cutremurul din japonia n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Cutremurul din Japonia PowerPoint Presentation
Download Presentation
Cutremurul din Japonia

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 10

Cutremurul din Japonia - PowerPoint PPT Presentation


  • 123 Views
  • Uploaded on

Cutremurul din Japonia. Vlad Magdalena Cls a XI-a C.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Cutremurul din Japonia' - hye


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
cutremurul din japonia

Cutremurul din Japonia

Vlad Magdalena

Cls a XI-a C

slide2
Un puternic cutremur, cu magnitudinea de 8,9, a zguduit, în dimineaţa zilei 11 martie, în jurul orei 7:30, coasta de nord-est a Japoniei.Autorităţile au emis alertă de tsunami. Valurile ar putea ajunge la şase metri.Se spune că a durat 2 minute, spre comparație de cutremurul din 1977 a durat 56 de secunde
slide3
Un batran japonez de 75 de ani a fost gasit, de catre trei jurnalisti ai agentiei de presa Associated Press, intr-o localitate aflata la 20 de kilometri de Fukushima. Batranul ramasese singur, in urma cutremurului si tsunami-ului din 11 martie produse in Japonia.
slide4
Cel puţin 1.000 de persoane au murit în urma cutremurului care a lovit coastele nord-estice ale ţării asiatice, antrenând un tsunami de până la zece metri, care a măturat totul în cale. Operaţiunile de salvare care au început la primele ore ale dimineţii în Japonia vor revela ceva mai clar adevărata dimensiune a catastrofei. Pericolele nu au trecut încă - zeci de seisme zguduie încă ţara.
slide5
Cutremurul a fost de 8.000 de ori mai puternic decât cel care a lovit recent Noua Zeelandă. Atât de puternic încât a deplasat axa de rotaţie a pământului cu 10 centimetri. Zeci de replici au urmat, cea mai puternică atingând o magnitudine de 7,3. În ciuda pregătirii pentru astfel de dezastre, mulţi japonezi au avut şanse minime de supravieţuire.
slide6
Localnicii nu au avut prea mult timp la dispoziţie pentru a se salva. La mai puţin de 15 minute după seism, valurile au năvălit pe coastă cu o viteză de 800 de km/h şi au înaintat până la 10 km pe uscat.
slide7
Bilanţul victimelor se schimba ieri constant, agenţia de presă, Kyodo, estima însă că numărul de morţi va depăşi cel mai probabil 1.000. Câteva mii de cetăţeni români trăiesc în Japonia, iar Bucurestiul a precizat ca nu are informatii despre posibile victime.
slide8
Guvernul japonez a declarat stare de urgenţă nucleară la centrala atomică Fukushima Daiichi, aflată la nord de Tokio, după ce sistemul de răcire a reactorului s-a defectat. Oficialii spuneau iniţial că nu există radiaţii, dar aproximativ 45.000 de rezidenţi care locuiesc lângă centrală au fost evacuaţi.
slide9
Un moment-cheie în istoria seismelor din Japonia a fost cutremurul din Kobe, din 1995, care a provocat moartea a 6.400 de persoane, notează "The Telegraph". După aceea, autorităţile au reevaluat reglementările privind normele de construcţie atât în cazul birourilor, cât şi al infrastructurii transporturilor.
slide10
Clădirile înalte fac obiectul unui regim special, dar autorităţile locale oferă expertiză japonezilor şi atunci când aceştia îşi construiesc casele private.