slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Žrtvovanje Izaka PowerPoint Presentation
Download Presentation
Žrtvovanje Izaka

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 11

Žrtvovanje Izaka - PowerPoint PPT Presentation


  • 205 Views
  • Uploaded on

Žrtvovanje Izaka. Abraham. Kad je Bog pozvao Abrama da krene iz Ura Kaldejskoga , obećao mu je da će postati otac mnogih naroda.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Žrtvovanje Izaka' - jerry-johnson


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Žrtvovanje

Izaka

Abraham

slide2

Kad je Bog pozvao Abrama da krene iz Ura Kaldejskoga, obećao mu je da će postati otac mnogih naroda.

slide3

Obećao mu je sina i brojne potomke koje je teško izbrojiti kao što je teško izbrojiti zvijezde na nebu.Iz noći u noć Abraham je gledao zvijezde sjećajući se Božjeg obećanja.

slide6

Prolazile su godine i Izak je rastao. Onda je Bog odlučio iskušati Abrahama.Rekao mu je: “Želim da odvedeš Izaka svoga voljenog sina u Moriju i da mi ga prineseš kao žrtvu.”

slide7

Abrahamu je bilo teško pri duši. Bog je tražio da ubije svoga sina, jedinca. Ali vjerovao je Bogu i znao je da Ga treba poslušati? Sutradan u jutro su krenuli.

slide8

Izak je nosio drva a Abraham kremen i nož. Putovali su tri dana, i skoro su stigli kad Izak upita: “Oče imamo drva i nož za žrtvu, ali gdje je janje koje ćemo žrtvovati?”. Abraham je odgovorio: “Bog će već providjeti janje!”

slide9

Kad su stigli na određeno mjesto napravio je žrtvenik i na žrtvenik naslagao drva, vezao je svoga sina i podigao nož da ga žrtvuje; ali ga je Božji anđeo zaustavio.

slide10

Anđeo reče: “Abrahame! Ne spuštaj ruku na dječaka, niti mu što čini! Sad znam da se Boga bojiš, jer nisi uskratio ni svog sina, jedinca svoga.”

I Abraham pogleda a ovan se rogovima zapleo u grmlje.

slide11

Presretan Abraham je prinio ovna kao žrtvu paljenicu. Bog je ispunio obećanje koje je dao Abrahamu. Postao je otac mnogih naroda i praotac Židova, kršćana i muslimana.