slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
PRISTANIŠČE KOPER PowerPoint Presentation
Download Presentation
PRISTANIŠČE KOPER

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 58

PRISTANIŠČE KOPER - PowerPoint PPT Presentation


  • 367 Views
  • Uploaded on

PRISTANIŠČE KOPER. IZDELEK IZ 4. IZPITNE ENOTE. ZMAGO GLAVAŠ. POMORSKI IN TEHNIŠKI IZOBRAŽEVALNI CENTER . PORTOROŽ. PLOVBNI TEHNIK, 4.PLT. 2008/2009. MENTOR: ROK SORTA, KAP.D.PL. V PORTOROŽU,FEBRUAR 2009. UVOD:.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'PRISTANIŠČE KOPER' - imala


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

PRISTANIŠČE KOPER

IZDELEK IZ 4. IZPITNE ENOTE

ZMAGO GLAVAŠ

POMORSKI IN TEHNIŠKI IZOBRAŽEVALNI CENTER

PORTOROŽ

PLOVBNI TEHNIK, 4.PLT

2008/2009

MENTOR: ROK SORTA, KAP.D.PL

V PORTOROŽU,FEBRUAR 2009

slide2

UVOD:

Obalno-kraška regija je po velikosti med najmanjšimi regijami v Sloveniji, po gospodarski razvitosti pa med bolje razvitimi. Luka Koper je delniška družba, ki s svojo dejavnostjo vpliva na razvoj Obalno-kraške regije in ji daje pozitiven in dinamičen gospodarski utrip

slide3

ZGODOVINA:

Leta 1957 je bilo ustanovljeno pristanišče luka koper.

Prva prekooceanska ladja privezana v luki je bila ladja

Gorica leta 1958.

Leta 1967 je bila narejena železniška povezava z zaledjem

Leta 1988 je bil zgrajen silos za žito.

Leta 2007 je imela luka koper 50 letnico.

slide4

VIZIJA:

Luka Koper vodilni pristaniški in logistični sistem za države srednje Evrope.

POSLANSTVO:

S pristaniškimi in logističnimi storitvami na najkrajši poti do osrčja Evrope ponujati možnosti čim lažjega vzpostavljanja gospodarskih povezav.

slide5

ORGANIZIRANOST DRUŽBE:

Organizacijska struktura podjetja je prilagojena potrebam odjemalcev storitev. Prav zato se razvoj in spremembe v sami logistični panogi odražajo v načinu delovanja podjetja.

slide6

KAKOVOST PODJETJA:

Luka Koper je uspešno podjetje, ki izkazuje svojo usmeritev v doseganje celovite kakovosti poslovanja.

Kakovost pomeni zadovoljevanje in predvidevanje potreb ter pričakovanj odjemalcev.

Pri tem si pomagajo z mednarodnimi standardi kakovosti in načeli poslovne odličnosti, ki so jih uvedli in povezali v enovit sistem sistem vodenja

slide7

TERMINALI V LUKI KOPER:

Koprsko pristanišče je večnamensko pristanišče, opremljeno in usposobljeno za pretovor in skladiščenje vseh vrst blaga. Osnovna pristaniška dejavnost se izvaja na specializiranih terminalih, ki so tehnično in organizacijsko usposobljeni za pretovor in skladiščenje posameznih blagovnih skupin

slide8

KONTEJNERSKI IN RO-RO TERMINAL:

Na terminalu izvajajo vse vrste manipulacij z navadnimi, frigo, zbirnimi in drugimi specialnimi kontejnerji.

Ima 3 priveze za kontejnerski terminal.

Ima 300 priključkov za frigo kontejnerje.

Letna kapaciteta pretovora je preko 550 000 TEU.

slide9

AVTOMOBILSKI TERMINAL:

Upravljajo enega najsodobnejših in največjih avtomobilskih terminalov v Sredozemlju.Pretovarjajo vozila več kot dvajsetih svetovnih proizvajalcev, saj obvladujejo blagovne tokove evropske proizvodnje v izvozu ter večinoma japonske, južnokorejske in turške proizvodnje v smeri uvoza.

Poleg novih in rabljenih osebnih avtomobilov na terminalu lahko izvajajo pretovor tovornih in drugih specialnih vozil.

slide10

TERMINAL ZA GENERALNE TOVORE:

Usposobljeni so za pretovor in skladiščenje najrazličnejših tovorov: kave, sladkorja, riža, papirja, celuloze, magnezita, aluminija, profilov, pločevine v vezih in kolutih, cevi, tirnic, bele tehnike, projektnih tovorov..., ki so različni po teži, naravi, obsegu, svojstvu in obliki.

slide11

TERMINAL ZA SADJE:

Dolgoletne izkušnje s pretovarjanjem in manipuliranjem lahko pokvarljivega blaga ter izkušeni kadri so zagotovilo za hitre, zanesljive in kakovostne storitve, ki jo izvajajo na terminalu za sadje.

Terminal je opremljen s sodobnimi, računalniško nadzorovanimi skladišči z možnostjo reguliranja temperature, vlažnosti ter kroženja zraka. To zagotavlja nespremenjeno kakovost blaga tudi v primeru daljših skladiščenj.

slide12

TERMINAL ZA LES:

V koprskem pristanišču se s pretovarjanjem lesa ukvarjajo že več kot 30 let.

Terminal je tehnično in strokovno usposobljen za pretovor in skladiščenje:

žaganega lesa,

lesnih polizdelkov.

Pod obsežnimi pokritimi skladišči je les zaščiten pred padavinami.

Ugodne klimatske razmere ustvarjajo idealne pogoje za naravno sušenje in s tem dvig kakovosti lesa. 

slide13

TERMINAL ZA MINERALE IN RUDNINE:

Na terminalu pretovarjajo rudnine, industrijske minerale in ostale sipke tovore.Gre predvsem za boksit, boraks, cement, fosfate, ilmenit, klinker, perlit, sintermagnezit, staro železo itd. Na terminalu dnevno natovorijo/raztovorijo do štiri vlakovne kompozicije.

Vse potrebne operacije se v pristanišču naglo odvijajo. Urejenost terminala in prilagodljivost pri izvedbi del predstavljajo garancijo za kakovost storitev.

slide14

TERMINAL ZA ŽITARICE IN KRMILA:

Osnovna dejavnost, ki jo izvajajo na terminalu, je pretovor in skladiščenje različnih vrst žitaric in krmil.Pretovor žit, stročnic in drugih semen, predelane soje in ostalih agroživilskih proizvodov se izvaja preko silosa in trikotnih/talnih skladišč. Oba sistema sta v celoti računalniško vodena in opremljena s trgovskimi tehtnicami.

slide15

TERMINAL ZA GLINICO:

Terminal za glinico je organizacijsko in tehnološko zaključena enota, kjer izvajajo pretovor in skladiščenje glinice tipa "sandy", ki potuje v uvozni smeri.Ladjo razložijo s pomočjo razkladalnega stroja.Zaprta galerija s tekočim trakom in zračne drče omogočajo uskladiščenje blaga v namenskem silosu, ki je opremljen tudi s sistemom za nakladanje vagonov.

slide16

EVROPSKI ENERGETSKI TERMINAL:

Na evropskem energetskem terminalu izvajajo pretovor in skladiščenje razsutih tovorov, to je premoga in železove rude.Pretovor je možen iz/na vagone, tovornjake in ladje.

slide17

TERMINAL ZA TEKOČE TOVORE:

Terminal je specializiran za pretovor in skladiščenje kemikalij, mineralnih in rastlinskih olj.Ima status trošarinskega skladišča za mineralna olja in alkohol.

slide18

TERMINAL ZA ŽIVINO:

Na terminalu za živino se nahajajo sodobni hlevi in oprema za pretovor živine ter ostali spremljajoči objekti, namenjeni za  vzdrževanje veterinarsko-sanitarnega reda ter  oskrbi  in predpisanemu  počitku živine. 

Terminal je prostorsko ločen od ostalih delov pristanišča, kar zagotavlja pogoje za prijazen in miren  pretovor ter dobro počutje živali v času počitka.

slide19

POTNIŠKI TERMINAL:

Čeprav je koprski potniški terminal šele v nastajanju, tukaj že pristajajo turistične potniške ladje, ki so na križarjenju po Jadranu in Sredozemlju. V letošnjem letu pričakujejo, da bo 10 različnih ladij, ki bo  imelo tu skupno 70 pristankov. Na enodnevne obiske v Koper in oglede turističnih znamenitosti v našem širšem zaledju bo tako letos prišlo 25 do 30 tisoč potnikov.

slide20

VARNOST V PRISTANIŠČU:

Notranji red, gibanje in zadrževanje delavcev in strank na območju pristanišča (ograjeno  področje prosto  carinske  cone (PCC)) določa Poslovnik o notranjem redu na območju luke Koper in v poslovnih prostorih.Za varnost v koprskem pristanišču skrbi služba varovanja Luke Koper, d.d.

Znotraj ograjenega področja PCC se smejo delavci in stranke zadrževati le z veljavno dovolilnico

slide21

STATISTIČNI PODATKI LUKE KOPER:

Geografske koordinate Luke Koper so 45°33' N in 13°44' E.

Sidrišče:

Globina sidrišča je od 17 do 19 m, dno je peščeno.Varno sidrišče v primeru jugovzhodnega vetra je v bližini Viližanskega rta, v primeru severovzhodnih vetrov pa v bližini Debelega Rtiča.

Omejitve:

Ladje lahko vplujejo v Koprsko pristanišče podnevi in ponoči.Če je vidljivost manjša od 400 m ali veter presega moč 4Bf, je vplutje prepovedano za ladje z nevarnimi tovori.

slide22

PILOTAŽA:

Pilotaža je obvezna za ladje nad 500 BT.Piloti so dosegljivi na VHF kanalu 8 (24 ur dnevno). Dokončno potrdilo je potrebno poslati preko agenta ali po telexu 24 ur pred prihodom ladje.

Kapitanova dolžnost je, da pred izplutjem neposredno potrditev pripravljenosti ladje za izplutje javi na VHF kanal 8 ali na telefonsko številko: (05) 63 00 160.Pilot se vkrca pred vhodom v pristanišče ali ob vstopu v pristopne kanale ali na sidrišču (običajno 1 Nm zahodno od boje varne poti).V koprskem pristanišču opravlja storitve pilotaže družba Piloti Koper, d.o.o.

slide23

VLAČILCI:

Vleka se opravlja skladno s Pravilnikom o obvezni vleki ladij in cenikom za vleko ladij.V pristanišču so vedno na razpolago trije vlačilci . Dodatne vlačilce je potrebno posebej naročiti.Podjetje, ki opravlja vleko, je Adria Tow, d.o.o.

slide24

CARINSKE OMEJITVE ZA ČLANE POSADKE:

Vsak član posadke lahko poseduje 200 cigaret, en liter žgane pijače in razumno količino vina.

Dovoljenje za izstop na obalo in v mesto izdaja Pomorska policija.

slide25

OSKRBA LADIJ :

Oskrba s pitno vodo:Možnost oskrbe s pitno vodo na vsakem pomolu nudi podjetje Luka Koper

Oskrba ladij z ladijskim gorivomOskrba z vsemi vrstami goriv in maziv je možna in se izvaja z maonami ali tovornjaki. Ponudnik storitev je podjetje OMV.

slide26

LOGISTIKA:

Luka Koper nudi, razvija in se uveljavlja tudi kot ponudnik celovitih logističnih rešitev.

slide27

ZAKLJUČEK:

Luka koper je zelo pomembna za našo državo in tudi za mnogo drugih saj se preko nje pretovarja vse vrste tovora. Koprska luka je tudi zelo dobro razvita in napredna.

slide28

VIRI:

http://zveza-kasaska-centrala.si/slike/lukakoper.jpg

http://beta.finance-on.net/galerije/226/1211878778_luka%20koper.jpg

http://www.lkzprien.de/files/AlpFRail_Bilder/Luka_Koper_500.jpg

http://cms.zurnal24.si/export/sites/z24/_data/images/slovenija/luka_koper_zurnal24.jpg_138096144.jpg

http://beta.finance-on.net/pics/cache_F2/F23AN_luka_koper.1138819971.jpg

http://www.ponting.si/slike_upload/LukaKoperV1.jpg

http://www.demokracija.si/preneseno/slike_clanki/39/867luka_koper.jpg

http://www.avtoserviskp.si/en/images/avtoservis-luka-koper.jpg

http://www.rudis.si/slike-reference/industrija/LukaKoper2.jpg

http://www.zurnal24.si/export/sites/z24/_data/images/zdravjefitness/mesano_sadje.jpg_1263901871.jpg

http://www.svea.si/imagelib/source/svea_lesna_litija/lepljeni_nosilci/prizmiran_les_01.jpg

http://www.arhivo.com/uploads/28122008cementslika.jpg

http://www2.arnes.si/~oskpjpv7/mpromet/images2/silos.jpg

http://www.zurnal24.si/export/sites/z24/_data/images/gospodarstvo/04102007_zurnal24_luka_koper.jpg_13096144.jpg

http://www.delo.si/assets/media/picture/iman/2004_12/sz5_luka_20koper_dusan_20grca.jpg

http://www.luka-kp.si/slo/medijski-koticek/fotogalerija?IDpm=57&IDPodrocje=14

http://beta.finance-on.net/pics/cache_le/letalonosilha_CVN_175.1044039662.jpg

http://www.adria-tow.si/images/adriatow/default_small.jpg

http://slovensko-morje.net/sm_staro/PPOP_Koper/images/P-66/P7290012.jpg

http://www.transportal.si/images/stories/iz_podjetij-zdruzenj/luka_koper/luka_koper_pan_z.jpg