vervanging vlinderkleppen streefkerk n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Vervanging vlinderkleppen Streefkerk PowerPoint Presentation
Download Presentation
Vervanging vlinderkleppen Streefkerk

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 11

Vervanging vlinderkleppen Streefkerk - PowerPoint PPT Presentation


  • 106 Views
  • Uploaded on

Vervanging vlinderkleppen Streefkerk. 13 en 14 maart 2006. Nieuwe kleppen.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Vervanging vlinderkleppen Streefkerk' - ion


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
nieuwe kleppen
Nieuwe kleppen
  • Op 13 en 14 maart verving een team monteurs van Oasen zeven vlinderkleppen in het leidingnet in de buurt van Streefkerk. De kleppen sloten niet goed af.Lekkende kleppenOns waterleidingnet is voorzien van zo’n 1300 vlinderkleppen. Door deze kleppen dicht te draaien kun je een gedeelte van het net afsluiten. Dit is nodig om bijvoorbeeld reparaties aan een leiding uit te voeren.
  • Uit onderzoek blijkt dat een bepaald type klep niet goed sluit. Dit type is vooral toegepast in het leidingnet in het zuidelijk deel van ons voorzieningsgebied. Deze niet goed werkende afsluiters wil Oasen de komende jaren vervangen. In 2006 zullen we 60 afsluiters in de belangrijkste transportleidingen saneren.
twee dagen
Twee dagen
  • Op 13 en 14 maart verwijderden we zeven ‘oude' kleppen uit een grote transportleiding in de buurt van Streefkerk. Drie minder gebruikte vlinderkleppen vervingen we door een zogenaamd passtuk: de leiding werd gewoon doorverbonden. Dat is goedkoper dan een nieuwe vlinderklep plaatsen. We plaatsten vier nieuwe afsluiters.
  • Hard werkenKlanten kunnen altijd via twee routes in het leidingnet water krijgen. Als de ene leiding lekt raakt, dan heb je nog een andere. Deze mag dan niet ook lek raken. Daarom werkten de monteurs onder leiding van Nico de Wit hard door om de transportleiding zo kort mogelijk buiten bedrijf te houden.
  • Dinsdagavond hadden we de ‘klus geklaard’. Woensdagochtend spoelden we de leiding schoon. Als uit labtesten blijkt dat het water in de leiding goed is wordt hij weer in gebruik genomen.Op de volgende dia’s vind je een verslag van de werkzaamheden.
slide4
Eén van de vijf plekken waar we werkten. Op deze plek vervingen we het T-stuk op de foto links. Hier zie je dat er ook afzetting van de weg nodig was. De schijnwerpers (rechts) werden maandagnacht geplaatst bij het gat in verband met de veiligheid van voorbijgangers.
slide5
De oude verbinding is losgehaald en hijsen we eruit. De gedraaide klep in de afsluiter is hier goed te zien.
slide6
De nieuwe verbinding. Ter plekke draaide Johan Verspuy veel bouten aan. Machinist Dirk Houweling bereidt het kraanwerk voor.
slide7
Jaap Klijn en Piet Roomer verlengen twee leidingen met een passtuk. De oude uiteinden waren niet geschikt om te verbinden met het nieuwe T-stuk.
slide8
Door het leeglopen van de transportleiding werd de kuil nat en modderig. Het weer was gelukkig goed: zonnig. De kou zorgde er echter voor we voorzichtig moesten zijn met de leidingen. Bij lage temperaturen wordt PVC broos.
slide10
Passen en meten …

Oud en blinkend nieuw.

wie werkten mee aan dit project
Dirk Brandwijk

Willem de Bruin

Cor Dröge

Jaap Klijn

Ad Leeuwis

Cor van Pelt

Piet Roomer

Rob den Uil

André van der Ven

Johan Verspuy

Nico de Wit

Mario Wildschut

Wie werkten mee aan dit project?