Download
setmana de l energia 17 23 d octubre 2005 granollers l energia a l escola n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
SETMANA DE L'ENERGIA 17-23 D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA PowerPoint Presentation
Download Presentation
SETMANA DE L'ENERGIA 17-23 D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA

SETMANA DE L'ENERGIA 17-23 D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA

121 Views Download Presentation
Download Presentation

SETMANA DE L'ENERGIA 17-23 D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. IES Celestí Bellera dimecres 19 d'octubre de 2005 Organitzen aquesta activitat: -Institut Català de l'Energia -Ajuntament de Granollers -IES Celestí Bellera SETMANA DE L'ENERGIA17-23 D'OCTUBRE 2005GranollersL'ENERGIA A L'ESCOLA

 2. Estructura de l'activitat

 3. La Central Fotovoltaica de l'IES Celestí Bellera Ití Bellera: • Es va iniciar en la segona meitat dels anys 90 amb el Projecte “FEM-HO POSSIBLE” • Objectius i finançament: index Web fotovoltaica • Esquema del funcionament: Esquema Central elèctrica fotovoltaica

 4. Activitats didàctiques i informacions exposades - Generem electricitat - El Molí de Vent - La Ciutat Sostenible - Informacions tècniques Web Didàctica

 5. La Central FotovoltaicaBases de dades i funcionament “on line” Estructura i funcionament de la base de dades Exemple de recerca: Efectes de l'eclipsi del 3 d'octubre de 2005 Funcionament “on line”

 6. Efectes de la instal·lació fotovoltaica en el nostre Centre Realització d'un Master en Sostenibilitat per professorat de Centre (cursos 2000-2001 i 2001-2002 a la UPC, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO). Canvis en el Projecte Curricular de Centre (PCC) Evolució positiva de la sensibilització de Professorat i Alumnat al respecte Cursos d'Assesorament i Formació en el Centre Distintiu Escola Verda Concesió d'un Pla Estratègic (4anys+1) Funcionament d'una Comissió de Medi Ambient per dissenyar les estratègies que s'han portat a terme.

 7. Resultats directes del Màster i la Formació en Centre Els resultats que, en el seu moment, més es van destacar, van ser: • Disseny de materials didàctics específics per a l'ús a l'aula. • Disseny d'estratègies de conducta per l'estalvi energètic i el reciclatge, etc. • Previsions a mig i llarg termini de l'efecte de les Plaques Solars.

 8. Efectes en les actituds L'alumnat conviu de forma habitual amb el reciclatge selectiu, l'estalvi energètic i les fonts d'energia renovables: A les aules i departaments hi ha contenidors de paper reciclat i reutilitzat. Al laboratori, planta baixa i sala de professors hi ha contenidors de llaunes i plàstics. Estalvi energètic (Botons verds als interruptors) Actituds per reduir factura neteja : Cadiras a sobre taula en acabar.

 9. Efectes en el PCC Modificacions Currículum La instal·lació fotovoltaica ha impulsat un canvi de mentalitat: Els continguts curriculars de les matèries comunes (Sobre tot tecnologia, ciències socials i ciències naturals) respecte de la producció de l’energia de forma sostenible i la necessitat del reciclatge i l'estalvi energètic.

 10. Conclusions Per tant, apart de conceptes tècnics específics, l’objectiu és educar “globalment” amb una mentalitat on la producció d’energies renovables, la recollida selectiva i la sostenibilitat formen part natural deldesenvolupament personal i social.

 11. Fem l’institut sostenible El nostre Pla Estratègic desenvolupament sostenible i tecnologies de la informació educació ambiental preservar el medi ambient introduir aquests temes a cada àrea adaptació de l’institut a l’ús d’energies renovables un exemple n’és la nostra central fotovoltaica som un dels instituts del projecte escoles verdes professorat del centre està format en postgraus mediambientals de la UPC

 12. IES Celestí Bellera L'Energia a l'EscolaEl Recorregut de l'Energia dimecres 19 octubre 2005