perle… - PowerPoint PPT Presentation

perle n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
perle… PowerPoint Presentation
play fullscreen
1 / 12
perle…
157 Views
Download Presentation
inari
Download Presentation

perle…

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. perle…

 2. Geografie-scris: Scrie 5 orase importante din Romania-Bucureshti-Iashi-Timishoara-Constantza-Clujna-Poca(ce face internetul din om...)

 3. Marea Neagră este o mare foarte mare care conţine mult petrol de unde îi vine numele de marea neagră deoarece petrolul este negru. În marea neagră traiesc mulţi peşti precum rechinii delfinii şi căluţii de mare precum şi cel mai important peşte balena renumit pentru grăsimea sa de care se bucură ţara noastră pt că untura de balenă e foarte scumpă şi din ea se face renumitul ulei de balenă cunoscut pe plan mondial.

 4. Poetul cântă satul de care nu te mai poţi despărţi odată ce l-ai părăsit.O pădure virgină este o pădure în care mâna omului n-a pus niciodată piciorul.După moartea părinţiilor săi, Creangă şi-a trăit viaţa în continuare pâna în ultimii ani ai vieţii lui.

 5. Toma Alimoş se răzbună pe boierul Manea care l-a rănit mortal pe la spate cu ajutorul laşităţii..Caragiale este autorul schiţelor şi nuvelelor sale, ca să nu mai vorbim de teatru.

 6. În fabulă autorul descrie releaţiile sexuale întreţinute de oameni, însa el foloşeste animăluţe în descriere. în fabula bivolul şi coţofana el arată cum o păsărică şi un bivol faceau sex, iar un câine pofticios din fire vrea şi el dar bivolul nu era homosexual aşa că nu acceptă , iar căţelul se oftica....................(scrisa la simulare 2006) = SIMULARE DE BACALAUREAT.

 7. Ştefan cel mare era un bărbat bine îmbrăcat la costum venea de la un război cu o mâna în ghips pt că căzuse de pe calProfesoara: “Sa scrieţi cu majuscule”.Eleva: “Dacă nu avem majuscule putem să scriem cu pixu...”:)... in timpul războiului secular care a durat 30 de ani

 8. personaje Toma Alimoş: toma alimoş-personaj principalManea-personaj secundarcalul(murgul)-personaj animalic

 9. Haiducii din doine, balade şi idile erau liberi şi fericiţi ca păsările, animalele şi peştii care zburdă prin codri. De cum venea primăvara, haiducii cei harnici plecau în pădure. Acolo ei cîntau suflînd din frunză şi lăsîndu-i pe boieri cu buza umflată.

 10. Când eroul muri împuşcat de nemţi pe câmp, simţi miros de mărar şi de pătrunjel.Metoda folosită de Ion pentru a pune mâna pe pământul Anei este însărcinareaDescoperirea Americii s-a produs într-un moment de neatenţie a pazei de coastă.

 11. Nilul este un fluviu rămas de pe vremea faraonilor.Şi tunarul ochi bine şi lovi avionul cu ţeava tunului. • În "Amintiri" apare copilaria fericită a puiului de ţăran Crenguţă Ionel 

 12. Text:internetmuzica: TequilaD.M.