slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
M ă n ă s t i r e a PowerPoint Presentation
Download Presentation
M ă n ă s t i r e a

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 62

M ă n ă s t i r e a - PowerPoint PPT Presentation


  • 106 Views
  • Uploaded on

M ă n ă s t i r e a. S f. I O A N B O T E Z Ă T O R U L. P o i a n a B r a ş o v. Judeţul BRAŞOV. Braşov.   La aproximativ 12 km de municipiul Braşov, se află staţiunea Poiana Braşov, aşezată într-un peisaj frumos, la poalele masivului Postăvarul, la altitudinea medie de 1030 m.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'M ă n ă s t i r e a' - jaquelyn-dickerson


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

M ă n ă s t i r e a

S f. I O A N

B O T E Z Ă T O R U L

P o i a n a

B r a ş o v

Judeţul BRAŞOV

slide2

Braşov

  La aproximativ 12 km de municipiul Braşov, se află staţiunea Poiana Braşov, aşezată într-un peisaj frumos, la poalele masivului Postăvarul, la altitudinea medie de 1030 m.

slide3

Aerul bogat, bioclimatul temperat tonic, bogat în ultraviolete şi ioni negativi, fac din această aşezare una din cele mai căutate staţiuni de către toate categoriile de vizitatori sau turişti, indiferent de anotimp.

slide4

    Pentru că mai toţi iubitorii de turism cunosc deja obiectivele reprezentative şi posibilităţile de agrement care pot face obiectul unei vizite în Poiana Braşov, în acest material vă voi semnala, pentru cei care nu au avut încă posibilitatea să vadă cu proprii ochi, că într-o frumoasă poieniţă încadrată de un peisaj montan superb, a fost ridicată o biserică de lemn. Mai precis, este vorba despre un nou aşezământ ecleziastic, care poartă numele „Sf. Ioan Botezătorul”, lăcaşul fiind, iniţial, sub tutela Mănăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus.

slide6

Printre primii care au dorit construirea unui lăcaş de cult în Poiana Braşov, au fost ieromonahul Grigore Toader din Malnaş şi preotul Valeriu Voineac din Şcheii Braşovului.

slide7

Ca urmare a preocupării şi ajutorului primit din partea domnilor Mihai Ţepeluş şi Nicolae Paraschiv, primăria Braşov a donat un teren de 1000 metri pătraţi, pentru ridicarea mănăstirii.

slide8

Proiectul şi autorizaţia de construcţie au fost obţinute de domnul Ionel Spinean, împreună cu doamna Elena Rogozean, care au ajuns la o înţelegere cu Înaltpreasfinţitul Mitropolit Antonie Plămădeală, ca biserica să fie ridicată prin forţe propii, Mitropolia să ia biserica « sub umbrela mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta De Sus », iar preot slujitor să fie întotdeauna un călugăr.

slide9

Sume importante au fost obţinute de la Guvernul României, cu ajutorul ministrului Victor Babiuc, precum şi de la numeroase alte persoane fizice din ţară şi mai ales din Braşov şi Poiana Braşov.

slide10

Având ca model bisericile de lemn din Maramureş, arhitectul Niels Auner din Bucureşti a proiectat o clădire de 16 metri lungime, 7 metri lăţime şi 32 metri înălţime, chiliile fiind prevăzute la subsol.

slide15

Începând cu anul 1997, lucrările au fost executate de S.C. Corint S.R.L. din Alba Iulia,fiind terminate în decembrie 1999.

slide16

De atunci stareţul mănăstirii Brâncoveanu, arhimandritul Irineu Duvlea, apoi arhimandritul Ilarion, au trimis mai mulţi ieromonahi ca să ţină slujbele.

slide43

Sfântul Ioan Botezătorul

Sfântul Cuvios Pimen

slide52

După venirea, în 2007, a patru călugări şi fraţi noi, mănăstirea duce viaţă liturgică independentă de mănăstirea mamă, făcându-se slujbe de două ori pe zi.

slide53

Mănăstirea are două hramuri. Primul, în 24 iunie, « Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul », iar al doilea în 27 august « Cuviosul Pimen » (pustnic egiptean trăitor în secolul IV-V).

slide54

În 24 iunie 2008, Înaltpresfinţitul dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sbiului şi Mitropolitul Ardealului a sfinţit biserica.

slide57

Acesul la mănăstire se realizează din Braşov pe drum modernizat (13km) în Poiana Braşov. Aici urmând drumul principal se ajunge după două minute la parcarea auto a mănăstirii (pe stânga)

slide61

17.07.2012

F I N A L

Montaj : DIEGIS.<< diegisro@yahoo.com >> Coloana sonoră : Chitară - Quizas, Quizas.