pelisilm urasuunnitteluun n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Pelisilmää urasuunnitteluun PowerPoint Presentation
Download Presentation
Pelisilmää urasuunnitteluun

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 14

Pelisilmää urasuunnitteluun - PowerPoint PPT Presentation


  • 89 Views
  • Uploaded on

Pelisilmää urasuunnitteluun. Pori, 1.4.2009 Tuuli Merikoski-Silius Opinto- ja urasuunnittelun asiantuntija Suomen Olympiakomitea. 12 johtoajatusta urheilijoiden opinto- ja urasuunnitteluun. Oma vastuu

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Pelisilmää urasuunnitteluun' - jean


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
pelisilm urasuunnitteluun

Pelisilmää urasuunnitteluun

Pori, 1.4.2009

Tuuli Merikoski-Silius

Opinto- ja urasuunnittelun asiantuntija

Suomen Olympiakomitea

slide3
Oma vastuu

Urheilijan oma aktiivisuus ja vastuullisuus ovat aina avainasemassa. Urheilijaa on ohjattava, neuvottava ja kannustettava, mutta urheilijan puolesta ei pidä tehdä asioita.

slide4
Usko itseen

Hyvä itsetuntemus ja vahva usko omaan tekemiseen auttaa urheilijaa tekemään rohkeita ratkaisuja, jotka vievät kohti urheilulle ja muulle elämälle asetettuja tavoitteita.  

slide5
Johtajuus

Urheilija tarvitsee ympärilleen muita ihmisiä, kannustajia ja eri alojen asiantuntijoita. Kaikessa tekemisessä tarvitaan kuitenkin itsenäistä ajattelua. Urheilija on oman ”urheiluyrityksensä” toimitusjohtaja, oman laivansa kapteeni, jolla on valta ja vastuu pitää kurssi oikeassa suunnassa.

slide6
Tasapaino

On uskallettava järjestää elämänsä pitkälti urheilun ehdoilla, mutta elämän tärkeistä asioista täytyy silti pitää huolta. Sopiva tasapaino urheilun ja muiden elämänalueiden välillä auttaa urheilijaa saavuttamaan parempia tuloksia myös urheilussa.

slide7
Oma polku huipulle

Jokaisen urheilijan on löydettävä oma mallinsa ja rytminsä opintojen ja urasuunnittelun rytmittämiseen urheilemisen lomaan. Kun urheilu-ura hahmotetaan osana elämänkaarta, jää tilaa myös muulle tekemiselle.

slide8
Nauttiminen

Urheileminen on ainutlaatuista aikaa, josta kannattaa nauttia täysillä. Sopivasti rytmitetty opiskelu, työnteko tai muu aktiivinen toiminta uran aikana tekevät urheilemisen vielä nautinnollisemmaksi  

slide9
Suunnittelu

On järkevää ja hyödyllistä suunnitella elämäänsä kokonaisvaltaisesti. Suunnittelussa kannattaa kuunnella myös oman valmentajan näkemyksiä. Lisäksi ympärille on hyvä saada muitakin asiantuntijoita.

slide10
Aktiivisuus

On viisasta hyödyntää omaa urheilu-uraa itse uran aikana aktiivisesti. Se on samalla parasta mahdollista tulevaisuuteen varautumista. Urheilijaa on autettava tiedostamaan ja käyttämään eri mahdollisuudet.

slide11
Verkostoituminen

Kauas tulevaisuuteen katsova urheilija kutoo jo urheilu-uransa aikana verkkoa tapaamistaan tärkeistä ja mielenkiintoisista henkilöstä. Omaa maailmaa on helpompi rakentaa läheisessä yhteistyössä muiden ihmisten kanssa.

slide12
Yksilöllisyys

Urheilijoille tarjottavien palvelujen on oltava yksilöllisiä, konkreettisia ja luonteeltaan helposti omaksuttavia.

slide13
Talous

Urheilijan on pidettävä hyvää huolta omasta taloudestaan. Kaikki mahdolliset rahanhankintakeinot on tutkittava. Säästäväisyys on aina hyve, mutta viisainta lienee nähdä kulut järkevinä investointeina.

slide14
Urheilu-uran päätös

Urheilemisesta luopuminen ei merkitse maailmanloppua.

Kun yksi ovi sulkeutuu, avautuu toinen. Ja kun on raottanut jo hiukan sitä toista ovea, lopettamisen kynnys madaltuu ja uuteen elämään siirtyminen helpottuu.