Iskunvaimentimien hyödyt - PowerPoint PPT Presentation

iskunvaimentimien hy dyt n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Iskunvaimentimien hyödyt PowerPoint Presentation
Download Presentation
Iskunvaimentimien hyödyt

play fullscreen
1 / 7
Iskunvaimentimien hyödyt
12 Views
Download Presentation
hardeykyle
Download Presentation

Iskunvaimentimien hyödyt

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Iskunvaimentimien hyödyt

  2. Iskunvaimentimien hyödyt • Ajoneuvo, jossa ei ole iskunvaimentimia on hyvin epämiellyttävä ja vaarallinen ajettava. Iskunvaimentimet, jotka oikeasti ovat nimeltään heilahduksenvaimentimet, tekevät sen mitä nimikin sanoo: vaimentavat iskuja. Niiden tehtävänä on vakauttaa autoa, kun siihen kohdistuu äkkinäinen isku tai tien kineettinen energia. Ilman niitä möykkyisillä tai kuoppaisilla teillä ajaminen olisi lähes mahdotonta. Iskunvaimentimien vaikutus näkyy sekä ohjauksessa että ajoneuvon hallinnassa. Markkinoilla on tarjolla kolmenlaisia iskunvaimentimia: kaksoisputki-iskunvaimentimet, kaasutoimiset iskunvaimentimet sekä kierrejousilla toimivat iskunvaimentimet.

  3. Iskunvaimentimien hyödyt • Hyvistä iskunvaimentimista on tiettyjä hyötyjä. Ensinnäkin voit ajaa suurella nopeudella haastavilla teillä ilman välitöntä onnettomuusriskiä. Luonnollisesti nopeusrajoitusten noudattaminen on välttämätöntä, vaikka iskunvaimentimet olisivat miten hyvät. Jos sattuu kovalla vauhdilla osumaan kuoppaan autolla, jossa ei ole iskunvaimentimia, voi helposti menettää auton hallinnan ja joutua ikävään onnettomuuteen.

  4. Iskunvaimentimien hyödyt • Toinen hyvien iskunvaimentimien hyöty on se, että ajoneuvosi käyttöikä kasvaa. Iskunvaimentimet vähentävät merkittävästi ajoneuvoosi kohdistuvaa kulumista haastavilla teillä ajettaessa. Tämä johtuu niiden tekemästä iskujen ja tärinän vaimennuksesta ajoneuvon osuessa töyssyyn tai kuoppaan. Hyvät iskunvaimentimet pienentävät ajoneuvosi huoltoon kuluvaa rahasummaa. Myös auton käyttäjien turvallisuus ja mukavuus paranevat.

  5. Iskunvaimentimien hyödyt • Jos kaikki tiet olisivat tasaisia, iskunvaimentimen vaihto olisivat tarpeettomia. Ikävä tosiasia kuitenkin on, että käyttämillämme teillä on töyssyjä ja kuoppia. Hyvät iskunvaimentimet mahdollistavat ajamisen kaikenlaisilla teillä. Ne tehostavat jousituksen lisäksi myös moottorin suorituskykyä sekä tehoja. Iskunvaimentimien vaimentaessa töyssyisten teiden epämiellyttävät vaikutukset ne samalla parantavat ajoneuvosi hallittavuutta sekä matkustajiesi mukavuutta.

  6. Iskunvaimentimien hyödyt • Lisää tietoja iskunvaimentimien hyödyistä löydät sivuiltamme osoitteesta https://vianor.fi/ vaikka heti.

  7. Iskunvaimentimien hyödyt