revolu ia francez de la 1848 l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ffffffffffffffffffffff PowerPoint Presentation
Download Presentation
ffffffffffffffffffffff

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 8

ffffffffffffffffffffff - PowerPoint PPT Presentation


  • 363 Views
  • Uploaded on

ffffffffff

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'ffffffffffffffffffffff' - guest3749


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
revolu ia francez de la 1848

Revoluţia franceză de la 1848

In Franta revolutia de la 1848 urmarea liberalizarea in continuare a societatii si participarea la viata politica a unui numar mai mare de cetateni.

slide2
Declansata in Italia, revolutia a continuat in Franta, in Austria , Germania si in spatiul romanesc. La Paris in februarie 1848, in urma unor puternice manifestatii de strada, reprimate brutal, regele Ludovic-Filip a fost obligat sa abdice si a fost proclamata republica.
slide3
A fost aleasă o adunare constituantă în martie 1848, care a emis constituţia republicii. Puterea executivă aparţinea guvernului provizoriu, iar puterea legislativă, adunării naţionale.
slide4

Guvernul provizoriu constituit decreta votul universal si garanta dreptul la munca prin crearea pentru muncitori a Atelierelor Nationale. Alegerile din aprilie 1848 au pecetluit soarta Atelierelor, care au fost desfiintate la 4 iunie 1848.

slide5
Decizia de suprimare a singurului ,mijloc de existenta pentru mii de oameni a produs la Paris o agitatie extraordinara si a scos din nou (intre 23 si 26 iunie) multimile in strada. 2000 de morti , 25 000 de arestari si 11 000 de persoane inchise sau deportate reprezinta pretul ordinii instaurate de generalul Cavaignac.
slide6
Dupa aceasta revolta muncitoreasca reprimata sangeros in iunie 1484, in toamna aceluias an este adoptata Constitutia, care favoriza clasa mijlocie (burghezia) careia I se garantau drepturile politice cum ar fi participarea la conducerea statului si cele economice, adica dreptul la proprietate.
slide7
Preşedinte al Franţei este ales Louis Napoleon Bonaparte

care va profita de situaţia politică şi, în decembrie 1852, se va proclama împarat sub numele de Napoleon al III-lea, iar Franţa va intra în al doilea imperiu.