Grupa 5 andra cojocaru stefan bianca galit beatrice amza mario chiric rene
Download
1 / 17

Primul Razboi Mondial Castigatorii - PowerPoint PPT Presentation


 • 441 Views
 • Updated On :

Grupa 5:Andra Cojocaru Stefan Bianca Galit Beatrice Amza Mario Chiric Rene. Primul Razboi Mondial Castigatorii. Franta Anglia S.U.A Italia Romania Japonia. Franta.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Primul Razboi Mondial Castigatorii' - huey


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Grupa 5 andra cojocaru stefan bianca galit beatrice amza mario chiric rene

Grupa 5:Andra Cojocaru Stefan Bianca Galit Beatrice Amza Mario Chiric Rene

Primul Razboi Mondial Castigatorii


 • Franta

 • Anglia

 • S.U.A

 • Italia

 • Romania

 • Japonia


Franta
Franta

 • În urma Primului Război Mondial Franţa iese victorioasă dar suferă pierderi demografice şi economice imense.

 • Cu toate că regimul a reuşit să supravieţuiască primului război mondial, acesta a avut un impact teribil asupra Franţei atât din punct de vedere economic cât şi din punct de vedere uman. Franţa a ieşit epuizată din acest război, acest lucru făcând-o foarte vulnerabilă în faţa crizelor mondiale de la sfârşitul anilor 1920.

 • Civili morti: 40 000Tratatul de la versailles
Tratatul de la Versailles

 • Tratatul de la Versailles din 1919 este un tratat de pace creat ca rezultat al negocierilor de 6 luni purtate la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919, ce a dus la încheierea oficială a Primu Razboi Mondial între forţele Aliatilor (Franţa, Anglia, SUA, Italia, Japonia, Polonia, România, Serbia, Cehoslovacia)

 • Alsacia-Lorena (aparţinând Franţei, din secolul XVII până în 1871), prin politica expansionistă a lui Ludovic al XIV-lea, a fost redată FranţeiAnglia
Anglia

 • In timpul Primului Război Mondial (1914-1918), Imperiul Britanic a rămas în mare parte unit. Dominioanele, cărora li s-au acordat autoguvernarea, au fost cele mai loiale britanicilor încă de la început, excepţie făcând un mic incident legat de înăbuşirea revoltei burilor din 1914. Războiul s-a extins într-o mare parte a Imperiului Britanic.

 • Tratatul de la Versailles din 1919, dădea Marii Britanii cea mai mare parte din coloniile germane din Africa, în timp ce prăbuşirea Imperiului Otoman în Orientul Mijlociu, au condus pe britanici la obţinerea Palestinei şi a Irak-ului, în 1918.S u a
S.U.A

 • America nu a fost teatru al nici unei operaţiuni militare, până la tulburările legate de drepturile comerciale ale statelor neutre. Americanii au căutat să-şi extindă stăpânirea asupra Canadei. În războiul din 1812, americanii au ocupat York (azi Toronto), în Canada de Sus. Ca urmare, britanicii au jefuit capitala Washington. Incapacitatea armatei americane de a avansa în Canada, a confirmat supravieţuirea stăpânirii britanice în America de Nord.


Italia
Italia

 • Marea Britanie, Franţa şi Rusia formează Tripla Inţelegere (Antanta) ca o contrapondere la Tripla Alianţă a Germaniei, Austriei şi Italiei. A existat o mare doză de indecizie din partea Italiei în ceea ce priveşte intrarea în război şi de care parte. Naţionaliştii italieni vedeau în Austria un inamic. În iulie 1914, asasinarea arhiducelui Ferdinand provoacă Austria să declare război Serbiei. Italia continuă să rămână neutră.

 • Italia intră în război alături de aceste ţări, având ca promisiune anumite teritorii, dar era nepregatită din punct de vedere industrial şi militar şi având ca susţinere numai o mică parte a populaţiei.


 • În Italia, Primul Război Mondial a adus moartea a peste jumătate de milion de militari, o economie devastată şi un puternic sentiment de frustrare datorită neîndeplinirii promisiunii privind teritoriile ce ar fi fost câştigate ca recompensă pentru participare la război. Primul-ministru Orlando participă la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919 cu speranţa că i se va indeplini aceasta promisiune. Statele Unite, Marea Britanie resping poziţia Italiei, a cărei delegaţie părăseste conferinţa.


Romania
Romania jumătate de milion de militari, o economie devastată şi un puternic sentiment de frustrare datorită neîndeplinirii promisiunii privind teritoriile ce ar fi fost câştigate ca recompensă pentru participare la război. Primul-ministru Orlando participă la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919 cu speranţa că i se va indeplini aceasta promisiune. Statele Unite, Marea Britanie resping poziţia Italiei, a cărei delegaţie părăseste conferinţa.

 • Pe 27 august 1916, trei armate române au trecut la atac traversând Carpaţii Meridionali, după care au intrat în Transilvania. Primele atacuri au fost încununate de succes, obligându-i pe austro-ungari să se retragă, dar, la mijlocul lui septembrie, germanii au transferat pe frontul transilvănean patru divizii, avansarea românilor fiind oprită.

 • Cauza principală a întârzierii intrării în război a României a fost neîncrederea cvasigenerală a liderilor politici şi militari români în Rusia.


Romania in primul razboi mondial
Romania in Primul Razboi Mondial jumătate de milion de militari, o economie devastată şi un puternic sentiment de frustrare datorită neîndeplinirii promisiunii privind teritoriile ce ar fi fost câştigate ca recompensă pentru participare la război. Primul-ministru Orlando participă la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919 cu speranţa că i se va indeplini aceasta promisiune. Statele Unite, Marea Britanie resping poziţia Italiei, a cărei delegaţie părăseste conferinţa.


Soldati romani
Soldati romani jumătate de milion de militari, o economie devastată şi un puternic sentiment de frustrare datorită neîndeplinirii promisiunii privind teritoriile ce ar fi fost câştigate ca recompensă pentru participare la război. Primul-ministru Orlando participă la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919 cu speranţa că i se va indeplini aceasta promisiune. Statele Unite, Marea Britanie resping poziţia Italiei, a cărei delegaţie părăseste conferinţa.


Japonia
Japonia jumătate de milion de militari, o economie devastată şi un puternic sentiment de frustrare datorită neîndeplinirii promisiunii privind teritoriile ce ar fi fost câştigate ca recompensă pentru participare la război. Primul-ministru Orlando participă la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919 cu speranţa că i se va indeplini aceasta promisiune. Statele Unite, Marea Britanie resping poziţia Italiei, a cărei delegaţie părăseste conferinţa.

 • A facut parte din statele invingatoare, ceea ce i-a permis sa se afirme ca o mare putere in zona Asia-Pacific , iar acest fapt va reprezenta o incurajare pentru ambitiile ei politice si militare in deceniile urmatoare.


Soldat japonez
Soldat japonez jumătate de milion de militari, o economie devastată şi un puternic sentiment de frustrare datorită neîndeplinirii promisiunii privind teritoriile ce ar fi fost câştigate ca recompensă pentru participare la război. Primul-ministru Orlando participă la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919 cu speranţa că i se va indeplini aceasta promisiune. Statele Unite, Marea Britanie resping poziţia Italiei, a cărei delegaţie părăseste conferinţa.


Bibliografie
Bibliografie jumătate de milion de militari, o economie devastată şi un puternic sentiment de frustrare datorită neîndeplinirii promisiunii privind teritoriile ce ar fi fost câştigate ca recompensă pentru participare la război. Primul-ministru Orlando participă la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919 cu speranţa că i se va indeplini aceasta promisiune. Statele Unite, Marea Britanie resping poziţia Italiei, a cărei delegaţie părăseste conferinţa.

 • http://www.romania-actualitati.ro/files/image/tratat_versailles.png

 • http://www.infoeducatie.ro/lucrari/2006/565poza2.jpg

 • http://ww2total.com/WW2/History/Orders-of-Battle/Italy/Italian-Fascist-Militia-px800.jpg

 • http://forum.axishistory.com/files/infanterie_de_l_air__carbines_on_the_side_.jpg

 • http://i.pbase.com/o3/28/540728/1/89933333.Wx1HAlma.PH014_4042.jpg

 • http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/8e/BEF_commanders_and_chiefs_of_staff_1918.jpg/300px-BEF_commanders_and_chiefs_of_staff_1918.jpg

 • http://ro.wikipedia.org/wiki/Primul_R%C4%83zboi_Mondial


ad