slide1 l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
“DÉU ET PARLA.DESCOBREIX LA SEVA PARAULA” PowerPoint Presentation
Download Presentation
“DÉU ET PARLA.DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 12

“DÉU ET PARLA.DESCOBREIX LA SEVA PARAULA” - PowerPoint PPT Presentation


 • 118 Views
 • Uploaded on

“DÉU ET PARLA.DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”. SERGI SÁNCHEZ ZAPATA I MARC MORILLAS MIRÓ LA MERCÈ DE MARTORELL C/MUR.36-40.MARTORELL

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '“DÉU ET PARLA.DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”' - haley


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

“DÉU ET PARLA.DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”

SERGI SÁNCHEZ ZAPATA I MARC MORILLAS MIRÓ

LA MERCÈ DE MARTORELL

C/MUR.36-40.MARTORELL

GRUP A

BISBAT DE ST FELIU DE LLOBREGAT

slide2

MT22,36-40. EL PRIMER MANAMENT

-Mestre, quin es el manament més gran de la llei?

Jesús li digué:

-Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb tot el pensament.Aquest manament és el mes gran i el primer. El segon li es semblant: Estima als altres com a tu mateix. Tots els manaments de la Llei i dels profetes es fonamenten en aquests dos.

slide3

RESUM

 • Un fariseu li pregunta a Jesús que quin es el manament mes gran de la llei. Jesús li respon dient-li que els manaments de la llei i dels Profetes es fonamenten en dos:“Tens que estimar al teu Déu amb tot el cor i l’ànima” i:”Estima als altres com a tu mateix”
slide4

OPINIÓ

 • Nosaltres creiem que el primer i el segon manament estan molt lligats. Perquè qui estima a un Déu que no veu, ha d’estimar a un germà, amic,…que veu, si no és així mentim .
 • Estimar no es fàcil, l’amor és molt delicat i necessita molta cura.L’amor no es cosa del sentiment,sinó de la voluntat de cadascun, s’ha de manifestar.
 • Creiem que complir el primer manament no es gens fàcil, ja que sovint anteposem moltes coses abans que estimar el Senyor, sobretot quan un és jove.
slide5

OPINIÓ

 • Estimar a Déu és obeir, complir la seva voluntat, no fer mal a ningú, fer el bé a tot el món.
 • Creiem que el primer manament és el més gran de la llei perquè Déu va ser el nostre creador i li devem amor, ell ens ha donat la vida, l’intel.ligència i la llibertat.
jn 15 11 14 jes s el cep veritable
JN 15, 11-14 JESÚS, EL CEP VERITABLE
 • -Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano.
resum
RESUM
 • Jesús li digué als seus deixebles un nou manament: que s’han d’estimar els uns als altres tal i com ell els estima. L’amor més gran que pot tenir una persona és donar la vida pel seu amic, per això Jesús va donar la vida per nosaltres, ell estimava i es deixava estimar.
opini
OPINIÓ
 • Nosaltres creiem que per molt que nosaltres estimem als altres, mai estimarem com Jesús va estimar, ja que ell va donar la vida per tots nosaltres.
 • És molt difícil estimar, només qui ha estat estimat és capaç d’estimar com l’han estimat a ell o més.
 • Per estimar als altres, primer ens hem d’estimar a nosaltres mateixos, molt difícil en la societat d’avui en dia.
opini9
OPINIÓ
 • Els pares donen a poc a poc la vida pels fills, això és estimar de veritat, com Jesús va predicar.Estimar és donar la vida.
 • Tothom vol ser estimat i sent el desig d’estimar, però és molt difícil estimar i portar-ho a la pràctica.
jn 14 23 27 la promesa de l esperit
JN 14,23-27,La promesa de l’Esperit
 • Jesús li respon:
 • -Qui m’estima,guardarà la meva paraula;el meu Pare l’estimarà i vindrem a fer estada en ell.El qui no m’estima, no guarda les meves paraules. I la paraula que escolteu no és meva, sinó del Pare que m’ha enviat.
 • Us he dit tot això mentre he estat amb vosaltes, però el Defensor, l’esperit Sant que el Pare enviarà en nom meu, us farà entendre.
 • Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo no us la dono pas com el món la dóna.Que els vostres cors s’asserenin i no temin.
resum11
RESUM

Jesus digue que si no l'estimes no tindrias la paraula de Deu pero si l'estimes si que tindras la paraula de deu.

opini12
OPINIÓ
 • Jesús sempre deia allò que havia sentit del seu Pare, no parlava pel seu compte, no anava per lliure.Per això qui l’estimava guardava la seva paraula. A la vida real, de petits sempre diem allò que sentim dels pares, tutors, mestres, … però a l’adolescència anem per lliure, no escoltem tant allò que sentim dels pares. Això no vol dir que no estimem als pares, perquè en el fons guardem part de les paraules que hem sentit.
 • Si creiem em Jesús, creiem en el seu Pare i en la seva paraula.Per tant a la nostra vida actuarem seguint les seves paraules.Vol que comptem amb ell per a tot.