítségével. A folyamatábrák ügyenként elmenthetőek, a mentések alapján legyűjtés végezhető pl. arról, hogy mely ügyek vannak fellebbezési szakban, mely fizetési meghagyásos eljárás fordult át perbe stb. Ezek a mentések megteremthetik korszerű ügynyilvántartásának alapjait.

slide13

NYOMTATVÁNY

A CompLex CD Iratmintatár a cégeljárás, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a nemperes eljárás területéről tartalmaz formanyomtatványokat. Ezek a CompLex CD Jogtárról megismert nyomtatványkitöltő program segítségével tölthetők ki, és menthetők el.

slide14

TELEPÍTÉS

A CompLex CD Iratmintatár önállóan és a CompLex CD Jogtárral is működik. Ha a CompLex CDJogtárral együtt kívánja használni, első telepítéskor az indítás a filekezelőből vagy az intézőből a D:\install.exe sorra duplán kattintva, ha az optikai olvasó a D egység.

A CD beépül a CompLex CD Jogtár adatbázisba, s ezt követően a lemezek cserélgetése nélkül a CompLex CD Jogtár és a CompLex CDIratmintatár valamennyi funkcióját együtt használhatja.

Ha a CD-t CompLex CD Jogtár nélkül, önállóan kívánja használni, a telepítést a fentiek szerint hajtsa végre. A különbség annyi, hogy ez esetben kizárólag a CompLex CD Iratmintatár funkciói működnek, s jogszabályi adatbázisként is a CompLex CD Iratmintatár háttéradatbázisa használható.

slide15

FEJLESZTÉS

A CompLex CD Iratmintatár tartalmát háromhavonta hatályosítjuk és bővítjük. Az egyes jogterületek anyaga folyamatosan mélyül, és új, a polgári joghoz és a társasági joghoz tágabb értelemben kapcsolódó jogterületek mintáit is elhelyezzük a CD-n.

A program fejlesztésénél arra törekszünk, hogy minél több olyan könnyen elsajátítható, a munkáját könnyítő alkalmazás kerüljön a CompLex CD Iratmintatárra, amely segíti, korszerűsíti munkavégzését , és áttekinthetővé teszi a CD segítségével rendezett iratait.

slide16

Tisztelt ügyfeleink és leendő ügyfeleink!

Köszönjük, hogy ezt a rövid bemutatót megtekintették. Felhívjuk figyelmüket további elektronikus kiadványainkra:

CompLex CD Jogtár,

CompLexCD Adó-TB Jogtár Plusz,

CompLex CD Önkormányzat Jogtár Plusz,

CompLex CD EU Jogtár,

CompLex CD HMJ,

CompLex CD Munkaügy,

CompLex CD Tűzvédelem,

CompLex CD Céghírek.

Kilépés