Test ushtrime
Download
1 / 11

Test Ushtrime - PowerPoint PPT Presentation


 • 386 Views
 • Uploaded on

Test Ushtrime. Edona Berisha Kida. 1. Zhvillimi filogjenetik paraqet zhvillimin qe varet nga : a/ Aftesia personale, b / Lloji, c / Mjedisi social. 2. Temperamenti dhe inteligjenca jane tipare te personalitetit te cilat : a/ Varen nga rrethi social,

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Test Ushtrime' - holli


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Test ushtrime

Test Ushtrime

EdonaBerisha Kida


1. Zhvillimifilogjenetikparaqetzhvilliminqevaretnga:

 • a/ Aftesia personale,

 • b/ Lloji,

 • c/ Mjedisi social


2. Temperamenti dhe inteligjenca jane tipare te personalitetit te cilat :

 • a/ Varen nga rrethi social,

 • b/ Varen nga trashegimia, c/ Asnjera nga te sipershenuarat


3. Sjellja e arritur pavarësisht nga herediteti është:

a. Imagjinatë,

b. Trashëgim,

c. Pjekuri,

d. Talent,

e. E mësuar.


4. Me që të dhënat nga introspeksioni nuk janë të sakta dhe të plota, atëherë këtë metodë nuk duhet aplikuar në studimet psikologjike,

 • Sakët -

 • Gabim


5. Dukuria e ndryshuar nën ndikimin e faktorit që futet në veprim është:

 • Variabël neutrale,

 • Variabël e varur,

 • Variabël vepruese,

 • Variabël eksperimentale,

 • Variabël e ndryshuar


6. Përmes teknikave projektive studiohen:

 • përjetimet e pakëndshme

 • depërtojmë përjetimet e pavetëdijshme

 • projektohet zhvillimi kognitiv

 • projektohet suksesi në mësim


7. Nëse në intervistë hulumtuesi i shton pyetjet varësisht nga rrjedha e bisedës, kemi të bëjmë me intervistën:

 • Të standardizuar,

 • Hulumtuese,

 • Mjekuese,

 • Informative,

 • E pastandardizuar.


8. Fetusi ne rastetecaktuara:

a.Asnjeherenukkushtezohet

b. Mundtekushtezohet

c. Studimetmbikushteziminnukjaneteplota.

d. Asnjerangatesipershenuarat


9. Drejtimicefalo-kaodalparaqet:

 • Zhvilliminngagjymtyretngakoka.

 • Zhvilliminngakokatekgjymturet

 • Zhvilliminfiziologjiko-cefalik

 • Asnjerangatesipershenuarat


10. Fenomeniluftooseikparaqet:

 • Funksionimin e sistemitnervorqendror.

 • Funksionimin e sistemitnervorvegjetativ

 • Funksionimin e sistemitnervorparasimpatik


ad