Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet - PowerPoint PPT Presentation

eri tyyppiset iskunvaimentimet n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet PowerPoint Presentation
Download Presentation
Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet

play fullscreen
1 / 7
Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet
5 Views
Download Presentation
hardeykyle
Download Presentation

Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet

  2. Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet • Ajoneuvon iskunvaimentimien ostaminen ei ole aivan yksinkertaista. Sinun on varmistettava, että ostat ajoneuvoosi sopivat iskunvaimentimet. Markkinoilla on eri tyyppisiä iskunvaimentimia, on standardi-​​iskunvaimentimia, kaasuiskunvaimentimia, ajoneuvotasolla säädettyjä iskunvaimentimia, raskaaseen käyttöön tarkoitettuja iskunvaimentimia, ylikuormitusiskunvaimentimia sekä ilmatoimisia iskunvaimentimia. Ei kannata olettaa, että ne kaikki toimisivat samalla tavalla. Parasta on selvittää, miten ne toimivat, jotta voit kevein mielin valita ajoneuvoosi parhaiten sopivan iskunvaimentimen.

  3. Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet • Standardi-iskunvaimentimet toimitetaan useimpien autojen mukana ostohetkellä. Kuten nimestäkin ilmenee, ne ovat perusmalliset ilman mitään erityisominaisuuksia. Ne harvoin kestävät yli 150 000 kilometriä. Useimmissa ajoneuvoissa tulee ostettaessa mukana alkuperäiset kaasuiskunvaimentimet. Niiden sisällä on öljyä ja typpikaasua, jotka tasoittavat ajokokemusta. Jos sinulla on pienikokoinen ajoneuvo, kaasuiskunvaimentimet ovat paljon paremmat kuin standardi-iskunvaimentimet, koska ne kestävät pidempään. Ne on suunniteltu käsittelemään ylimääräistä pompintaa, jolle pienemmät autot altistuvat tien päällä.

  4. Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet • Kolmas iskunvaimentimen vaihto, josta saatat olla kiinnostunut, on ajoneuvotasoinen iskunvaimennin. Niissä on ilmapumppu, joka aktivoituu tasoittamaan ajoneuvosi painojakaumaa. Tällaiset iskunvaimentimet on yleensä ylellisissä autoissa. Niitä ei suositella henkilöautoille, koska matkustajien paino tai auton ylimääräinen kuorma pakottavat ilmapumpun lisäämään iskunvaimentimien painetta ylimääräisen kuormituksen kompensoimiseksi.

  5. Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet • Muita iskunvaimentimia, mitä saattaa olla aihetta harkita, ovat raskaaseen käyttöön tarkoitetut iskunvaimentimet, ylikuormitusiskunvaimentimet sekä ilmatoimiset iskunvaimentimet. Raskaaseen käyttöön tarkoitetuissa iskunvaimentimissa on suurempi varsi, tanakammat kiinnityspisteet sekä standardi-iskunvaimentimia suurempi halkaisija. Ne ovat täydellisiä pakettiautoihin, kuorma-autoihin ja katumaastureihin, joissa on suurempi kuorma. Ylikuormitusiskunvaimentimet ovat täydellisiä maastoajoneuvoille. Ne tunnetaan myös kynäjousi-iskunvaimentimina, koska niissä on kierrejousi iskunvaimentimen sylinterin ulkoreunalla. Ilmatoimiset iskunvaimentimet näyttävät ajoneuvotason iskunvaimentimilta, mutta niiden toiminta on käsikäyttöistä, koska vaimennusta lisäävän ilman täyttö tulee tehdä manuaalisesti.

  6. Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet • Lisää tietoja iskunvaimentimista löydät verkkosivultamme osoitteesta vianor.fi vaikka heti.

  7. Eri Tyyppiset Iskunvaimentimet